Salata de heringi conservati
PrinteazaSalata de heringi conservati din: hering, apa, otet, ulei de masline, ceapa, morcovi, foi de dafin, sare, boabe de piper, boabe de mustar, boabe de ienibahar.
- 1 kg hering
- 250 ml apa
- 100 ml otet
- 50 ml ulei de masline
- 2 cepe albe
- 2 morcovi potriviti
- 3 foi de dafin
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 lingurita boabe de mustar
- 2-3 boabe de ienibahar
Mod de preparare:
Cureţi heringii, îndepărtând capul, aripioarele şi intestinele. Ii tai pe jumătate, în lungime, scoţi coloana osoasă cu oasele subţiri, îi speli rapid sub jet de apă rece şi îi aşezi în congelator pentru 2 ore.
(Se taie mai uşor dacă sunt congelaţi.)
Aşezi într-o crăticioară apa, oţetul, ceapa (tăiată rondele), morcovii (tăiaţi bastonaşe sau felii), uleiul, sarea şi condimentele, le fierbi 5 minute, apoi laşi ingredientele la răcit.
Scoţi peştele de la congelator, îl tai bucăţi potrivite pe care le aşezi în borcane sterilizate, cu felii de ceapă şi bastonaşe de morcovi printre ele. Acoperi peştele cu soluţia de oţet, apoi sigilezi borcanele cu capace înfiletate sau cu folie de celofan şi depozitezi borcanele la rece până vor fi consumate.
Salata de heringi conservati
Pofta buna!