Sărăţele cu chimen şi morcov

Printeaza

Sărăţele cu chimen şi morcov din: margarina, faina, cartofi, parmezan, morcov, chimen, mac, praf de copt, oua, sare, piper, smantana.

Ingrediente:Sărăţele cu chimen şi morcov

  • 300 g margarină
  • 300 g făină
  • 300 g cartofi
  • 175 g parmezan
  • un morcov
  • o lingură de seminţe de chimen
  • o lingură de seminţe de mac
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • smântână

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb. Se lasă la răcit timp de zece minute, se sfărâmă cu o fur­culiţă sau se pasează cu un tel.

Se amestecă împreună cu mar­garina rece, parmezanul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, praful de copt, sarea şi piperul. Se adaugă morcovul curăţat de coajă şi dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, seminţele de mac şi cele de chimen.

Se adaugă două ouă bătute cu o furculiţă, făina cernută şi se amestecă totul până când rezultă un aluat omogen, nelipicios. Dacă este nevoie se mai adaugă făină. Se acoperă aluatul cu folie ali­mentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se întinde aluatul într-o foaie groasă de un centimetru şi se taie fâşii late de doi centimetri şi lungi de şase centimetri.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bă­tut şi se introduc în cuptor. Se coc la foc mediu timp de 15-20 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.