Salata de cuscus si castravete
PrinteazaSalata de cuscus si castravete din: cuscus, castravete, rosii, lamaie, sare, piper, ulei.
- 1 castravete
- 250 g roşii cherry
- 130 g cuscus
- 250 ml apă
- sucul şi coaja de la 1/2 lămâie
- 1 1/2 linguriţă sare
- 1 ceapă verde
- 1 1/2 linguri ulei de măsline
- 1 vârf de cuţit piper
- pătrunjel proaspăt şi mentă (după gust), tocate
Mod de preparare:
Cuşcuşul se pune într-un bol şi se adaugă apă fiartă, cu un praf de sare. Se arfies-tecă şi se acoperă cu un capac, se lasă 10 minute. Se amestecă iar şi se lasă să se răcească.
Se pune într-un bol mai mare, se amestecă cu zeama de lămâie, coaja de lămâie (dacă se doreşte), castravetele tăiat fâşiuţe, roşiile cherry şi verdeaţa tocată mărunt.
Se condimentează, după gust, cu sare şi piper, ulei şi se amestecă.
Pofta buna!