Pasca cu branza de vaci si aroma de lamaie si portocala

Pasca cu branza de vaci si aroma de lamaie si portocala din: faina, lapte dulce, ulei de floarea soarelui, zahar, drojdie, oua, zahar vanilinat, lamaie, portocala, branza de vaci, gris, sare, stafide. Ingrediente: 500 g faina 250 ml lapte dulce 100 ml ulei de floarea-soarelui 200 g zahar 25 g drojdie 4 oua 3 pliculete […]

Drob de miel in aluat cu usturoi si ceapa verde

Drob de miel in aluat cu usturoi si ceapa verde din: maruntaie de miel, plaman, ficat, rinichi, carne de miel, oua, galbenus, smantana, untura, ulei, coniac, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel (plaman, ficat, inima, rinichi) 2 buc de carne de miel mai grasa (de la burta) […]

Pasca cu orez si aroma de vanilie

Pasca cu orez si aroma de vanilie din: faina, oua, galbenusuri, lapte, smantana, drojdie, unt, ulei, zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, orez, stafide, esenta de rom. Ingrediente: 1 kg faina 4 oua doua galbenusuri 300 ml lapte 200 g smantana 50 g drojdie 150 g unt sau 200 ml ulei 200 g […]

Pasca fara blat

Pasca fara blat din: branza dulce, smantana, oua, zahar, lapte praf, faina, stafide, unt topit, zahar vanilinat, lamaie, unt, hartie de copt. Ingrediente: 750 g branza dulce 500 g smantana 5 oua 10 linguri zahar 3 linguri lapte praf 2 linguri faina 250 g stafide 100 g unt topit 2 plicuri zahar vanilinat 1 lamaie […]

Pasca la minut

Pasca la minut din: branza de vaci, oua, zahar pudra, smantana, margarina, praf de copt, lamaie, faina, stafide. Ingrediente: 500 g branza de vaci 4 oua 150 g zahar pudra 125 g smantana 1/2 pachet de margarina 1/2 pliculet cu praf de copt 1 lamaie faina cat cuprinde stafide Mod de preparare: Bate albusurile spuma […]

Salate pentru Anul Nou

Salate pentru Revelion: Reteta zilei: Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita Salata de cartofi dulci copti cu carne de vita din: cartofi dulci, carne de vita, condimente, salata verde, rosii, branza cheddar, smantana, guacamole.   Ingrediente: 2 cartofi dulci ½ kg carne de vita 3-4 linguri condimente, dupa preferinta 4 cesti salata […]

Retete de sarmale pentru Sarbatori

Retete de sarmale pentru Sarbatori: Reteta zilei: Sarmale cu carne de vita Sarmale cu carne de vita din: unt, ulei de masline, ceapa, morcov, carne de vita, orez, ienibahar, sare, piper, patrunjel, varza, usturoi, suc de lamaie, supa de pui, sos de rosii, smantana.   Ingrediente: 2 linguri unt sau ulei de măsline 1 ceapa, […]

5 Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun – usor de preparat

Cocktail-uri aromate pentru masa de Craciun: Cocktail Kiwi Mint O reteta simpla de Cocktail Kiwi Mint din: kiwi, menta, apa minerala si scortisoara. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi 1 buchet de menta apa minrala carbogazoasa un vard de cutit de scortisoara   Mod de preparare: Curatam kiwi-ul. Rupen 5-6 frunze de menta, […]

Sarmalute cu carne tocata in dovleac

Sarmalute cu carne tocata in dovleac din: carne tocata, morcovi, radacini de pastarnac, ceapa, patrunjel verde, orez, sunca, suc de rosii, varza acra, frunze de vita, ulei, dovleac, piper, cimbru, sare, vin dulce. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4 morcovi 4 radacini de pastarnac 3 cepe 1 legatura patrunjel verde 100 g orez cateva […]

Retete de sarbatori: Foie gras

Foie gras din: ficat de gasca, paine prajita, faina, unt, mere, smochine, dulceata de afine, zeama de lamaie, chives, sare si piper. Ingrediente:  1,2 kg ficat degasca indopata 6 felii de paine prajita 2 linguri faina 100 g unt 2 mere 12 smochine 200 g dulceata de afine 2 linguri zeama de lamaie 50 g chives […]

