Salata de fasole verde cu bacon

Salata de fasole verde cu usturoi si patrunjel

Salata de fasole verde cu usturoi si patrunjel din: fasole verde, usturoi, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde (păstăi) 6-7 căţei de usturoi 1 lingură ulei 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert într-un vas cu apă cu sare, în clocot. După ce este fiartă, fasolea se […]

Salata de fasole ochi negru

Salata de fasole ochi negru

Salata de fasole ochi negru din: fasole ochi negru, orez brun, ceapa verde, ardei, telina, rosii, patrunjel, suc de lamaie, sos de soia, mustar brun, sirop de artar, usturoi. Ingrediente: PENTRU SALATA: 1 cutie de 450 de grame de fasole ochi negru, clătită şi scursă 2 căni de orez brun fiert 2 cepe verzi, feliate […]

Salata de paste cu rosii si avocado

Salata de paste cu rosii si avocado

Salata de paste cu rosii si avocado din: paste integrale, ceapa, rosii cherry, naut, busuioc, porumb, maioneza, sare. Ingrediente: 3 căni de paste din grâu integral, fierte 1/4 de cană de ceapă roşie tăiată cubuleţe 2 1/2 căni de roşii cherry, tăiate în patru 1 cutie de 450 de grame de năut, scurs şi clătit […]

Salata de sfecla rosie cruda cu ceapa

Salata de sfecla rosie cruda cu ceapa

Salata de sfecla rosie cruda cu ceapa din: sfecla rosie, ceapa de apa, ulei, lamaie, sare, maioneza.   Ingrediente: 1 sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 2 cepe de apă 4 linguri ulei 1 lămâie (zeama) sau 2 linguri oţet sare opţional: 0,250 kg maioneză     Mod de preparare: Sfecla crudă, bine spălată şi […]

Cea mai buna salata de broccoli

Cea mai buna salata de broccoli

Cea mai buna salata de broccoli din: broccoli, merisoare, ceapa rosie, nuci, indulcitor, otet din orez, maioneza, sare. Ingrediente: PENTRU SALATĂ: 1 căpăţănă de broccoli proaspăt 1/2 de cană de merişoare uscate 1/4 de cană de ceapă roşie, tocată 1/2 de cană de nuci, tocate 2 linguri de îndulcitor (agave) PENTRU SOS: 3 linguri de […]

Salata mediteraneana de cartofi

Salata mediteraneana de cartofi

Salata mediteraneana de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, ulei, rosii, masline, branza, patrunjel, otet, mustar, miere, sare, piper. Ingrediente: 700 g cartofi 2 cepe roşii, tocate grosier un ardei gras galben + un ardei gras verde, tocaţi în cuburi 6 linguri ulei de măsline 125 gr roşii, tocate cubuleţe 50 gr măsline tocate 125 gr […]

Salata de cartofi fiesta

Salata de cartofi fiesta

Salata de cartofi fiesta din: cartofi, sfecla, morcov, maioneza, ceapa, otet, sare.   Ingrediente: 4 cartofi mari curăţaţi şi tăiaţi cuburi 1/2 kilogram de sfeclă, tăiată cubulete 1 cană de morcov, tăiat cubuleţe 7 linguri de maioneza 1 ceapă roşie, tăiată cubuleţe 1/4 de cană de otet sare de mare după gust   Mod de […]

Salata cu varza, telina si morcovi

Salata de varza (alba, rosie sau in combitatie)

Salata de varza din: varza, otet, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 varză mărime medie 1/2 lingură oţet 1-2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se taie varza în jumătate, se curăţă una dintre jumătăţi de frunzele veştede şi se spală (dacă este cazul). Se scoate cotorul şi se taie varza foarte fin, sub formă de […]

Cus-cus cu vita sau berbec

Salata de cus-cus

Salata de cus-cus din: cus-cus, ardei, castravete, ceapa verde, masline, rosie, seminte de pin, lamaie, apa, oregano, menta, sare, piper. Ingrediente: PENTRU SALATĂ: 1 cană de cuş-cuş prefiert 1 ardei gras roşu potrivit, tocat 1/2 de cană de castravete tocat 5 linguri de ceapă verde tocată 1/4 de cană de măsline negre tocate 1 roşie […]

Salata de untisor

Salata de untisor

Salata de untisor din: frunze crude de untisor, patrunjel, marar, ulei, otet, sare. Ingrediente: 1 castron de frunze crude de untişor (de primăvară) 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar verde ulei oţet (zeamă de lămâie) sare   Mod de preparare: Untişorul bine spălat şi scurs de apă este amestecat cu pătrunjelul şi mărarul tăiate […]

Salata de alge deshidratate

Salata de alge deshidratate

Salata de alge deshidratate din: alge marine deshidratate, ulei de susan, sos de soia, otet balsamic, susan, zahar brun, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 100 g alge marine deshidratate 30 ml ulei de susan 30 ml sos de soia 30 ml oţet balsamic 10 g seminţe de susan 15 g zahăr brun 2 căţei de usturoi (sau […]

