Salata de fasole boabe cu ceapa si verdeata

Printeaza

Salata de fasole boabe cu ceapa si verdeata din: fasole, ceapa, patrunjel, lamaie, otet, ulei, sare.

 

Ingrediente:

  • 5-6 linguri fasole boabe fiartă
  • 1 ceapă veche sau 4-5 fire ceapă verde
  • pătrunjel (sau mărar) verde
  • 1/2 lămâie (zeama) sau 1 lingură oţet
  • 1 lingură ulei
  • sare

 

Mod de preparare Salata de fasole boabe cu ceapa si verdeata:

Din fasolea fiartă pentru altă mâncare (sau chiar fiartă special pentru salată) se iau 5-6 linguri de boabe bine fierte chiar întregi.

Se adaugă ceapa tocată fin, oţetul (diluat) sau zeama de lămâie, sare după gust şi uleiul.

Se amestecă bine şi se serveşte rece.

 

In funcţie de gust, la salată mai pot fi adăugate:

  • linguri de muştar
  • cubuleţe de morcov şi/sau ţelină fiartă şi castraveciori muraţi (acri) tăiaţi mărunt
  • cubuleţe de rasol de vită sau pasăre (piept);
  • măsline cărora li s-au scos sâmburii
  • brânză telemea sau caşcaval, tăiate sub formă de cubuleţe mici.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.