Drob de vinete cu telemea

Reteta pentru masa de Paste: Drob de miel

Drob de miel din: prapure de miel, maruntaie de miel, carne de miel, condimente, ulei, oua, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar, piper, dafin, otet, faina.   Ingrediente: măruntaiele unui miel prapure de miel 200 g carne de miel condimente pentru carne de miel 100 ml ulei 6 ouă întregi 10 fire de ceapă verde […]

Oua de ciocolata

Oua de ciocolata (varianta)

Oua de ciocolata din: faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, sare, nuci, esenta de rom, gem de caise, doua fursecuri, ciocolata, zeama de lamaie. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 200 g unt 750 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 4 linguri smântână sare Pentru umplutură: 250 g nuci măcinate 1 esenţă de rom 7 linguri […]

Cozonac galatean

Cozonac galatean

Cozonac galatean din: faina, oua, unt, ulei, zahar, drojdie, lamaie, portocala, vanilie, sare, lapte, nuca, zahar pudra, zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg făină 4 ouă 1 pachet de unt 50 ml ulei 1 cană zahăr 50 g drojdie coaja de la 1 lămâie şi de la 1 portocală 1 fiolă esenţă de vanilie sare 1 […]

Idei Gustoase pentru Masa de Craciun

Idei Gustoase pentru Masa de Craciun: Reteta zilei: Fructe de mare cu sote de legume   Fructe de mare cu sote de legume din: bacon, unt, ceapa, telina, ardei gras, ardei iute, usturoi, faina, dafin, supa de pui, apa, sos worcestershire, pasta de tomate, rosii, sare, piper, languste, creveti, patrunjel, ceapa verde, sos iute, orez. […]

Cum se prepara Cocktail Kama Sutra

Cocktail-uri gustoase pentru Masa de Craciun

Cocktail-uri gustoase pentru Masa de Craciun: Cocktail Greta Garbo     Ingrediente: 30 ml brandy 30 ml vermut sec 30 ml suc de portocale 10 ml sirop de rodii puţină cremă de mentă   Mod de preparare: Se introduc toate ingredientele împreună cu cuburile de gheaţă într-un shaker şi se agită bine. Se serveşte într-un […]

Cocktailuri pentru Revelion

Cateva Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun

Cateva Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun:   Cocktail Manhattan    Cocktail Manhattan Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rye whiskey Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie în lichid   Se serveşte înainte de mese   Ingrediente: 7/70 rye whiskey 3 /10 vermut roşu o picătură […]

Unt de nuci caju cu piper

Idei simple pentru Craciun

Idei simple pentru Craciun: Ciorba taraneasca de porc   Ciorba taraneasca de porc din: carne de porc, morcovi, cartofi, ardei gras, rosii, telina, ceapa, mazare, fasole verde, bors, sare, patrunjel. Ingrediente: 400 g carne de porc 2 morcovi 2 cartofi 1-2 ardei graşi 3 roşii 1 ţelină 1 ceapă 1 ceaşcă de boabe de mazăre […]

Aperitiv cu peste afumat si andive

5 Aperitive pentru Masa de Craciun – delicioase

5 Aperitive pentru Masa de Craciun: Sarbatorile de iarna sunt momente de uniune, recunostinta si bucurie, iar preparatele culinare joaca un rol central in aceasta ecuatie. Ele nu numai ca ne hranesc trupurile, ci si ne incalzesc inimile si sufletele, creand legaturi puternice intre oameni si aducandu-i mai aproape unii de altii intr-un spirit de […]

Salată uşoară cu sos grecesc

Masa de Craciun: 5 Salate gustoase

Masa de Craciun: Reteta zilei: Salata de spanac cu dovleac si smochine   Salata de spanac cu dovleac si smochine din: dovleac, ulei de avocado, sare de mare, smochine, rodie, spanac, nuci pecan, otet de mere, usturoi, mustar dijon, sirop de artar, Ingrediente Salata de spanac cu dovleac si smochine:  500gr dovleac ulei de avocado […]

Prajitura simpla si delicioasa

Prajituri gustoase pentru Masa de Craciun

Prajituri gustoase pentru Masa de Craciun: Tiramisu alb   Tiramisu alb din: piscoturi, lapte, frisca, budinca, stafide, cafea, esenta de rom. Ingrediente: 1 pachet pişcoturi 700 ml lapte 500 ml frişcă lichidă 2 plicuri praf de budincă cu gust de vanilie 100 g stafide puţină cafea esenţă de rom   Mod de preparare: Aşezi într-o tavă […]

Tort_aperitiv_de_Revelion

Tort aperitiv de Revelion

Tort aperitiv de Revelion din: faina, masline, boia, condimente, usturoi, drojdie, apa, zahar, ulei de masline, sare, unt, branza de vaci, patrunjel, telemea, pastrama de pui, carnati, rosii, salam. Ingrediente: 250 g făină 80 g măsline negre tocate 1 lingură boia de ardei 1 lingurită condimente uscate (cimbru, rozmarin şi oregano) 2 căţei de usturoi […]

