Salata cu carne de vita, branza feta si sfecla rosie
PrinteazaSalata cu carne de vita, branza feta si sfecla rosie din: muşchi de vită, ulei de măsline, sare, piper, sfecla, condimente Dukkah, baby spanac, paine prajita, miere, lamaie, sos Harissa.
Ingrediente:
- 500 g muşchi de vită
- ulei de măsline
- sare şi piper negru
- 1 sfeclă roşie mică, tăiată bucăţi
- 1 lingură cu amestec de condimente Dukkah
- 150 g brânză feta
- 1 50 g frunze de baby spanac
- pâine prăjită pentru a servi
Ingrediente pentru dressing:
- 1 lingură cu miere
- o lămâie stoarsă
- 1/2 lingură cu sos Harissa
- 1/2 ceaşcă cu ulei de măsline
- sare şi piper
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 200°C. Intr-o tavă pune sfecla roşie, Dukkah şi puţin ulei de măsline, acoperă cu folie şi coace 30 de minute.
Scoate folia şi mai lasă să se coacă încă 10 minute.
Condimentează carnea cu sare şi piper şi unge-o cu ulei de măsline, încălzeşte o tigaie şi frige-o câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Pentru sos, amestecă toate ingredientele
Cum serveşti: pune friptura pe un platou alături de sfecla roşie, frunzele de spanac şi brânza feta.
Stropeşte cu sos. Serveşte cu pâine prăjită.
Salata cu carne de vita, branza feta si sfecla rosie
Pofta buna!
Ce tare e salata asta