Pasca cu branza de vaci si aroma de lamaie si portocala

Pasca cu branza de vaci si aroma de lamaie si portocala din: faina, lapte dulce, ulei de floarea soarelui, zahar, drojdie, oua, zahar vanilinat, lamaie, portocala, branza de vaci, gris, sare, stafide. Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte dulce 100 ml ulei de floarea-soarelui 200 g zahar 25 g drojdie 4 oua 3 pliculete […]

Drob de miel in aluat cu usturoi si ceapa verde

Drob de miel in aluat cu usturoi si ceapa verde din: maruntaie de miel, plaman, ficat, rinichi, carne de miel, oua, galbenus, smantana, untura, ulei, coniac, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel (plaman, ficat, inima, rinichi) 2 buc de carne de miel mai grasa (de la burta) […]

Pasca cu orez si aroma de vanilie

Pasca cu orez din: faina, oua, galbenusuri, lapte, smantana, drojdie, unt, ulei, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, orez, stafide, esenta de rom. Ingrediente: 1 kg faina 4 oua doua galbenusuri 300 ml lapte 200 g smantana 50 g drojdie 150 g unt sau 200 ml ulei 200 g zahar 1 esenta de […]

Pasca fara blat

Pasca fara blat din: branza dulce, smantana, oua, zahar, lapte praf, faina, stafide, unt topit, zahar vanilinat, lamaie, unt, hartie de copt. Ingrediente: 750 g branza dulce 500 g smantana 5 oua 10 linguri zahar 3 linguri lapte praf 2 linguri faina 250 g stafide 100 g unt topit 2 plicuri zahar vanilinat 1 lamaie […]

Pasca la minut

Pasca la minut din: branza de vaci, oua, zahar pudra, smantana, margarina, praf de copt, lamaie, faina, stafide. Ingrediente: 500 g branza de vaci 4 oua 150 g zahar pudra 125 g smantana 1/2 pachet de margarina 1/2 pliculet cu praf de copt 1 lamaie faina cat cuprinde stafide Mod de preparare: Bate albusurile spuma […]

Retete de Sarbatoare: Medalion de porc cu sos de mustar

O reteta gustoasa de medalion de porc din: cotlete  de porc, mustar, lapte, unt, ou, piper, sare. Ingrediente: 1 kg cotlete de porc fără os 100 mi muştar 50 mi lapte 50 g unt 1 ou piper sare Mod de preparare: Se asezonează carnea cu sare şi piper şi se frige pe grătarul bine încins, […]

Retete de Sarbatoare: Cotlete de porc, marinate

O reteta delicioasa de cotlete de porc, marinate din: cotlete de porc, ceapa rosie, ridichi, patrunjel, ardei iute, oregano, cimbru, seminte de fenicul, usturoi, sare de mare, suc de portocala, suc de lime si zahar brun. Ingrediente: 6 cotlete groase de porc 1 ceapă roşie mare, tocată mărunt 150g de ridichi, tăiate în felii subţiri […]

Retete de Sarbatoare: Muschi de porc legat

O reteta simpla si delicioasa de muschi de porc legat din: file de porc, ulei, suc de lamaie, suc de portocale, vin alb, cimbru, maghiran, salvie, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata file de porc 4 linguri ulei 2 linguri suc de lamaie 2 linguri suc de portocale 250 ml vin alb 2 crengute de […]

Supa de peste si scoici

Retete de Sarbatoare: Supa de scoici

O reteta de supa de scoci din: scoici, apa, sunca de curcan, ceapa, cartofi, lapte semidegresat, frunze de cimbru verde, frunze de dafin, ardei iute si patrunjel verde. Ingrediente: 900 g scoici curatate de nisip 450 ml apa 4 feliute de sunca de curcan taiate in bucati de 1 cm 1 ceapa mare tocatadin: scoici, […]

Friptura de gasca cu salata verde

Retete de Sarbatoare: Friptură de gască

O reteta simpla de friptura de gasca din: gasca, varza, mere, cartofi, ceapa, chimion, otet si sare. Ingrediente: 1 gâscă (cca 1,25 kg) 600 gr varză 80 gr mere 80 gr cartofi 1 ceapă chimion otet sare   Mod de preparare: Gasca afumată şi spălată o tăiem bucăţi (porţii), presărăm chimion, o punem în vas […]