Torturi pentru Craciun

Torturi pentru Craciun: Tort de ciocolata cu mere, scortisoara si apa de trandafiri   Tort de ciocolata cu mere, scortisoara si apa de trandafiri din: faina, pesmet, unt, oua, mere, scortisoara, zahar, smantana, cacao, ciocolata neagra, apa de trandafiri. Ingrediente: 150 g făina 3 linguri de pesmet 200 g unt 4 ouă 2 mere 150 […]

5 Prajituri pentru masa de Craciun

Prajituri pentru masa de Craciun: Cupe de cacao cu crema de branza   Cupe de cacao cu crema de branza din: unt, faina, oua, zahar oudra, cacao, sare, mascarpone, frisca, sirop de cirese, zahar vanilat. Ingrediente: 50 g unt moale 40 g făină 50 g albuşuri (1 albuş şi jumătate) 50 g zahăr pudră 1 […]

Idei pentru Craciun

Idei pentru Craciun: Reteta zilei: Salata de pui cu praz si coriandru   Salata de pui cu praz si coriandru din: pui, lamaie, apa, ardei iute, sare de mare, piper, usturoi, praz, coriandru. Ingrediente:  1 pui gatit, tăiat în bucăți 1 lamaie 2-4 linguri apa 1 ardei iute sare de mare 1/4 lingurita piper negru […]

5 Prajituri pentru Craciun – usor de preparat si gustoase

5 Prajituri pentru Craciun: Sărbătorile de Crăciun sunt momente magice în care bucătăria devine epicentrul încântării și al tradițiilor. Printre cele mai iubite și așteptate preparate se numără cu siguranță prăjiturile de Crăciun, delicii dulci care aduc o notă specială de bucurie și încântare în fiecare casă. Prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Prajitura cu migdale […]

Deserturi delicioase

Prajituri pentru Craciun

Prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Prajitura cu afine si aroma de migdale   Prajitura cu afine si aroma de migdale din: unt, zahar, faina, lapte batut, praf de copt, esenta de migdale, esenta de vanilie, oua, afine. Ingrediente:   1 cană unt 2 cani de zahar 3 cesti faina 1 cană lapte bătut ¼ linguriță […]

Pasca cu rom, fructe de padure si cocos

Pasca cu rom, fructe de padure si cocos

Pasca cu rom, fructe de padure si cocos din: unt, oua, zahar, praf de copt, faina, lamaie, esenţă de rom, sare, brânză dulce, smântână, zahăr vanilinat, nucă de cocos, praf pentru budincă de vanilie, fructe de pădure congelate. Ingrediente: 125 g unt 1 ou 3 linguri zahăr 1 plic praf de copt 250 g făină coaja rasă de la 1 lămâie […]

retete

Cum se prepara Miel la proţap (VIDEO)

Cum se prepara Miel la proţap din: miel, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper, vin, ulei. Mielul la proțap este o tradiție culinară profund înrădăcinată în cultura gastronomică a multor regiuni, fiind o prezență emblematică în meniul de Paște. Această tehnică de gătire la foc deschis conferă cărnii o textură fragedă și un gust inconfundabil, aromatizat […]

Pasca cu branza, gris si fructe confiate

Pasca cu branza, gris si fructe confiate din: făină, unt, oua, sare, praf de copt, branza dulce, ricotta, gris, lapte, zahăr, fructe confiate (portocale, lămâie), coaja de lamaie, esenţă de vanilie. Ingrediente: 400 g făină 200 g unt 2 ouă 1 praf de sare 1 plic praf de copt Pentru umplutură: 300 g brânză dulce 200 g ricotta […]

Mucenici de casa cu scortisoara si nuca

Mucenici de casa cu scortisoara si nuca din: făină, lamaie, zahar, nuci, scortisoara. Ingrediente: 250 g făină coaja rasă de la 1 lămâie cca 4 linguri zahăr 200 g nuci măcinate 1 linguriţă scorţişoară măcinată   Mod de preparare: Se prepară în seara de 8 martie un aluat din făină, 100 ml apă călduţă şi […]

Drob de porc cu ciuperci

Drob de porc cu ciuperci

Drob de porc cu ciuperci din: ficat de pui, carne de porc tocata, ciuperci, ceapa verde, ceapa uscata, marar, oua, unt, faina, boia, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g ficat de pui 500 g came de porc tocata 400 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 cepe uscate 1 legătură de mărar tocat […]

Salata de boeuf cu mazare si pastarnac

Salata de boeuf cu mazare si pastarnac din: cartofi, morcovi, carne de vita, telina, pastarnac, mustar, mazare, maioneza, castraveţi acri. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg morcovi 1/4 kg carne de vită 1 ţelină mică 2-3 bucăţi păstârnac 1 lingură muştar 250 g mazăre fină maioneză castraveţi acri Mod de preparare: Fierbi toate legumele: cartofii, morcovii, […]

