Salata de calcan cu sparanghel si alune
PrinteazaSalata de calcan cu sparanghel si alune din: calcan, sparanghel verde, salata variata, lamaie, morcov, ceapa, telina, verdeata aromata (cimbrisor, patrunjel), alune, ulei de masline, hasmatuchi, coacaze rosii, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 bucata de calcan de 800 g
- 1 legatura de sparanghel verde
- 100 g de salata variata
- 1 lamaie
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 coada de telina
- 1 legatura de verdeata aromata (cimbrisor, patrunjel)
- 10 alune
- 5 linguri de ulei de masline
- 4 fire de hasmatuchi
- coacaze rosii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati capetele sparanghelului si lasati cozile deoparte, intr-un tifon.
Puneti capetele sparanghelului Intr-un litru de apa cu sare, dand in clocot.
Fierbeti-le timp de 6-8 minute, dupa ce clocoteste apa, apoi scurgeti-le, fara sa aruncati lichidul.
Curatati si taiati morcovul si ceapa, apoi spalati telina si maruntiti-o.
Intr-o tigaie, faceţi un pat din aceste legume şi puneţi calcanul cu partea care are piele în sus.
Adăugaţi verdeaţa aromată. Acoperiţi peştele, până la nivelul său, cu zeama în care a fiert sparanghelul.
Adăugaţi apă, dacă e hecesar, şi potriviţi de sare şi piper. Fierbeţi din nou, dar la foc mic, timp de 15 minute.
Mărunţiţi alunele. Spălaţi şi zvântaţi salata. Scurgeţi peştele, iar apoi, cu o furculiţă, desfaceţi-1 feliuţe
Repartizaţi salata pe patru farfurii, împreună cu peştele şi mugurii de sparanghel.
Amestecaţi sucul, obţinut prin stoarcerea lămâii, cu piper, sare şi ulei de măsline. Stropiţi salata cu această vinegretă.
Presăraţi bucăţelele de alune şi coacăzele. Adăugaţi hasmaţuchi tăiat fin şi serviţi.
Salata de calcan cu sparanghel si alune
Pofta buna!