Salata sarbeasca (Ajvar)

Printeaza

Salata sarbeasca (Ajvar) din: ardei, vinete, usturoi, ceapa, ulei, sare, piper, boia dulce, otet.

Ajvar_04

Ajvar

 

Ingrediente:

  • 500 g ardei rosii
  • 250 g vinete
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • putin otet

 

Mod de preparare:

Speli vinetele şi ardeii şi le coci fie pe grătar, fie în cuptor.

In cazul în care coci vinetele şi ardeii în cuptor, aşezi pe tavă hârtie de copt, aranjezi legumele şi le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, având grijă să le întorci pe toate părţile, până când devin moi.

Ajvar

Cureţi vinetele fierbinţi, iar ardeii după ce s-au mai răcit. Toci cât se poate de mărunt vinetele, folosind un cuţit nemetalic.

Tai ardeii mărunt sau îi mărunţeşti în blender.

Pui într-un bol piureul rezultat. Cureţi şi razi usturoiul şi ceapa.

Ajvar_02

Amesteci piureul de legume cu usturoiul şi ceapa, asezonezi cu sare, piper şi puţină boia.

Adaugi uleiul şi freci bine, iar la final adaugi oţet după gust. Păstrează salata în frigider pentru câteva ore, înainte de a o oferi spre consum. Consum-o în cel mult 3 zile.

Ajvar_05

Ajvar

Ajvar_03

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.