Salata cu pui umplut
PrinteazaSalata cu pui umplut din: spanac, ceapa, ulei de masline, menta, feta, piept de pui, vin, castravete, ardei, rosii, oregano, lamaie, otet.
- 400 g spanac congelat
- 2 linguri ceapă tocată
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 1 linguriţă mentă
- 100 g feta, sfărâmată
- 4 bucati piept de pui fără pieliţă
- o lingură de vin alb sau sherry
- 1/2 castravete, tăiat bucăţi
- 400 g roşii, tăiate bucăţi
- 1 ardei gras copt, tăiat fâşii
- 1 linguriţă oregano
- 1/2 lămâie
- 2 linguriţe oţet de vin roşu
- 1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
Decongelează spanacul. Şotează ceapa cu menta în uleiul de măsline. Adaugă spanacul, potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă feta.
Crestează adănc fiecare bucată de piept de pui ca să faci un buzunar. Umple-l cu spanac, închide şi fixează cu scobitori.
Aşază carnea în tava de copt şi unge cu ulei, stropeşte cu lămâie, adaugă vinul şi puţină apă. Dă la cuptorul încins la semnul 4/180°C 25 min.
Prepară salata din ingredientele rămase şi apoi stropeşte cu ulei de măsline. Serveşte cu salata de legume şi sucurile din tavă.
Salata cu pui umplut
Pofta buna!