Salata ruseasca cu hering
PrinteazaSalata ruseasca cu hering: hering afumat, cartofi, morcovi, sfecla, ceapa, oua, mustar, ulei, zeama de lamaie, sare.
Ingrediente:
- 2 heringi afumaţi (sau marinaţi în oţet)
- 2 cartofi mari
- 3 morcovi potriviţi
- 2 sfecle mici
- 1 ceapă mică
- 3 ouă
Ingrediente maioneza:
- 3 gălbenuşuri
- 1 lingură muştar
- 56 ml ulei
- 2 linguri zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Speli bine cartofii, morcovii şi sfeclele, cu un burete, sub jet de apă rece. Fierbi legumele, în apă puţin sărată, le scurgi când sunt gata fierte şi le cureţi de coajă. Tai legumele cubuleţe şi le păstrezi în boluri separate.
Fierbi 3 ouă tari şi le cureţi de coajă. Cureţi pieliţa de pe suprafaţa heringilor sau scoţi bucăţile de ton din sosul de oţet, dacă ai ales să foloseşti heringi marinaţi şi îi tai cubulete după ce îndepărtezi oasele.
Prepari o maioneză din 3 gălbenuşuri crude, 1 lingură de muştar, 2 linguri zeamă de lămâie, sare, după gust, frecate cu ulei până se leagă.
Pentru montajul salatei, foloseşti o tavă rotundă de tort cu diametrul de 20 cm şi pereţi detaşabili.
Aşezi la bază cuburile de peşte, peste peşte aşezi cubuleţele de morcovi, urmează apoi un strat de cubuleţe de cartofi, peste care aşezi cubuleţele de sfeclă. Peste aceste straturi întinzi maioneza, în strat consistent.
Acoperi acest “tort” de legume cu cele 3 ouă fierte tari, trecute pe râzătoare. Laşi forma cu salată la frigider peste noapte, să se fixeze bine ingredientele, înainte de a fi servită. Scoţi pereţii detaşabili ai formei şi tai salata în felii.
Salata ruseasca cu hering
Pofta buna!