Saratele cu semine de susan, mac si chimen

Saratele cu semine de susan, mac si chimen din: făină, praf de copt, caşcaval, brânză de burduf sau telemea tare, brânză dulce, unt, smântână, sare, boia dulce, oua, seminte de susan, chimen, mac. Ingrediente:  250 g făină  1 linguriţă praf de copt  100 g caşcaval, brânză de burduf sau telemea tare  50 g brânză dulce  200 g unt  2 linguri […]

Tort cu blat de nuca si crema de gutui

Tort de Craciun cu aroma de portocale si nuca

Tort de Craciun cu aroma de portocale si nuca din: miez de nucă măcinat, mirodenii pentru turtă dulce (cuişoare, ghimbir, cardamom etc.), coaja rasă de la o portocală, unt, zahar, zahăr vanilinat, sare, oua, faina, praf de copt, smantana, glazură albă şi neagră, fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g miez de nucă măcinat 1 linguriţă mirodenii pentru turtă dulce (cuişoare, ghimbir, […]

Budinca de Craciun cu portocala si caramel

Budinca de Craciun cu portocala si caramel din: frisca, portocale, zahar tos, lichior de portocale, crema de branza, oua, fructe uscate, biscuiti de ovaz, unt, caramel, ceai verde, unt.   Ingrediente: 300ml frisca o portocala 250g de zahar tos 5 linguri lichior de portocale 200g crema de branza, mascarpone 5 oua 100g fructe uscate 250g biscuiti de ovaz 100g unt caramel obtinut din 100g […]

Tort de Craciun cu sos de caramel

Tort de Craciun cu sos de caramel din: ciocolată amăruie, unt, zahăr brun, oua, făină, coniac sau whisky, ghimbir, zahăr tos, smântână sau frişcă, cacao. Ingrediente:  400g ciocolată amăruie  400g unt  400g zahăr brun  8 ouă + 8 gălbenuşuri   400g făină  50 ml coniac sau whisky  1 lingură ghimbir ras Ingrediente pentru sos caramel: 500g zahăr tos 300ml smântână sau frişcă 100g unt […]

Retete de 1 Mai: Ciocanele de pui

Ciocanele de pui din: suc de portocale, ulei de masline, sos iute, mustar de dijon, portocala si ciocanele. Ingrediente: 1/2 cana suc de portocala proaspat stors 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana sos iute 1/4 cana mustar de Dijon 1 lingura coaja de portocala rasa 2-3 ciocanele de persona   Mod de preparare: Se […]

Ton cu salsa verde

Retete de 1 Mai: Ton cu salsa

O reteta de ton cu salsa verde din: busuioc, patrunjel, ceapa verde, fulgi de migdale, capere, usturoi, zeama si coaja de lamaie, ulei de masline, medalioane de ton si ulei de masline. Ingrediente: 1 legatura mica busuioc 1 legatura mica patrunjel 1 legatura mica ceapa verde, doar partea verde 3 linguri fulgi de migdale, rumenite […]

Reteta zilei: Stufat de miel

Stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, bulion, tarhon, ulei, boia de ardei, sare, piper. Stufatul de miel este poate cel mai gustos fel de mancare pe care putem sa-l preparam din carnea de miel. Cu multa ceapa, tarhon si usturoi verde, stufatul va incanta pe cei care adora carnea de […]

Drob de miel preparat in mod traditional

Reteta zilei: Drob de miel preparat in mod traditional

Drobul de miel este un preparat specific Sarbatorilor de Paste fiind vedeta de pe mesele romanilor. Puternic aromat de verdeturile proaspete de sezon, drobul de miel este un aperitiv foarte gustos avand un nivel mediu de complexitate la preparare.     Ingrediente: 1 kg organe de miel (ficat,rinichi,plamani,inima) 200-300 g bucati de carne grasa de […]

Pasca poloneza

Pasca poloneza: faina, zahar, lapte, praf de copt, cacao, margarina, esenta de vanilie, sare, ou, branza de vaci, stafide, zahar vanilat, sare. Ingrediente blat: 1 pahar făină 1/2 pahar zahăr 1/2 pahar lapte 10 g praf de copt sau bicarbonat 2 linguri cacao 100 g margarina 1 esenţă de vanilie 1 praf de sare 1 […]

Coronita de ciocolata cu coaja de portocala

Coronita de ciocolata cu coaja de portocala: ciocolata amaruie, unt, zahar, zahar vanilat, oua, vin rosu dulce, faina, cacao, praf de copt, amidon, gelatina, budinca de vanilie, lapte, frisca, zahar pudra. Ingrediente blat: 100 g ciocolată amăruie 300gunt 250 gzahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 4 ouă 120 ml vin roşu dulce 300 g făină 50 […]