Ghid Complet. Scorțișoara este o condiment și un remediu tradițional cu o istorie bogată, folosit în bucătărie și în medicina tradițională din numeroase culturi din întreaga lume. Origine: Scorțișoara provine în principal din coaja copacului de scorțișoară (Cinnamomum verum sau Cinnamomum cassia), care este uscată și […]
Salata de creveti cu morcov
PrinteazaSalata de creveti cu morcov din: creveti, morcov, ridichi, salata verde, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 1/2 kg creveti congelati
- 1 morcov
- 2-3 ridichi
- 2 buchete de salata verde
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Crevetii se decongelează şi se fierb cu putină sare şi usturoi, se scurg, apoi se lasă să se răcească.
Morcovul se rade pe râzătoare, salata se spală, se desface şi se toacă, iar ridichile se taie rondele.
amestecă într-un vas morcovii cu salata şi ridichiile, se potrivesc de sare şi piper, apoi se pun crevetii.
adaugă 2-3 linguri de zeamă de lămâie şi se mai pune piper dacă este nevoie. Se garniseşte cu felii de lămâie.
Salata de creveti cu morcov
Pofta buna!
Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete
din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, menta, patrunjel, cimbru, sare, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 2 dovlecei medii, tăiați în felii subțiri 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 3 căței de usturoi, tocați fin O mână de ierburi proaspete (mentă, pătrunjel, cimbru), tocate […]