Salata cu sos de gorgonzola
PrinteazaSalata cu sos de gorgonzola din: salata, portocala, sunca de praga, gorgonzola, cascaval, ardei gras, sare, piper si smantana.
- cateva frunze de salata
- 1 portocala
- 150 g sunca de Praga
- 75 g gorgonzola
- 200 g cascaval
- 1 ardei gras rosu
- sare
- piper
pentru sos:
- 150 ml smantana de gatit
- 100 g gorgonzola
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru sos, pune pe foc, la bain-marie, smântână de gătit. Când s-a înfierbântat, adaugă gorgonzola tăiată în cubulufe şi amestecă. Lasă pe foc până ce se topeşte brânza şi obţii un sos cremos. La final, potriveşte gustul de sare şi presară puţin piper proaspăt măcinat.
Intr-un castron, pune 2-3 frunze de salata. In miloc amesteca cubulete de gorgonzola, cascaval si ardei gras. Adauga fasii de sunca de Praga si felii de portocala. Toarna sosul de gorgonzola racorita si asezoneaza cu sare si piper. Serveste imediat.
Salata cu sos de gorgonzola
Pofta buna!