Salata cu grepfrut si avocado
PrinteazaSalata cu grepfrut si avocado din: fistic, grepfrut, avocado, salota, ardei, otet, ulei, sare, piper.
- 50 g fistic
- 2 grepuri roz
- 2 avocado
- 1 ardei iute roşu
- 1 şalotă
- 2 linguri de oţet de vin alb
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 100 g germeni de alfalfa
Mod de preparare:
Fisticul se rumeneşte într-o tigaie fără grăsime, după care se toacă. Grepurile se cojesc, se filetează, iar fileurile se înjumătăţesc. Zeama scursă se păstrează.
Se taie în jumătate cei doi avocado, se curăţă de coajă, li se scot sâmburii, iar pulpa se taie cubuleţe. Se spală ardeiul iute, se curăţă de cotor şi seminţe şi se mărunţeşte fin. Şalota se descojeşte şi se taie cubuleţe.
Se prepară un dressing din oţet, suc de grep, sare, piper şi ulei, în care se încorporează apoi bucăţelele de ardei iute şi de şalotă. Germenii de alfalfa se clătesc şi se scutură de apă.
Ingredientele pentru salată se amestecă apoi cu dressingul şi cu germenii şi se aranjează pe farfurii. Salata se serveşte cu fistic presărat pe deasupra.
Salata cu grepfrut si avocado
Pofta buna!