Salată de roşii cu mazăre nouă

Salata clasica de rosii cu ceapa si verdeata

Salata clasica de rosii cu ceapa si verdeata din: rosii, ulei, sare, verdeata, ceapa, piper. Ingrediente: 1,5 kg roşii 50 ml untdelemn sare verdeaţă 2 cepe piper     Mod de preparare: Roşiile, spălate, se taie felii, se amestecă bine cu ceapa, curăţată, spălată şi tăiată mărunt, iar deasupra se toarnă untdelemnul, sarea şi verdeaţa […]

Salata de andive cu legume

Salata de andive cu patrunjel

Salata de andive cu patrunjel din: andive, untdelemn, lamai, patrunjel, sare. Ingrediente: 300-400 g andive 50 ml untdelemn 2 lămâi 2 le­gături de pătrunjel sare   Mod de preparare: Andivele, după ce au fost desprinse de cotor, se spală. Firele mai lungi se rup în două. Se aşează în farfurie, tumându-se deasupra sosul simplu din […]

Salata de praz fiert

Salata de praz fiert

Salata de praz fiert din: fasole, usturoi, untdelemn, otet, verdeata, rosie. Ingrediente: 2 kg fasole verde 2 căpăţâni usturoi 50 ml unt-delemn 50 ml oţet diluat 3 legături verdeaţă o roşie   Mod de preparare: Salata de praz fiert: Fasolea, curăţată şi fiartă în apă clocotită cu sare, se lasă să se răcească în apa […]

Salata cu sunca, praz si ananas

Salata de praz fiert cu ou si castraveciori

Salata de praz fiert cu ou si castraveciori din: praz, ou, mustar, untdelemn, otet, castraveciori acri, verdeata. Ingrediente: 3 fire praz un gălbenuş o lingură muştar 50 ml untdelemn puţin oţet 3 castraveciori acri 2 legături verdeaţă   Mod de preparare: Prazul, spălat şi curăţat, bine fiert în apă clocotindă cu sare, se taie în […]

Salată caldă de cartofi

Salata cu cartofi si mere

Salata cu cartofi si mere din: cartofi, mere, ceapa, masline, usturoi, patrunjel, coriandru, sare, piper, zeama de lamaie, ulei. Ingrediente: 1,5 kg cartofi roşii 2 mere 2 cepe medii 150 g măsline 1 căţel de usturoi câteva fire pătrunjel coriandru sare piper zeamă de lămâie 2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli cartofii şi […]

Salata cu creier de vitel

Salata cu creier de vitel din: creier, ulei, lamaie, piper, salata, masline, ceapa. Ingrediente: 1 creier de viţel 100 ml ulei sau unt suc de lămâie (sau oţet) piper 1 felie de franzelă salată verde măsline ceapă     Mod de preparare: Se spală creierul, se curăţă de pieliţă şi se fierbe în apa cu […]

Salata de telina cu sfecla rosie

Salata de telina cu masline

Salata de telina cu masline din: telina, ulei, otet, sare, verdeata, masline. Ingrediente: telină untdelemn oţet sare verdeaţă măsline (toate cantităţile se stabilesc după preferinţa fiecăruia)   Mod de preparare Salata de telina cu masline: Ţelina, după ce a fost curăţată, spălată, fiartă şi ră­cită, se taie sferturi. Se aşează pe o farfurie şi se […]

Biftec

Salata de vita cu ciuperci

Salata de vita cu ciuperci din: antricot de vita, ciuperci, pasta de rosii, ceapa, ardei, castraveti, dafin, praz, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 300 g antricot 200 g ciuperci 2 conserve mici pastă de roşii 2 roşii 1 ardei 100 g castraveţi sare 1 linguriţă piper 1 foaie dafin 100 g praz 1 lingură ulei […]

Salata de andive cu legume

Salata de andive cu maioneza

Salata de andive cu maioneza din: andive, carne de vita, patrunjel. Ingrediente: 500-800 g andive 500 g carne (rasol de vită) 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Se spală şi se curăţă andivele, după care se taie în lung. Se pune la fiert carnea curăţată de oase (în apă rece). Se lasă la […]

Salata de sfecla

Salata de sfecla cu hrean si chimen

Salata de sfecla cu hrean si chimen din: sfecla, chimen, hrean, otet, untdelemn, sare.   Ingrediente: sfeclă chimen hrean oţet untdelemn sare (cantităţile sunt stabilite după preferinţa fiecăruia)   Mod de preparare Salata de sfecla cu hrean si chimen: Sfecla, spălată bine şi coaptă, se curăţă de coajă şi se taie bucăţele. Se amestecă bine […]

Salata cu linte si nuca

Salata cu linte si nuca

Salata cu linte si nuca din: ceapa, castraveti, usturoi, ulei, lamaie, telemea, nuca, sare. Ingrediente: 2 cepe 2 castraveţi 2 căţei usturoi 3 linguri ulei zeama de la 1 lămâie 1 telemea 150 g miez de nucă sare   Mod de preparare Salata cu linte si nuca: Speli lintea în mai multe ape şi o […]

