Salata de fasole cu paste si rucola

Printeaza

Salata de fasole cu paste si rucola din: paste scurte intergale, fasole boabe de preferinţă roşie, ceapă roşie, frunze de rucola, sare, piper alb, ulei de masline, mustr iute, oţet.

 

Ingrediente:

  • 300 g paste scurte intergale
  • 1 conservă (400 g) fasole boabe, de preferinţă roşie
  • 1 ceapă roşie
  • 100 g frunze de rucola
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 80 ml ulei de măsline
  • 1 lingură muştar iute
  • 3-5 linguri oţet

Mod de preparare:

Fierbi pastâle în apă uşor sărată, respectând instrucţiu­nile de pe ambalaj sau redu­când timpul de fierbere cu 2 minute, dacă le doreşti „al dente”.

In acest caz, va trebui să probezi pastele în diferite momente ale fierbe­rii, pentru ca la exterior să fie moi, iar mijlocul să rămână mai tare.

Imediat ce au ajuns la consistenţa dorită, le scurgi în strecurătoare şi le treci rapid printr-un jet de apă rece, apoi le laşi să se scurgă.

Cureţi ceapa şi o toci fin. într-un bol mai mare, pui boabele de fasole pe care, în prealabil, le-ai scurs în stre­curătoare şi le-ai trecut prin jet de apă rece.

Adaugi paste­le fierte, ceapa tocată, rucola şi le amesteci uşor.

Pentru dressing, amesteci 1 lingură de muştar cu uleiul de măsline, pe care îl torni treptat, în timp ce amesteci până se formează o emulsie.

Diluezi sosul cu oţetul. îl sărezi şi condimentezi după gust. Asezonezi salata cu acest dressing şi amesteci cu grijă.

 

Salata de fasole cu paste si rucola

Salata_de_fasole_cu_paste_si_rucola

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.