Salată de ruccola cu brânză de capră şi măsline
PrinteazaO reteta de salata de ruccola cu branza de capra si masline din: branza de capra, sare, piper, ulei de masline, ruccola, salata, rosii, capere, masline negre, otet balsamic alb si zahar.
- 1 bucată de brânză de capră (cca 200 g)
- sare
- piper
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 legătură ruccola
- 1 căpăţână salată romană
- 4 roşii
- 1 lingură capere
- 3 linguri măsline negre fără sâmburi
- 2 linguri oţet balsamic alb
- zahăr
Mod de preparare:
Se încinge bine grillul cuptorului. Se taie brânza de capră în 8 felii groase şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se sărează şi se piperează. Se stropesc rondelele de brânză cu 2 linguri de ulei şi se frig cca 5 minute. 2 între timp se curăţă şi se taie bucăţi ruccola.
Se pregătesc roşiile şi se taie şi ele fâşii. Se lasă să se scurgă caperele şi măslinele. Se aşază pe un platou, împreună cu roşiile, ruccola şi fâşiile de salată. 3 Se bate cu telul restul de ulei împreună cu oţet, sare, piper şi un praf de zahăr; se toarnă peste salată. Se aşază deasupra brânza de capră şi se serveşte salata imediat.
Salată de ruccola cu brânză de capră şi măsline
Pofta buna!