Salata de fenicul cu sardele si stafide
PrinteazaSalata de fenicul cu sardele si stafide din: tulpini de fenicul, stafide, sardele marinate, zeamă de lămâie, ulei de floarea soarelui, busuioc, piper macinat, sare.
Ingrediente:
- 6 tulpini de fenicul
- 1 lingură de stafide
- 2 fileuri de sardele marinate
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- 3 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 1 legătură de busuioc
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Spală tulpinile de fenicul şi taie-le în bucăţi. Trece stafidele printr-un jet de apă fierbinte ca să şe rehidrateze. Clăteşte sardelele şi taie-le în fâşii.
Amestecă-le cu zeama de lămâie, uleiul şi stafidele înmuiate. Potriveşte de sare şi piper. Pune laolaltă amestecul de sardele şi bucăţile de fenicul.
Lasă deoparte cel puţin o oră, ca să se întrepătrundă aromele, apoi serveşte.
Salata de fenicul cu sardele si stafide
Pofta buna!