Sărăţele cu chimen şi morcov
PrinteazaSărăţele cu chimen şi morcov din: margarina, faina, cartofi, parmezan, morcov, chimen, mac, praf de copt, oua, sare, piper, smantana.
- 300 g margarină
- 300 g făină
- 300 g cartofi
- 175 g parmezan
- un morcov
- o lingură de seminţe de chimen
- o lingură de seminţe de mac
- un pliculeţ cu praf de copt
- 3 ouă
- sare
- piper
- smântână
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb. Se lasă la răcit timp de zece minute, se sfărâmă cu o furculiţă sau se pasează cu un tel.
Se amestecă împreună cu margarina rece, parmezanul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, praful de copt, sarea şi piperul. Se adaugă morcovul curăţat de coajă şi dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, seminţele de mac şi cele de chimen.
Se adaugă două ouă bătute cu o furculiţă, făina cernută şi se amestecă totul până când rezultă un aluat omogen, nelipicios. Dacă este nevoie se mai adaugă făină. Se acoperă aluatul cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se întinde aluatul într-o foaie groasă de un centimetru şi se taie fâşii late de doi centimetri şi lungi de şase centimetri.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut şi se introduc în cuptor. Se coc la foc mediu timp de 15-20 de minute.
Poftă bună!