Salata de fasole boabe cu ceapa si verdeata
PrinteazaSalata de fasole boabe cu ceapa si verdeata din: fasole, ceapa, patrunjel, lamaie, otet, ulei, sare.
Ingrediente:
- 5-6 linguri fasole boabe fiartă
- 1 ceapă veche sau 4-5 fire ceapă verde
- pătrunjel (sau mărar) verde
- 1/2 lămâie (zeama) sau 1 lingură oţet
- 1 lingură ulei
- sare
Mod de preparare Salata de fasole boabe cu ceapa si verdeata:
Din fasolea fiartă pentru altă mâncare (sau chiar fiartă special pentru salată) se iau 5-6 linguri de boabe bine fierte chiar întregi.
Se adaugă ceapa tocată fin, oţetul (diluat) sau zeama de lămâie, sare după gust şi uleiul.
Se amestecă bine şi se serveşte rece.
In funcţie de gust, la salată mai pot fi adăugate:
- linguri de muştar
- cubuleţe de morcov şi/sau ţelină fiartă şi castraveciori muraţi (acri) tăiaţi mărunt
- cubuleţe de rasol de vită sau pasăre (piept);
- măsline cărora li s-au scos sâmburii
- brânză telemea sau caşcaval, tăiate sub formă de cubuleţe mici.
Pofta buna!