650 g fâină de ovăz + pentru presărat pe masa de lucru
Mod de preparare:
Se dizolvă maiaua în apă; se adaugă uleiul şi brânzeturile rase, apoi chimenul şi negrilică.
Se încorporează făina, treptat, până se obţine un aluat (nu la fel de fin şi elastic precum cel făcut cu făină albă, deoarece conţinutul de gluten din făina de ovăz este scăzut).
Se lasă să se odihnească 30 minute. Apoi se frământă şi se întinde cu sucitorul pe masa înfăinată bine.
Se decupează cu un decupator de fursecuri, se înţeapă cu furculiţa şi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt (cu cât foaia de aluat va fi mai subţire, cu atât sărăţelele vor fi mai crocante)
Se coc la foc moderat (85 °C) până se rumenesc uşor la suprafaţă şi capătă o consistenţă crocantă.
Saratele cu cascaval si chimen din: unt sau margarina, cascaval, faina, smantana sau lapte, oua, sare, chimen. Ingrediente: 200 g unt sau margarină 250 g caşcaval (de preferat parmezan) ras făină cam 200 g 4-5 linguri smântână sau lapte 2 ouă crude sare opţional: chimen Mod de preparare: Intr-un castron încăpător se amestecă bine untul […]
Saratele cu chimen si susan din: faina, osanza, lapte, drojdie, zahar, sare, ou, seminte. Ingrediente: 200 g făină 150 g osânză 150 ml lapte 30 g drojdie 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 1 ou seminţe de chimen si susan Mod de preparare: Zahărul şi drojdia se dizolvă în laptele călduţ şi se lasă […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.