Salata de cuscus cu pui si verdeturi
PrinteazaSalata de cuscus cu pui si verdeturi din: grăunţe medii (pentru cuşcuş), piept de pui, roşii mici, ardei roşu si galben, dovlecei mici, ceapa alba, lamai, menta, busuioc, coriandru, patrunjel cu frunze plate, ulei de masline, curcuma, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg de grăunţe medii (pentru cuşcuş)
- 400 g de piept de pui
- 6 roşii mici
- 1/2 de ardei roşu
- 1/2 de ardei galben
- 2 dovlecei mici
- 6 cepe mici albe
- 5 lamai
- 1 legatura de menta
- 1 legatura de busuioc
- 1 legatura de coriandru
- 1 legatura de patrunjel cu frunze plate
- 150 ml de ulei de masline
- curcuma
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti graunfele de cuscus intr-o salatiera, acoperia cu apa rece si scurgeti imediat.
Lasati-le astfel 20 de minute, apoi fierbeti-le timp de inca 20 de minute, intr-un vas special pentru cuscus, sau 5 minute, intr-un vas acoperit, in cuptorul cu microunde.
Turnati cuscusul pe o farfurie, stropiti-l cu sucul obtinut prin stoarcerea a 4 lamai si cu 3 linguri de ulei de masline, amestecati pe lungime cu furculiţa, apoi lăsaţi-1 la temperatura camerei, pentru a se umfla.
Tăiaţi puiul în cubuleţe, puneţi-1 într-un castron, cu o linguriţă cu curcuma, adăugaţi sucul de la ultima lămâie şi 3 linguri de ulei de măsline. Lăsaţi-1 la marinat timp de 15 minute.
Tăiaţi mărunt toate verdeţurile aromate, curăţaţi şi tăiaţi cepele, apoi înjumătăţiţi roşiile, scoateţi-le seminţele, iar pulpa tăiaţi-o cubuleţe.
Tăiaţi dovleceii în rondele , fine, iar ardeii faceţi-i cubuleţe. Adăugaţi toate acestea peste cuşcuş şi amestecaţi.
Rumeniţicubuleţele de piept de pui la foc mare, într-o tigaie în care aţi pus două linguri de ulei de măsline, după care potriviţi de sare şi piper, scurgeţi-le şi lăsaţi-le să se răcească.
După un ceas, puneţi salata la rece măcar pentru o oră. Puţin înainte de a fi servită, verificaţi asezonarea, adăugaţi cubuleţele de pui, amestecaţi bine şi apoi savuraţi.
Salata de cuscus cu pui si verdeturi
Pofta buna!