Salata de cartofi cu ficatei
PrinteazaSalata de cartofi cu ficatei din: cartofi, ficatei, ceapa, usturoi, ulei, salata, lamaie, sare, marar.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi foarte mici
- 500 g ficăţei de pui
- 4-6 fire de ceapă verde
- 4-6 fire de usturoi verde
- 2-3 linguri cu ulei de salată
- 1 salată verde
- 1 lămâie
- sare
- 6-8 tije de mărar
Mod de preparare Salata de cartofi cu ficatei:
Spălaţi cartofii cu atenţie, puneţi-i să fiarbă în coajă cu apă cât să-i acopere.
Fierbeţi acoperit 20 min, scurgeţi apa, lăsaţi să se răcească, apoi curăţaţi-i de coajă.
Puneţi cartofii într-un castron mare, stropiţi-i cu ulei şi zeamă de lămâie, amestecaţi uşor.
Curăţaţi ficăţeii, puneţi-i să fiarbă cu apă cât să-i acopere şi lăsaţi-i să dea în clocot, aruncaţi apa, spălaţi ficăţeii, umpleţi din nou vasul cu apă rece cât să-i acopere, fierbeţi 25 min descoperit.
Curăţaţi ceapa şi usturoiul, înlăturaţi frunzele veştede ale salatei, spălaţi-o sub jet de apă rece şi uscaţi într-un prosop curat, apoi tocaţi verdeţurile fâşii. Puneţi peste cartofi.
Condimentaţi cu sos făcut din ulei, zeamă de lămâie, sare şi mărar tocat, după ce aţi tăiat ficăţeii feliuţe şi i-aţi amestecat cu restul ingredientelor.
Lăsaţi la rece 1 oră. Serviţi cu sau fară pâine şi vin alb.
Pofta buna!