Salata verde de paste
PrinteazaSalata verde de paste din: melcisori, mazare, sare, piper, ceapa, ardei, marar, busuioc, patrunjel, iaurt, smantana, hrean.
Ingrediente:
- 250 g melcişori subţiri
- sare
- 100 g mazăre mangetout
- 1 ardei roşu
- 1 legătură de ceapă verde
- 1/2 de legătură de mărar
- 1/2 de legătură de busuioc
- 1 legătură de pătrunjel
- 1/2 linguri de iaurt
- 4 linguri de smântână pentru gătit
- 1 lingură de hrean
- piper
Mod de preparare:
Pastele se fierb al dente conform indicaţiilor de pe ambalaj într-o cantitate suficientă de apă sărată.
Mazărea mangetout se spală, se curăţă şi se opăreşte rapid. Se strecoară, se trece sub jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Ardeiul se curăţă, se spală, se taie în două, i se îndepărtează seminţele şi se taie în bucăţele.
Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se spală verdeaţa, se usucă şi se toacă mărunt.
Pastele se lasă la scurs. Iaurtul se amestecă cu smântână pentru gătit şi cu hreanul, apoi se condimentează cu sare şi piper.
Dressingul se amestecă cu legumele.
La final, se încorporează şi pastele. Salata se serveşte călduţă.
Salata verde de paste
Pofta buna!