Pulpă de porc cu lămâie

Retete de Sarbatoare: Pulpă de porc cu lămâie

O reteta delicioasa de pulpa de porc cu lamaie din: pulpa de porc, lamai, cartofi, ulei, cimbru, seminte de coriandru, supa de legume, sare, piper si cuisoare. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 3 lamai 600 g cartofi 50 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita seminte de coriandru macinat 500 ml […]

Carnati de porc semiuscati

Retete de Sarbatoare: Carnati de porc semiuscati

O reteta delicioasa de carnati semiuscati din: carne de porc, slanina, kaizer afumat, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia dulce, vin rosu dulce, usturoi, smate si sare. Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slanina 500 g kaizer afumat 1 lingurita cu ienibahar 1 lingurita cu cimbru 1 lingurita cu piper 1 lingurita cu coriandru […]

Barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator

Retete de Sarbatoare: Barbun la tigaie

O reteta de barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator din: fileuri de barbun, chimion, ghimbir, scortisoara, sare, de mare, piper, ulei de masline, ceapa, orez, supa de pui, sofran, muguri de pin, frunze de patrunjel, tahini, zeama de lamaie, usturoi si piper cayenne. Ingrediente: 4 fileuri de barbun cu piele, fiecare […]

Retete de Sarbatoare: Peste cu capere

O reteta de peste cu capere din: file de peste, cuisoare, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, capere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste de 150 g fiecare 4 cuisoare 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 200 g rosii cherry 2 linguri capere 3 linguri patrunjel tocat sare […]

Biban de mare cu roşii

Retete de Sarbatoare: Biban de mare cu roşii

O reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry, ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel. Ingrediente: 4 bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare) 200 g tomate cherry galbene 40 ml ulei de masline 200 g rosii 6 catei de usturoi 80 ml vin alb […]

Retete de Sarbatoare: Friptură de porc cu sos

O reteta delicioasa de friptura de porc cu sos brun din: cotlete, unt, ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion si sare. Ingrediente: 10 cotlete 2 linguri unt 1 ceapa 200 g ciuperci 3 linguri vin rosu 2 linguri sos de soia 1 lingurita cu bulion sare   Mod de preparare: Spală cotletele şi […]

Gasca la cuptor cu garnitura de clătite umplute cu ficat si mere coapte

Retete de Sarbatoare: Gasca la cuptor cu galuste

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa, mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet, nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3 cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute de rozmarin 100 ml vin alb 2-3 crengute de salvie […]

Retete de Sarbatoare: Doradă cu salsa

O reteta de dorada cu salsa de mango si lime din: dorada, condimente cajun, coaja si zeama de lime, ulei, mango, orez ardei chilli, avocado, ceapa verde, coriandru si fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curăţate 2 linguri de condimente cajun coaja rasă şi zeama de la 1 lime 1 lingură de ulei 1 mango copt, […]

Retete de Sarbatoare: Frigărui de porc

O reteta delicioasa de frigarui de porc cu unt de arahide din: carne de porc file, sos chili, sos de soia, ulei, lapte de cocos, indulcitor, ceapa, usturoi si unt de arahide. Ingrediente: 500 g de carne de porc file 3 linguri de sos chili 3 linguri de sos de soia 4 linguri de suc […]

Retete de Sarbatoare: Aripioare de pui cu susan si sos

Aripioare de pui cu susan si sos din: aripi de pui, oua, faina, sare, piper, susan, salata, iaurt, ulei. Ingrediente:  12 aripi de pui 4 ouă 2 linguri făină sare piper 3-4 linguri susan o salată micuţă 4-5 lin­guri de iaurt ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o laşi să se scurgă pe […]

Pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci

Retete de Sarbatoare: Pulpa de porc cu sos de legume

O reteta delicioasa de pulpa de porc in sos de legume din: pulpa porc, usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper, ceapa, morcov, telina, usturoi, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 5 catei de usturoi 2 foi de dafin cimbru sare piper pentru sos: 2 cepe […]

