Salata cu rosii si sparanghel
PrinteazaSalata cu rosii si sparanghel din: rosii, ceapa, ierburi, sare, piper, ulei, sparanghel, bacon, lamaie.
Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, fierul, calciul și magneziul.
Sparanghelul este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E și beta-carotenul. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul.
Datorită conținutului său de vitamina C și a altor antioxidanți, sparanghelul poate susține sistemul imunitar și poate ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor.
- 1 kg roşii de diferite mărimi şi culori
- 8 cepe verzi, tăiate mărunt
- o mână de ierburi proaspete (busuioc, pătrunjel şi asmăţui)
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 90 ml ulei de măsline de bună calitate
- 500 g suliţe de sparanghel, spălate bine
- 12 fâşii de bacon
- 15 ml ulei de măsline
- coaja şi sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Taie roşiile mai mari în bucăţi, pe altele taie-le în jumătate, iar pe cele mici lasă-le întregi.
Pune-le pe un platou, presară deasupra ceapa verde şi jumătate din cantitatea de ierburi.
Asezonează după gust cu sare, piper şi ulei de măsline, cât să se înmoaie. Lasă salata deoparte pentru îmbinarea aromelor.
Imparte sparanghelul în 12 mănunchiuri şi înfăşoară fiecare mănunchi în fâşii de bacon.
Prăjeşte-le în ulei de măsline la temperatură ridicată, până când baconul a devenit galben-maroniu.
Stropeşte mănunchiurile cu sucul şi coaja rasă de lămâie şi aranjează-le deasupra roşiilor.
Decorează cu ierburile rămase. Serveşte salata la temperatura camerei.
Salata cu rosii si sparanghel
Pofta buna!
Imi place salata asta 🙂