Salata de hrisca, dovleac si busuioc
PrinteazaSalata de hrisca, dovleac si busuioc din: hrişcă, roşie, gogoşar sau ardei gras roşu, sare, piper, ulei extra-virgin de măsline, dovleac pentru plăcintă, nucşoară, usturoi, ceapă albă, frunze de busuioc.
Ingrediente:
- 100 g seminţe de hrişcă
- 1 roşie
- 1 gogoşar sau ardei gras roşu
- sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri ulei extra-virgin de măsline
- 200 g dovleac pentru plăcintă
- 1 praf de nucşoară
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă albă mică
- frunze de busuioc sau altfel de verdeaţă pentru decor
Mod de preparare:
Pui boabele de hrişcă într-un bol şi le acoperi cu 250 ml apă fierbinte. Acoperi vasul şi le laşi să se umfle 2 ore.
Cureţi dovleacul de coajă, tai miezul în cubuleţe şi îl căleşti în ulei încins, într-o tigaie wok.
Când cubuleţele sunt pătrunse, adaugi usturoiul curăţat şi tăiat în felioare şi presari sare şi piper după gust.
Continui să prepari termic dovleacul pentru câteva minute, până când se rumenesc frumos. Cureţi şi speli ceapa şi ardeiul.
Tai ceapa mărunt, ardeiul în fâşii subţiri şi roşia în cubuleţe.
Amesteci într-un bol hrişcă scursă, dovleacul răcit, legumele, nucşoara, sare şi piper după gust.
Stropeşti salata cu uleiul de măsline şi o consumi de preferinţă după ce ai păstrat-o la rece 20 de minute.
Inainte de a servi salata, o decorezi cu frunze de verdeaţă.
Salata de hrisca, dovleac si busuioc
Pofta buna!
O sa fac si eu salata de hrisca