Salata de pui cu gogosari si castraveti murati
PrinteazaSalata de pui cu gogosari si castraveti murati din: piept de pui, oua, castraveciori muraţi în saramură, morcovi, cartofi, ţelină rădăcină, pătrunjel rădăcină, ulei, mustar, zeama de lamaie, sare, gogosar murat.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 3 ouă
- 2-3 castraveciori muraţi în saramură
- 2 morcovi potriviţi
- 2 cartofi mijlocii
- 1/2 ţelină rădăcină
- 1 pătrunjel rădăcină
- 200 ml ulei
- 1 lingură muştar
- 1/2 lămâie (zeama)
- sare
- 1 gogoşar murat
Mod de preparare:
Salata de pui cu gogosari si castraveti murati: Fierbi pieptul de pui în apă uşor sărată, împreună cu morcovii, cartofii, ţelina, pătrunjelul, timp de 30-35 de minute.
După ce au fiert, le tai mărunt.
Castraveţii muraţi îi tai şi pe ei mărunt şi îi laşi într-o strecurătoare să se scurgă de zeamă.
Intr-un bol adânc pregăteşti maioneza din cele 3 gălbenuşuri.
Gălbenuşurile cu puţină sare şi muştar le freci timp de 2 minute, după care adaugi uleiul, picătură cu picătură.
La sfârşit, când gălbenuşurile sunt legate,adaugi zeama de la 1/2 lămâie.
Maioneza o împărţi în două: jumătate o opreşti pentru a decora salata, iar cealaltă jumătate o amesteci uşor in salată.
Intr-un bol amesteci carnea de pui, morcovii, cartofii, ţelina, pătrunjelul, castraveciorii şi jumătate din maioneză.
Intre timp, într-un vas mic pui 500 ml apă şi puţină sare şi o laşi să clocotească, apoi adaugi albuşurile rămase de la ouă.
Pe acestea le toci şi le foloseşti la ornatul salatei, împreună cu jumătate din maioneză, 2-3 fâşii de castraveţi, morcovi şi gogoşarul murat.
Aşezi salata în două boluri şi o ornezi după imaginaţie, aşa cum am procedat eu.
O consumi după ce a stat puţin la rece.
Pofta buna!