Salata de telina cu piept de pasare

Salată de pasăre cu mere

Salată de pasăre cu mere  Ingrediente: 200 g carne de pasăre 1 kg cartofi 100 g mere 100 g ţelină 200 g maioneză 50 g muştar 50 g coniac 2 g piper 100 g aspic sare ouă fierte tari   Mod de preparare: Salată de pasăre cu mere: Se taie ca fideaua cartofii fierţi şi […]

Salata rece de paste

Salata norvegiana

Salata norvegiana Ingrediente: 5 ouă 150 g telemea (de vaci, de oaie după preferinţă) 200 g smân­tână o lămâie mică un castravete crud (iarna merge şi cel acru) 3-4 roşii 2 mere 50 g miez nucă (sau alune) o ţelină mică (sau 1/2 dintr-o ţelină mare) o salată verde pentru decor   Mod de preparare: […]

Salata de varza, morcov si salam

Salata de varza, morcov si salam  Ingrediente: 500 g varza dulce 3 mor­covi 1 salată verde 2 legături mărar 300 g salam oţet ulei sare piper   Mod de preparare: Tai varza fâşii subţiri, razi morcovul pe răzătoarea mare, rupi salata verde în bucăţi mici, iar mărarul îl toci mărunt. Le amesteci pe toate cu […]

Salata de porumb cu ciuperci

Salata de porumb cu ciuperci Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 cutie porumb 1 ou, ulei 1 lămâie 1 lingură ketchup sare   Mod de preparare: Salata de porumb cu ciuperci: Faci maioneză din gălbenuşul de ou crud pe care-l freci cu ulei şi adaugi zeama de lămâie după gust. Tai ciupercile mărunt şi le adaugi […]

Salata de varza cu costita afumata

Salata de varza cu costita afumata Ingrediente: 500 g varza dulce 3 mor­covi 1 salată verde 2 legături mărar 300 g salam oţet ulei sare piper   Mod de preparare: Tai varza fâşii subţiri, razi morcovul pe răzătoarea mare, rupi salata verde în bucăţi mici, iar mărarul îl toci mărunt. Le amesteci pe toate cu […]

Salata de falafel

Salata de falafel

Salata de falafel din: naut, ceapa, usturoi, chimen, coriandru, suc de lamaie, patrunjel, cimbru, pesmet, ulei, tahini, salata verde, rosii, castravete.   Ingrediente falafel: 1 conservă de 400 g năut scurs de apă ceapă tocată mărunt 2-3 căţei usturoi zdrobiţi 1 linguriţă chimen linguriţă coriandru 1 lingură suc de lămâie 1 lingură pătrunjel proaspăt 1 […]

Salata de limba cu ton

Salata de limba de vaca

 Salata de limba de vaca Cureţi de zgârciuri şi nervuri limba de vacă şi o pui la fiert în apă cu sare, foi de dafin şi boabe de piper negru. Cât e caldă îi scoţi cu un cuţit ascuţit pieliţa care o înveleşte. Apoi o laşi să se răcească în apa în care a fiert, […]

Salata de vinete cu ulei si sare

Salata de vinete cu mujdei de usturoi

 Salata de vinete cu mujdei de usturoi Ingrediente: 1 kg vinete 2 ardei graşi 2 roşii mari 3 cepe 150 ml ulei 7-8 căţei usturoi 100 g măsline 100 g brânză telemea sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Coci vinetele, le toci şi le laşi deoparte. Separat tai mărunt ceapa, pe care o […]

Salata de conopida picanta

Salata de conopida picanta Ingrediente: 1 conopidă mare sau 2 mici 3-4 linguri ulei 2-3 linguri oţet 1-2 linguriţe muştar sare piper negru mărar   Mod de preparare: Salata de conopida picanta: Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele, o speli bine şi o pui la fiert în apă clocotită sărată, având grijă să nu fiarbă […]

retete

Salată a la rus

Salată a la rus Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g morcovi 200 g mazăre 100 g fasole verde 300 g maioneză 50 g muştar 1 g piper sare ouă fierte tari   Mod de preparare: Serveşte deseori la pregătirea preparatelor reci cu ouă, peşte, carne. Morcovii şi cartofii se fierb, se curăţă de coajă şi […]

Salata de legume cu iaurt

Salata de conopida dulce

Salata de conopida dulce Ingrediente: 1 conopidă de mărime medie 1 lingură lapte dulce 15 g sare 100 g maioneză 1 ou întreg fiert tare pătrunjel verde   Mod de preparare: Bucheţelele de conopidă fiete, răcite, le aranjezi pe o farfurie, acoperindu-le cu maioneză. Garniseşti cu albuşul şi gălbenuşul fiert tare dat prin sită şi […]

