Saleuri cu mac

Printeaza

Saleuri cu mac din: untura, apa minerala, drojdie, branza, faina, mac, sare.

 

Ingrediente:

  • 500 g untură
  • 1 1/2 căni cu apă minerală sau sifon
  • drojdie (cât o nucă)
  • 500 g brânză sărată
  • făină cât cuprinde (pentru un aluat tare)
  • 1 ou mac
  • sare

 

Mod de preparare Saleuri cu mac:

Frământă bine un aluat din untură, ou, drojdie (dizolvată înainte în puţină apă călduţă cu o lingură de zahăr), sare, sifon şi făină.

Lasă-l să dospească la căldură timp de o oră. Ar fi bine să stea la rece peste noapte.

Taie din aluat bucăţi pe care le întinzi pe un blat de lucru tapetat cu făină, în foi groase de 5 mm.

Unge-le cu ou bătut şi presară pe ele mac.

Taie foile în bastonaşe pe care le bagi la cuptorul preîncălzit. Lasă la copt până se rumenesc.

Serveşte- le după ce se răcesc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.