Salata cu oua de prepelita si porumb
PrinteazaSalata cu oua de prepelita si porumb din: oua, peste, broccoli, porumb, ou, sare, mustar, ulei, verdeata.
- 4-5 ouă de prepeliţă
- 1 peşte afumat (macrou, hering)
- 1-2 inflorescenţe de broccoli fiert
- 1 cutie cu porumb
Pentru sos:
- 1 gălbenuş fiert
- sare
- piper
- 1 linguriţă cu muştar
- 3-4 linguri cu ulei
- zeamă de lămâie
- verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
Mod de preparare:
Fierbe ouăle de prepeliţă aproximativ 10 minute. Lasă-le să se răcească. Desfă peştele, curăţă-l de oase şi pieliţe şi fă-l bucăţele mici (cu mâna, nu folosi cuţitul). Pune peştele în bol, apoi ouăle tăiate în patru şi, la final, porumbul bine scurs. Adaugă bucheţelele de broccoli.
Lasă la rece 15 minute înainte de servire.
Pentru sos, zdrobeşte gălbenuşul, adaugă muştarul şi uleiul, sare şi piper, după gust. Freacă bine. La final, acreşte cu zeamă de lămâie şi aromatizează cu verdeaţa tocată mărunt.
Serveşte salata cu sosul format.
Pofta buna!