Salată de ardei copţi

Salata de ardei copti cu sos picant

Alegi ardei graşi frumoşi şi cât mai netezi. îi coci cu grijă, să nu se ardă. îi pui într-un vas, îi presari cu sare, îi acoperi şi îi laş până ce se răcesc şi pot fi uşor curăţaţi de pieliţă. Separat cojeşti roşii coapte, cărnoase. Ca să ai spor la treabă, cufunzi roşiile mai întâi […]

Salată "boeuf"

Salată “boeuf”

Salată “boeuf” Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g carne 300 g maioneză 50 g muştar 200 g castraveţi acri piper sare măsline gogoşari   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţa de coajă şi se taie în felii subţiri. Se adaugă carnea fiartă, de preferinţă de vacă, castraveţi muraţi în oţet sau saramură, scurşi […]

Scrumbie de mare

Salata de scrumbii (varianta)

Cureţi scrumbia, o speli şi o laşi câteva ore în apă rece, ca să se desăreze. O tai bucăţi. Pregăteşti o salată de cartofi pe care o aşezi într-o farfurie şi deasupra pui bucăţelele de scumbie. Aşază de jur-împrejur ceapă tăiată subţire şi măsline. Salata e gustoasă când este pregătită cu o oră-două mai înainte […]

Salata cu ton si sfecla rosie

Salata cu ton si sfecla rosie

  Ai nevoie de: 4-5 cartorfi fierţi, tăiaţi cubuleţe mici pe care le stropeşti cu ulei, o conservă de peşte (ton), 2 cepe roşii mari, tăiate, frecate cu oţet şi apoi stoarse, 4-5 ouă fierte tari, salată de sfeclă roşie, 2 linguri maioneză, 1 lingură smântână. Serveşti aşa: pe o farfurie întinsă (dacă nu ai […]

retete

Salata din frunze de papadie cu smantana

Salata din frunze de papadie cu smantana Ingrediente: 500 g frunze de păpădie 4 linguri smântână 1/2 lămâie sare 1 legătură de pătrunjel 1-2 cartofi fierţi   Mod de preparare: Cureti frunzele de păpădie şi le speli. Prepari sosul din smântână, sare şi zeama de lămâie. Pui frunzele rupte în bucăţi într-o salatieră, amestecate cu […]

Salata de ţiri

Salata dobrogeana

Salata dobrogeana  Ingrediente: 2 buc. rosii 2 buc. ardei grasi 3 buc. castraveti potriviti 1 buc. ceapa o salata verde 100 gr. telemea de oi 1 ceasca sos maioneza masline sare   Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie felii foarte subtiri si se pune intr-un castron. Castravetii se curata de coaja, se taie […]

Salată mixtă cu stafide

Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi Ingrediente: 1 dovlecei mai mari (cca 30 cm lungime) 3 catei de usturoi 1 lingurita condimente 1 lingurita sare maioneza   Mod de preparare: Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea cu samburi din mijloc cu o lingura, se taie […]

Salata de vinete cu dovleac turcesc

Salata de vinete cu dovleac turcesc

Salata de vinete cu dovleac turcesc Ingrediente: 1 kg. vinete coapte 500 gr. dovleac turcesc o ceapa ulei sare   Mod de preparare: Se scoate miezul de dovleac, se taie cubulete si si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa 10-15 minute se scoate, se scurge bine si se paseaza pina se obtine […]

Salata cu ou

Salata de conopida cu marar si mustar

Salata de conopida cu marar si mustar Ingrediente: 1 conopida mare sau 2 mai mici 2-3 linguri ulei 2-3 linguri otet (zeama de lamaie) 1-2 lingurite mustar sare piper marar   Mod de preparare: Conopida se curata, se desface in buchetele, se spala bine, se pune la fiert in apa clocotita sarata, avind grija sa […]

Salata de sfecla rosie cu ceapa

Salata de sfecla rosie cu ceapa Ingrediente: 300 g sfeclă roşie 1 ceapă potrivită 1 pahar ulei sare o lingură oţet Mod de preparare: Sfecla o cureţi şi o fierbi. După ce a fiert o dai prin râzătoare. Ceapa o tai şi o rumeneşti puţin, iar după aceea o amesteci cu sfecla, uleiul si otetul. […]

Salată caldă cu sparanghel, bacon, ou de raţă şi alune de pădure

Salata de toamna (varianta)

Salata de toamna Ingrediente: 250 g sfeclă roşie 1 conopidă mică 1 lămâie 2 cartofi 1/2 ţelină 1 morcov 1 ceapă 2-3 roşii 1 ou 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei 1 dovlecel sare   Mod de preparare: Fierbi sfecla, conopida, cartofii şi dovlecelul, le tai şi le amesteci pe fiecare sepa­rat cu sos vinegretă […]