Salata cu limba de vaca

Salata cu limba de vaca din: mazare, limba de vaca, castraveti, masline, piper, sare, ulei, maioneza.   Ingrediente: 200 g mazăre conservată 200 g limbă de vacă 2-3 castraveţi lungi măsline piper sare maione­ză 1 linguriţă ulei de măsline   Mod de preparare: Salata cu limba de vaca: fierbe bine limba şi se curăţă de […]

Salata de cruditati cu sos vigneta

Salata simpla si rapida de cruditati

Salata simpla si rapida de cruditati din: telina, ridiche neagra, morcov, untdelemn, ceapa, otet, sare. Ingrediente: o ţelină o ridiche neagră un morcov mare o ceapă 100 ml untdelemn 50 ml oţet diluat (zeamă de lămâie) sare   Mod de preparare: Toate zarzavaturile se rad pe răzâoarea mare şi se amestecă bine cu untdelemnul, oţetul […]

Salata de sparanghel cu sos muselin

Salata de sparanghel cu sos muselin din: sparanghel, ulei, lamaie, sare, verdeata, sos muselin. Ingrediente: 1 kg sparanghel 50 ml untdelemn 2 lămâi sare 2 legături verdeaţă sos muselin   Mod de preparare: Salata de sparanghel cu sos muselin: Sparanghelul, curăţat şi spălat, se leagă şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare, […]

Salata de ardei grasi

Salata de ardei grasi din: ardei, untdelemn, otet sau zeama de lamaie, sare, verdeata.   Ingrediente: 12 ardei graşi 50 ml untdelemn 50 ml oţet dilu­at (zeamă de lămâie) sare verdeaţă   Mod de preparare: Salata de ardei grasi: coc ardeii graşi, mari şi foarte proaspeţi. Imediat ce au fost copţi se aşează într-un vas, […]

Salata orientala speciala

Salata orientala cu hrean

Salata orientala cu hrean din: cartofi, salata, varza, rosii, andive, oua, praz, rosii, ceapa, hrean, ulei, otet sau mustar. Ingrediente: cartofi salată verde varză dulce crudă şi fiartă roşii andive ouă fierte praz fiert roşii ceapă tocată fin hrean ras undelemn oţet (sau muştar) 1-2 gălbe­nuşuri (în general, se poate pregăti din toate felurile de […]

Salata cu carne de vita si castraveti

Salata cu carne de vita si castraveti

Salata cu carne de vita si castraveti din: carne de vita, castraveti, ceapa, cartofi, maioneza, pasta de rosii. Ingrediente: 500 g carne de vită 6-8 castraveţi acri 200 g ceapă crudă 300 g cartofi 200 g maioneză 20 g pastă de roşii   Mod de preparare: Se fierbe carnea şi cartofii. Se taie cuburi mici […]

Salata de boeuf

Salata boeuf cu vita

Salata boeuf cu vita din: carne de vita, cartofi, patrunjel, telina, morcovi, mazare, verdeata, maioneza, castraveti, sare, piper. Ingrediente: 250 g carne de vită 500 g cartofi 125 g pătrun­jel 125 g ţelină 200 g morcovi 125 g mazăre fiartă (în conservă) 50 g verdeaţă 300 g sos maio­neză 100 g castraveţi muraţi 1 g […]

Reteta salata berlineza

Reteta salata berlineza din: carne de vita, cartofi, ceapa, castraveti, ardei, maioneza, mustarm ketchup, boia, sare, piper, oua. Ingrediente: 500 g carne de vită fiartă cartofi fierţi 2 cepe tăiate mărunt 2 castraveţi muraţi, tăiaţi cubuleţe 1 ardei gras, tăiat cuburi Pentrru sos: maioneză ketchup muştar boia sare piper Pentru ornat: ouă fierte frunze de […]

Salata cu carne de vita si capere

Salata picanta cu carne de vita

Salata picanta cu carne de vita din: pulpa de vita, piper, patrunjel, sare, castraveti, ceapa, ardei, ciuperci, mar, otet, sos, ulei. Ingrediente: 800 g pulpă de vită piper 1 legătură pătrunjel sare 300 g castraveţi în oţet 2 cepe roşii 1 ardei roşu 100 g ciuperci 1 măr 1 lingură oţet 1 lin­guriţă sos Worchester […]

Salata de boeuf (cu pui)

Salata de boeuf dietetica

Salata de boeuf dietetica din: carne de vita, zarzavat, cartof, mar, maioneza, patrunjel.   Ingrediente: 100 g carne de vita sau de pasăre fiartă zarza­vat fiert (1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 1 feli­nă) 1 cartof mare fiert 1 măr nearomat sos de maioneză dietetic pătrunjel verde   Mod de preparare Salata de boeuf dietetica: Se […]