Saleuri cu mac
PrinteazaSaleuri cu mac din: untura, apa minerala, drojdie, branza, faina, mac, sare.
Ingrediente:
- 500 g untură
- 1 1/2 căni cu apă minerală sau sifon
- drojdie (cât o nucă)
- 500 g brânză sărată
- făină cât cuprinde (pentru un aluat tare)
- 1 ou mac
- sare
Mod de preparare Saleuri cu mac:
Frământă bine un aluat din untură, ou, drojdie (dizolvată înainte în puţină apă călduţă cu o lingură de zahăr), sare, sifon şi făină.
Lasă-l să dospească la căldură timp de o oră. Ar fi bine să stea la rece peste noapte.
Taie din aluat bucăţi pe care le întinzi pe un blat de lucru tapetat cu făină, în foi groase de 5 mm.
Unge-le cu ou bătut şi presară pe ele mac.
Taie foile în bastonaşe pe care le bagi la cuptorul preîncălzit. Lasă la copt până se rumenesc.
Serveşte- le după ce se răcesc.
Pofta buna!