Salata de quinoa, pui si merisoare

Printeaza

Salata de quinoa, pui si merisoare din: piept de pui, usturoi, quinoa, merisoare, praz, ulei, otet balsamic, otet de mere, miere, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3 felii mari de piept de pui
  • 4 căţei de usturoi
  • 150 g quinoa
  • 1 fir de praz
  • 50 g meriţoare uscate
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 3 linguri oţet de mere
  • 1 linguriţă miere
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Salata de quinoa, pui si merisoare:

Amesteci într-un bol oţetul balsamic, usturoiul curăţat şi pisat şi zeama de lămâie.

In acest amestec marinezi feliile de carne, de seara până dimineaţa.

Fierbi bobiţele de quinoa în 300 ml apă uşor sărată, timp de 15 minute, la foc mic, amestecând periodic, până când boabele absorb lichidul şi se înmoaie.

Cureţi prazul, îl tai rondele fine şi îl amesteci împreună cu oţetul de mere, mierea, 1 lingură de zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.

Frigi feliile de carne pe grătar, întorcându-le pe ambele părţi, astfel încât să rămână suculente.

Tai carnea în fâşii subţiri şi o amesteci împreună cu quinoa, merişoarele şi prazul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.