Salata de gogonele

Salata de gogonele

Iei 10-12 gogonele potrivite, le speli şi le rupi codiţele. Le pui într-o cratiţă şi le acoperi cu apă. Le dai în fiert până se înmoaie. Le scoţi din apă şi le răceşti. Toci mărunt 1-2 cepe. Decojeşti gogonelele şi le toci şi pe ele mărunt. Amesteci totul şi adaugi sare şi ulei după gust. […]

Salată de cepe fripte

Salata de ciuperci cu ceapa

Salata de ciuperci cu ceapa Ingrediente: 1 kg ciuperci 3 cepe 4 linguri ulei 2 linguri oţet (preferabil de mere) sare eventual piper   Mod de preparare: Fierbi ciupercile 20 de minute în apă cu puţină sare. Când se răcesc, le tai felii, amestecându-le cu ceapa tăiată solzişori şi cu sosul format din ulei, oţet, […]

Salata de varza cu cartofi si sunculita

Salata de varza cu cartofi si sunculita Ingrediente: 400 g cartofi fierţi 2 mere 3 tulpini de ţelină 300 g varză murată 150 g şuncă presată 2 linguri oţet de mere 6 linguri de ulei sare piper (după gust) Mod de preparare: Salata de varza cu cartofi si sunculita: Cureţi cartofii de coajă şi îi […]

Salata de peste cu cimbru si lamaie

Salata de peste cu cimbru si lamaie

Salata de peste cu cimbru si lamaie Ingrediente: 7-8 crapi cât palma o lămâie 5-6 căţei de usturoi 1 crenguţă de cimbru piper măcinat pătrunjel verde condimente Mod de preparare: Peştele curăţat îl pui cu sare să stea 15 minute, apoi îl rumeneşti pe ambele părţi în ulei încins. Intr-o cratiţă întinsă îl aşezi pe […]

Pepene galben cu sos de ghimbir şi lămâie

Salata de pepene galben cu sunca

Scoţi seminţele dintr-un pepene galben ce 1 kg. Tai cuburi miezul, 100 g şuncă, 100 g caşcaval, 250 g mere, 2 ouă fierte, amesteci toate şi adaugi 50 g nuci curăţate. Faci un sos din 150 g maioneză, 100 ml smântână, sare, pe care îl torni peste ingrediente şi dai totul la frigder. Inainte de […]

Salata musceleana

Salata musceleana din: cartofi, sfecla rosie, ardei gras, morcovi, conopida, castraveti, sos. Ingrediente: 300 g cartofi 300 g sfeclă roşie 200 g ardei gras 200 g morcovi 300 g conopidă 300 g castraveţi 250 ml sos vinegretă Mod de preparare: Salata musceleana: Fierbi cartofii şi sfecla în coajă, le cureţi şi le tai rondele pe […]

Salata de vinete cu maioneza

Salata de vinete cu maioneza Ingrediente: 2 kg vinete 2 ouă ulei ardei graşi (roşii) sare Mod de preparare: Salata de vinete cu maioneza: Coci vinetele, le cureţi, le laşi să se scurgă. Le toci mărunt cu un tocă­tor de lemn. Pregăteşti maioneza cu ajutoul mixerului dintr-un gălbenuş fiert şi unul crud, adaugi ulei şi […]

Painici graham din migdale

Salata de migdale, mere si curmale

Salata de migdale, mere si curmale Ingrediente: 2 mere ionatane curăţate de coajă şi cotor 125 g curmale proaspete fără sâmburi, tăiate pe jumătate 1 ardei gras roşu curăţat şi tocat mărunt un fir de ţelină tocat mărunt 50 g migdale prăjite Pentru sos: 60 ml iaurt degresat 1 lin­guriţă zeamă de lămâie 1 linguriţă […]

Oua cu crenvursti

Salata cu crenvurşti si cas

Salata cu crenvurşti si cas Ingrediente: 4 perechi de crenvurşti 3 roşii 250 g caş 1 salată verde 1 fir de ceapă verde 3 linguriţe oteţ 1 lingurita muştar sare piper 5 linguriţe ulei   Mod de preparare: Crenvurştii îi tai felii subţiri, roşiile tot felii, caşul pătrăţele, salata verde în feliuţe subţiri, ceapa rondele. […]

Salata asortata

Salata de oua cu masline

Salata de oua cu masline Ingrediente: 6 ouă 10-15 măsline 1 ceapă mică 6-7 linguri sos de sardele Mod de preparare: Ouăle fierte le tai felii, ceapa o toci mărunt, măslinele, curăţate de sâmburi, le tai în patru. Amesteci uşor şi le aşezi într-o salatieă. Deasupra torni sosul de sardele preparat astfel: tai sardelele mărunt, […]