Salata de fasole cu paste si rucola
PrinteazaSalata de fasole cu paste si rucola din: paste scurte intergale, fasole boabe de preferinţă roşie, ceapă roşie, frunze de rucola, sare, piper alb, ulei de masline, mustr iute, oţet.
Ingrediente:
- 300 g paste scurte intergale
- 1 conservă (400 g) fasole boabe, de preferinţă roşie
- 1 ceapă roşie
- 100 g frunze de rucola
- sare
- piper alb măcinat
- 80 ml ulei de măsline
- 1 lingură muştar iute
- 3-5 linguri oţet
Mod de preparare:
Fierbi pastâle în apă uşor sărată, respectând instrucţiunile de pe ambalaj sau reducând timpul de fierbere cu 2 minute, dacă le doreşti „al dente”.
In acest caz, va trebui să probezi pastele în diferite momente ale fierberii, pentru ca la exterior să fie moi, iar mijlocul să rămână mai tare.
Imediat ce au ajuns la consistenţa dorită, le scurgi în strecurătoare şi le treci rapid printr-un jet de apă rece, apoi le laşi să se scurgă.
Cureţi ceapa şi o toci fin. într-un bol mai mare, pui boabele de fasole pe care, în prealabil, le-ai scurs în strecurătoare şi le-ai trecut prin jet de apă rece.
Adaugi pastele fierte, ceapa tocată, rucola şi le amesteci uşor.
Pentru dressing, amesteci 1 lingură de muştar cu uleiul de măsline, pe care îl torni treptat, în timp ce amesteci până se formează o emulsie.
Diluezi sosul cu oţetul. îl sărezi şi condimentezi după gust. Asezonezi salata cu acest dressing şi amesteci cu grijă.
Salata de fasole cu paste si rucola
Pofta buna!