Salata de gogonele cu mustar
PrinteazaSalata de gogonele cu mustar din: ulei, gogonele, ceapă, ardei graşi, gogoşari, morcovi, rădăcină de pătrunjel, muştar dulce, oţet, sare, piper măcinat, foi de dafin.
- 250 ml ulei
- 3 kg gogonele
- 500 g ceapă
- 6 ardei graşi mari
- 6 gogoşari mari
- 6 morcovi mari
- 6 bucăţi mari rădăcină de pătrunjel
- 1 borcan de muştar dulce de 400 g
- 1 pahar de oţet
- sare
- piper măcinat
- foi de dafin
Mod de preparare:
Gogonelele, ardeii, ceapa şi gogoşarii îi speli şi îi tai peştişori. Morcovul şi pătrunjelul le razi. Pui toate ingredientele într-o oală, adaugi sare şi oţet şi laşi amestecul în repaus, timp de 2-3 ore.
In acest timp, amesteci de câteva ori. Apoi se pune compoziţia la fiert, numai 20 minute din momentul în care începe să fiarbă.
Laşi amestecul să se răcească până a doua zi, când se adaugă la rece muştarul şi uleiul. Mai adaugi sare şi piper, după gust. Pui în borcane şi fierbi la abur timp de 20 minute.
Acoperi cu pături timp de 24 de ore. Poţi consuma salata din momentul în care s-a răcit, facultativ cu ceapă roşie, tăiată peştişori. Din cantităţile de mai sus rezultă 15 borcane de 400 grame.
Pofta buna!