Salata de cartofi cu ficatei

Printeaza

Salata de cartofi cu ficatei din: cartofi, ficatei, ceapa, usturoi, ulei, salata, lamaie, sare, marar.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi noi foarte mici
  • 500 g ficăţei de pui
  • 4-6 fire de ceapă verde
  • 4-6 fire de usturoi verde
  • 2-3 linguri cu ulei de salată
  • 1 salată verde
  • 1 lămâie
  • sare
  • 6-8 tije de mărar

 

Mod de preparare Salata de cartofi cu ficatei:

Spălaţi cartofii cu atenţie, puneţi-i să fiarbă în coajă cu apă cât să-i acopere.

Fierbeţi acoperit 20 min, scurgeţi apa, lăsaţi să se răcească, apoi curăţaţi-i de coajă.

Puneţi cartofii într-un castron mare, stropiţi-i cu ulei şi zeamă de lămâie, amestecaţi uşor.

Curăţaţi ficăţeii, puneţi-i să fiarbă cu apă cât să-i acopere şi lăsaţi-i să dea în clocot, aruncaţi apa, spălaţi ficăţeii, umpleţi din nou vasul cu apă rece cât să-i acopere, fierbeţi 25 min descoperit.

Curăţaţi ceapa şi usturoiul, înlăturaţi frunzele veştede ale salatei, spălaţi-o sub jet de apă rece şi uscaţi într-un prosop curat, apoi tocaţi verdeţurile fâşii. Puneţi peste cartofi.

Condimentaţi cu sos făcut din ulei, zeamă de lămâie, sare şi mărar tocat, după ce aţi tăiat ficăţeii feliuţe şi i-aţi amestecat cu restul ingredientelor.

Lăsaţi la rece 1 oră. Serviţi cu sau fară pâine şi vin alb.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.