Saratele cu smantana si cascaval din: faina, margarina, untura, smantana, sare, drojdie, cascaval, galbenus, apa, lapte si cafea. Ingredinte: 1 kg. faina de patiserie 250 gr. margarina 300 gr. untura 5 linguri de smantina o lingura sare fina 20 gr. drojdie 200 gr. cascaval ras pe razatoarea mica 3 galbenusuri de ou 100 ml apa […]
Saratele cu cas
PrinteazaSaratele cu cas din: cas, faina, unt, oua, iaurt, marar, sare.
Ingrediente:
- 300 g caş
- 450 g făină
- 100 g unt
- 2 ouă
- 100 ml iaurt
- 1/2 legătură mărar
- un praf de sare
Pentru copt:
- un ou bătut
Mod de preparare Saratele cu cas:
Se trece caşul prin râzătoare şi apoi se amestecă bine cu făina, sarea, untul moale, ouăle, iaurtul şi mărarul tocat mărunt.
Aluatul obţinut se frământă puţin pe suprafaţa de lucru şi apoi se întinde pe masa presărată cu făină.
Se taie fâşii care se transferă în tava de copt şi se ung cu ou bătut.
Se iasă la cuptor 20-25 de minute.
Pofta buna!
Reteta zilei: Saratele cu branza cheddar
Saratele cu branza cheddar din: faina, praf de copt, sare, unt, cheddar, apa rece, ou. Ingrediente: 2 pahare făină integrală ½ linguriță praf de copt ¾ linguriță sare 6 linguri unt sărat la temperatura camerei 3 ½ cești brânză cheddar rasa 5 linguri apă rece 1 ou, ușor bătut Mod de […]
Saratele cu ovaz din: maia, faina, ulei, cascaval, telemea, chimen, seminte. Ingrediente: 100 g maia de secară 1 lingură ulei măsline 150 g caşcaval ras 150 g telemea sărată rasă 1 lingură chimen 2 linguriţe seminţe negrilică (opţional) 650 g fâină de ovăz + pentru presărat pe masa de lucru Mod de preparare: Se […]