Salata ruseasca cu hering

Printeaza

Salata ruseasca cu hering: hering afumat, cartofi, morcovi, sfecla, ceapa, oua, mustar, ulei, zeama de lamaie, sare.

Ingrediente:

  • 2 heringi afumaţi (sau marinaţi în oţet)
  • 2 cartofi mari
  • 3 morcovi potriviţi
  • 2 sfecle mici
  • 1 ceapă mică
  • 3 ouă

 

Ingrediente maioneza:

  • 3 gălbenuşuri
  • 1 lingură muştar
  • 56 ml ulei
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli bine cartofii, morcovii şi sfeclele, cu un burete, sub jet de apă rece. Fierbi legumele, în apă puţin sărată, le scurgi când sunt gata fierte şi le cureţi de coajă. Tai legu­mele cubuleţe şi le păstrezi în boluri separate.

Fierbi 3 ouă tari şi le cureţi de coajă. Cureţi pieliţa de pe suprafaţa heringilor sau scoţi bucăţile de ton din sosul de oţet, dacă ai ales să foloseşti heringi marinaţi şi îi tai cubulete după ce îndepărtezi oasele.

Prepari o maioneză din 3 gălbenuşuri crude, 1 lingu­ră de muştar, 2 linguri zeamă de lămâie, sare, după gust, frecate cu ulei până se leagă.

Pentru montajul salatei, foloseşti o tavă rotundă de tort cu diametrul de 20 cm şi pereţi detaşabili.

Aşezi la bază cuburile de peşte, peste peşte aşezi cubuleţele de morcovi, urmează apoi un strat de cubuleţe de cartofi, peste care aşezi cubuleţele de sfeclă. Peste aceste straturi întinzi maioneza, în strat consistent.

Acoperi acest “tort” de legu­me cu cele 3 ouă fierte tari, trecute pe râzătoare. Laşi forma cu salată la frigider peste noapte, să se fixeze bine ingredientele, înainte de a fi servită. Scoţi pereţii detaşabili ai formei şi tai salata în felii.

 

Salata ruseasca cu hering

Salata_ruseasca_cu_hering

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.