Saramura gustoasa de peste

Printeaza

Saramura gustoasa de peste din: peste, ardei, rosii, ardei iuti, usturoi, ulei, cimbru, dafin, mpatrunjel, otet, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1,5 kg peste (caras, păstrăv, crap)
  • 3 ardei (2 verzi şi 1 rosii)
  • 2 rosii
  • 2-3 ardei iuţi
  • 4-6 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 fire cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 3 linguriţe oţet
  • 1 linguriţă sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Saramura gustoasa de peste: Se face foc sub grătar, iar când focul se domoleşte, dar jarul e încă puternic, se pun ardeii graşi, roşiile şi ardeii iuţi. Se coc pe toate părţile, se scot într-un vas, se presară sare şi se acoperă.

Intre timp se curăţă peştii şi se ung bine cu ulei pe ambele părţi. Se aşază peştii pe grătar şi se lasă până se rumenesc.

Nu se întorc pe partea cealaltă, până ce pielea nu e crocantă.

Se curăţă legumele de coajă, seminţe şi cotoare, se taie cubuleţe şi se păstrează zeama.

Legumele tocate se dau în clocot cu sucul lăsat, cimbru, dafin, sare, piper şi 2 1/2 căni de apă. Se lasă să fiarbă cca 5 min.

Se striveşte usturoiul, se freacă cu ulei, se pune în saramură şi se mai fierbe 2 min. Se scot cimbrul şi foile de dafin şi se adaugă oţet şi sare, după gust.

Se pun peştii copţi într-un vas încăpător. Se presară pătrunjel verde tocat şi se toarnă saramura.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.