Salată rapidă din legume asortate

Printeaza

O reteta de salata rapida din legume asortate din: castraveti, ridichi, morcovi, telina, varza, frunze de rucola, sare grunjoasa, ulei de masline extravirgin si otet de orez.

Ingrediente:Salată rapidă din legume asortate

  • 2 castraveţi
  • 1 legătură de ridichi
  • 300 g morcovi noi
  • 2 tije verzi de ţelină
  • 1 varză mică
  • 200 g frunze de rucola
  • 2 linguri sare grunjoasă

pentru dressing:

  • ulei de măsline extravirgin
  • zeamă de lămâie sau otet de orez

 

Mod de preparare:

Curăţă şi spală toate legumele, taie morcovii, ridichile şi castraveţii rondele subţiri, ţelina bucăţi, pe diagonală, şi varza fâşiuţe.

Pune legumele într-un vas înalt, cu diametrul mic, sau într-o strecurătoare în straturi presărate cu sare grunjoasă. Aşază deasupra lor o farfurie cu o greutate.

Lasă legumele peste noapte să se odihnească şi să elimine lichidul, apoi amestecă-le cu frunzele de rucola rupte cu mâna.

Asezonează salata cu ulei de măsline şi cu câteva picături de zeamă de lămâie sau de oţet din orez, după gust.

Salată rapidă din legume asortate

Salată rapidă din legume asortate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.