Salata de calcan cu sparanghel si alune

Printeaza

Salata de calcan cu sparanghel si alune din: calcan, sparanghel verde, salata variata, lamaie, morcov, ceapa, telina, verdeata aromata (cimbrisor, patrunjel), alune, ulei de masline, hasmatuchi, coacaze rosii, sare, piper.

Salata_de_calcan_cu_sparanghel_si_alune

Ingrediente:

  • 1 bucata de calcan de 800 g
  • 1 legatura de sparanghel verde
  • 100 g de salata variata
  • 1 lamaie
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 coada de telina
  • 1 legatura de verdeata aromata (cimbrisor, patrunjel)
  • 10 alune
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 4 fire de hasmatuchi
  • coacaze rosii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taiati capetele sparanghelului si lasati cozile deoparte, intr-un tifon.

Puneti capetele sparanghelului Intr-un litru de apa cu sare, dand in clocot.

Fierbeti-le timp de 6-8 minute, dupa ce clocoteste apa, apoi scurgeti-le, fara sa aruncati lichidul.

Curatati si taiati morcovul si ceapa, apoi spalati telina si maruntiti-o.

Intr-o tigaie, faceţi un pat din aceste legume şi puneţi calcanul cu partea care are piele în sus.

Adăugaţi verdeaţa aromată. Acoperiţi peştele,  până la nivelul său, cu zeama în care a fiert sparanghelul.

Adăugaţi apă, dacă e hecesar, şi potriviţi de sare şi piper. Fierbeţi din nou, dar la foc mic, timp de 15 minute.

Mărunţiţi alunele. Spălaţi şi zvântaţi salata. Scurgeţi peştele, iar apoi, cu o furculiţă, desfaceţi-1 feliuţe

Repartizaţi salata pe patru farfurii, împreună cu peştele şi mugurii de sparanghel.

Amestecaţi sucul, obţinut prin stoarcerea lămâii, cu piper, sare şi ulei de măsline. Stropiţi salata cu această vinegretă.

Presăraţi bucăţelele de alune şi coacăzele. Adăugaţi hasmaţuchi tăiat fin şi serviţi.

Salata de calcan cu sparanghel si alune

Salata_de_calcan_cu_sparanghel_si_alune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.