Salata de ton cu hrisca si masline

Printeaza

Salata de ton cu hrisca si masline din: paste din făină de hrişcă, unt, ceapă roşie, boabe de porumb congelate, roşii uscate conservate în ulei, ton în suc propriu, masline verzi, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_ton_cu_hrisca_si_masline

  • 300 g paste din făină de hrişcă
  • 20 g unt
  • 1 ceapă roşie
  • 200 g boabe de porumb congelate
  • 8 roşii uscate conservate în ulei
  • 200 g ton în suc propriu
  • 50 g măsline verzi
  • sare, piper

Mod de preparare:

Pastele de hrişcă se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se curăţă ceapa, se taie felii şi jumătate din cantitate se căleşte în unt. După câteva minute se adaugă boabele de porumb, roşiile uscate scurse în prealabil de uleiul lor şi tocate, precum şi tonul scurs de zeamă şi fărâmiţafîn prealabil cu furculiţa. Se încălzesc puţin împreună.

Apoi se adaugă pastele de hrişcă fierte la ingredientele calde şi se amestecă. Se adaugă şi măslinele verzi, precum şi restul de ceapă.

Se sărează şi se piperează după gust şi se serveşte preparatul imediat.

Salata de ton cu hrisca si masline

Salata_de_ton_cu_hrisca_si_masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.