Sosul Hoisin, cunoscut pentru gustul său unic, dulce și sărat, este un element de bază în bucătăria chineză și a cucerit bucătării din întreaga lume. Sosul Hoisin are origini străvechi în China, cu referințe care datează încă din dinastiile antice. Numele “hoisin” este derivat din […]
Salată de vinete cu ghimbir si ciuperci
PrinteazaSalată de vinete cu ghimbir si ciuperci:vinete, ciuperci, patrunjel, sare, boia dulce, maioneza, rosii cherry,ghimbir, ceapa, ulei.
Ingrediente:
- 4 vinete coapte
- 400 g ciuperci gratinate
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- 1 vârf de linguriţă sare
- 1 vârf de linguriţă boia dulce de ardei
- 200 g maioneză
- 6 roşii
- 1/4 ghimbir de mărime medie ras
- 2 cepe mici
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Coci vinetele, le cureţi de coajă şi le laşi la scurs, apoi le toci. Tai roşiile mărunt. Amesteci şi pui uleiul, amestecând continuu, până când se încorporează.
Cureţi ceapa, o toci mărunt şi mixezi energic cu puţină sare şi ulei, circa 3 minute.
Adaugi ceapa curăţată şl tocată mărunt şi potriveşti gustul de sare.
In timpul tocării vinetelor pe un suport, adaugi ciupercile gratinate, pătrunjelul tăiat mărunt, roşiile, uleiul, boia dulce de ardei, maioneza, ghimbirul şi sare după gust.
Salată de vinete cu ghimbir si ciuperci
Pofta buna!
Bulgur cu Nuci și Fructe Uscate – Energie Pentru Ziua Ta
bulgur, apa fierbinte, stafide, curmale, nuci, miere, scortisoara. Bulgurul cu nuci și fructe uscate este o opțiune nutritivă și delicioasă pentru micul dejun sau pentru o gustare energizantă. Această rețetă combină textura și nutrienții bogati ai bulgurului cu dulceața stafidelor, curmalelor și nucilor, […]
Interesanta salata asta