Retete de Sarbatoare: Iepure înăbuşit

O reteta delicioasa de Iepure înăbuşit la cuptor din: iepure, sare, piper, usturoi, ceapa, rosii, ardei grasi, ulei de masline, boia, vin alb, supa, rozmarin, cimbru si masline. Ingrediente: 1 iepure curatat (circa 1,8 kg, portionat in 8 bucati) sare piper 2 catei de usturoi 4 cepe 6 rosii 3 ardei grasi rosii 4 linguri […]

Ceafa de porc in vin

Retete de Sarbatoare: Ceafa de porc cu fructe de padure

O reteta delicioasa de ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc din: ceafa de porc, fructe de padure, otet de mere, ulei de masline, ceapa, busuioc, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc fara os, feliata 720 g fructe de padure 120 g otet de mere 160 ml ulei de masline 40 ml […]

Muschi de porc cu portocale

Retete de Sarbatoare: Muşchi de porc cu portocale

O reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, piper negre, usturoi, unt, ulei, vin alb dulce, portocale, cimbru uscat, oregano verde, patrunjel. Ingrediente: o bucată muşchi de porc sare grunjoasa piper negru şi măcinat 8-10 căţei usturoi 100 g unt 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui 200 ml vin alb dulce 4-6 portocale cimbru uscat […]

Retete de Sarbatoare: Păstrăv la aburi

O reteta de pastrav la aburi din: fileuri de pastrav, usturoi, ghimbir, sake, suc de lamaie si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 fileuri de păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la Metro), fără piele, întregi sau tăiate în felii mari 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 bucată de 1cm de ghimbir proaspăt, dat prin răzătoare […]

Cod gratinat

Retete de Sarbatoare: Cod gratinat

O reteta de cod gratinat din: fileuri de cod, cartofi, morcov, ardei, ceapa, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline, unt, lamaie, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 cartofi 1 morcov 1 ardei galben 1 ceapa alba 2 catei de usturoi 4-5 rosii cherry 200 ml vin alb 2 […]

Piept de curcan umplut cu alune

Retete de Sarbatoare: Piept de curcan umplut cu alune

O reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara, bacon, patrunjel si ceapa Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g alune 250 g sunca 1 ou miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte nucsoara 100 g bacon 1 legatura patrunjel 4-5 cepe   Mod de preparare: Tai […]

Şalău cu sos de roşii

Retete de Sarbatoare: Şalău cu sos de roşii

O reteta de salau cu sos de rosii din: salau, lamaie, ceapa, rosii, suc de rosii, usturoi, parunjel verde, romarin, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg salau 1 lamaie 2 cepe 6 tosii 500 ml suc de rosii 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel verde 1 crenguta de rozmarin […]

Muchi de porc umplut

Retete de Sarbatoare: Muschi de porc umplut

O reteta delicioasa de muschi de porc umplut din: muschi de porc, usturoi, ceapa, vin alb sec, ardei grasi, spanac, branza feta, bacon, foi de dafin, sare, piper, ulei de masline, cimbrisor si rucola. Ingrediente: 1 lg muschi de porc 1 capatana de usturoi 2 cepe 150 ml vin alb sec 2 ardei grasi colorati […]

Retete de Sarbatoare: Piept de curcan pe pat de orez

O reteta de piept de curcan pe pat de orez cu sare, cimbru, rozmarin, lamaie, piper, boia duce, ulei de masline, orez si marar. Ingrediente: 1 kilogram piept de curcan sare cimbru rozmarin o lamaie piper praf si boabe un praf de boia dulce 2-3 linguri ulei de masline 250 g orez 1-2 fire marar […]

Retete de Sarbatoare: Pastrav in folie

O reteta de pastrav in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc, ulei, usturoi si verdeata. Ingrediente: 2 pastravi 4 ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata   Mod de preparare: Speli pestele si il cureti, iar pe suprafata faci cateva cruste mici. Pe o folie de aluminiu pui ulei, apoi pestele, 2 […]

Retete de Sarbatoare: Curcan cu castane

O reteta delicioasa de curcan cu castane din: aripi de curcan, castane, ceapa, faina, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 aripi de curcan 400 gr castane 50 gr ceapă 30 gr făină 30 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boia dulce   Mod de preparare: Castanele se curăţă de […]