Salata de avocado cu ciuperci
PrinteazaSalata de avocado cu ciuperci din: mure, avocado, lamaie, ciuperci, ulei de sofranel, sare, piper, rosii, grepfrut, suc de banane, Grenadine, kiwi, ulei de seminte de dovleac.
Ingrediente:
- 200 g mure
- 3 fructe de avocado
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 200 g ciuperci champignon
- 2 linguri de ulei de şofrănel
- sare
- piper cu gust acrişor (lemon pepper)
- 150 g roşii cherry
- 4 linguri de suc de grepfrut
- 3 linguri de suc de banane
- 3 linguri de Grenadine
- 3 fructe de kiwi pasate
- 6 linguri de ulei de seminţe de dovleac
- 125 ml supă de legume
- piper
Mod de preparare Salata de avocado cu ciuperci:
Se curăţă murele şi se usucă. Se taie fructele de avocado în jumătate, se scot sâmburii, se curăţă de coajă şi se taie în fâşii înguste.
Se stropesc cu zeamă de lămâie Se curăţă ciupercile, se t spală, se usucă şi se taie pe jumătate.
Se încinge uleiul de şofrănel într-o tigaie şi se călesc ciupercile.
Se condimentează cu sare şi cu piperul cu gust acrişor.
Se curăţă roşiile, se spală, se taie în jumătate şi se adaugă la ciuperci. Se lasă circa 3 minute să se pătrundă.
Legumele se scot apoi din tigaie şi se lasă la răcit.
Se ajnestecă atent murele şi fâşiile de avocado. Amestecul de sucuri se amestecă cu piureul de kiwi, cu uleiul din seminţe de dovleac şi cu supa de legume. Se asezonează cu sare şi piper după gust.
Se toarnă sosul peste salată, care se serveşte i ornată cu felii de kiwi.
Pofta buna!