Urzici cu Mămăligă și Oua Fierte din: urzici, mamaliga, oua, ulei, sare, piper, otet. Urzicile sunt o plantă bogată în nutrienți și sunt folosite în bucătăria românească de generații. Descoperiți aromele autentice ale bucătăriei românești și bucurați-vă de o masă sănătoasă și reconfortantă. Urzicile sunt cunoscute pentru proprietățile lor nutritive și au fost consumate de-a […]
Salată de peşte afumat cu castraveciori
PrinteazaSalată de peşte afumat cu castraveciori: castraveti acrii, gogosari acrii, morcov, cartofi, pastarnac, sprot afumat, telina.
Ingrediente:
- 2 castraveciori acri
- 1 gogoşar acru
- 2 morcovi mărişori (pot fi şi fierţi)
- 2 cartofi mari (fierţi)
- 1 rădăcină păstârnac
- 300 g şprot afumat sau macrou
- 1 bucată ţelină mică (fiartă)
Mod de preparare:
Salată de peşte afumat cu castraveciori: Cartofii, ţelina şi, dacă e cazul, şi morcovii îi fierbi, dar nu prea tare (pentru ca, în momentul în care îi tai, să poţi tăia uşor cubuleţe, fără să se sfărâme).
Tai toate ingredientele cubuleţe, chiar şi peştele, după ce l-ai curăţat de intestine şi de capete.
Faci maioneza aşa: fierbi bine în coajă o căpăţână medie de ţelină şi 1 cartof la fel de mare, le cureţi şi le pasezi, până ce obţii un piure (de aceea trebuie să fie foarte bine fierte).
Mixezi apoi cu ulei (cantitatea depinde de câtă maioneză vrei să obţii).
Uleiul trebuie să-l pui în fir subţire, ca la maioneza de ou (pentru că altfel şi maioneza de ţelină se poate tăia), adaugi 1-2 linguriţe de zeamă de lămâie şi 2-3 linguriţe de muştar iute sau dulce (după preferinţă).
Din cantitatea de maioneză, 3/4 o foloseşti în amestecul legume-peşte, pe care îl omogenizezi foarte bine, iar după ce compoziţia de mai sus a fost aşezată pe platou, o acoperi cu maioneză şi decorezi după preferinţă.
Pofta buna!
Urzici cu Mămăligă și Oua Fierte