Prajiturele umplute cu fructe

Prajiturele umplute cu fructe din: faina, aluat, coaja de protocla, umplutura de fructe, ou si zahar pudra. Ingrediente: faina, pentru intins aluatul 500 g aluat fraged gata preparat coaja de la 1 portocala 500 g umplutura de fructe (mere, stafide, caise uscate, amestecate cu mirodenii si putina untura) 1 ou, batut zahar pudra, pentru ornat   […]

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa, mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet, nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3 cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute de rozmarin 100 ml vin alb 2-3 crengute de salvie […]

Placintele savuroase de Craciun

Placintele de Craciun din: faina, drojdie, lapte, ulei, zahar, varza acra, carnaciori, ou, seminte de chimen, varza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 500 ml lapte 200 ml ulei pentru aluat 1 lingurita zahar 1 varza acra (1kg) 1 kg carnaciori afumati 1 ou pentru uns deasupra 1 lingurita seminte de chimen […]

Cozonac argesean

Cozonac argesean din: faina, unt, oua, lapte, zahar, drojdie, lamaie, cacao, zahar vanilat, rom si nuci. Ingrediente: 600 g faina 250 g unt sau margarina 3 oua 200 ml lapte 450 g zahar 40 g drojdie 1 lamaie 50 g cacao 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura rom 100 g nuci pisate   Mod de preparare: […]

Cozonac savuros cu mac

Cozonac savuros cu mac din: faina, zahar praf, drojdie, lapte, unt, coaja de lamaie, seminte de mac, miere, stafide, coaja de portocala, migdale, galbenus, gem de caise, suc de lamaie, cognac si miez de nuci. Ingrediente: aluat: 450 g faina 2 linguri zahar praf 25 g drojdie 175 ml lapte 50 g unt coaja rasa de […]

Colaci de Crăciun cu stafide, curmale si smochine

Colaci de Crăciun cu stafide, curmale si smochine din: faina, oua, ulei, lapte, zahar vanilat, caise uscate, stafide, curmale, smochine, drojdie, ou, portocale, miere, scortisoara si zahar. Ingrediente: 1 kg faina 4 oua 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar vanilat 100 g caise uscate 100 g stafide inmuiate in rom 50 g curmale […]

Ceai pentru colindatori

Ceai pentru colindatori din: portocala, lamaie, scortisoara, cuisoare, ghimbir, miere, whisky, apa si ceai negru. Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 1 lingurita scortisoara rasa 2 cuisoare 1 lingurita ghimbir ras 4 linguri miere 200 ml whisky 1 litru apa 4 lingurite ceai negru   Mod de preparare: Puneţi apa la fiert şi când clocoteş­te, adăugaţi plantele […]

Sos de rosii cu cimbru (pentru iarna)

Sos de rosii cu cimbru din: rosii, ardei, cimbru, zahar, boabe de piper, sare. Ingrediente: 10  kg rosii 5 kg ardei (gogosar si capia) 1 crenguta de cimbru 100 gr zahar 10 boabe de piper sare  dupa gust   Mod de preparare: Ardeii se curata , se trec prin masina de tocat carne sau se […]

Coroniţă umplută cu brânză

Coroniţă umplută cu brânză din: drojdie, lapte, zahar, oua, zahar vanilat, drojdie, faina, margarina, galbenusuri, albusuri, branza de vaci, urda, zahar, stafide, smantana, amidon, zahar vanlat, coaja de limeta. Inrgediente: aluat: 50 g drojdie proaspata 450 ml lapte 250 g zahar 6 oua 4 plicuri zahar vanilat 1/2 plic drojdie 1 kg faina 1 1/2 […]

Pasca altfel

Pasca altfel din: faina, unt, drojdie, ou, lapte, zahar, sare, branza grasa de vaci, smantana, gris, zahar, stafide, ou, coaja de lamaie, sare, ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca si coaja de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 50 g unt 20 g drojdie proaspata un ou 4 linguri lapte caldut 50 g zahar un […]

Pască cu branză de vaci si cacao

Pasca cu branza de vaci si migdale

Pasca cu branza de vaci si migdale  din: unt, zahar, branza de vaci, coaja de lamaie, suc de lamaie, faina, praf de copt, migdale, stafide si lapte. Ingrediente: 150 g unt la temperatura camerei 150 g zahar 2 oua 250 g branza de vaci 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingura suc de lamaie […]

Pasca umpluta cu kaizer

Pasca umpluta cu carne din: lapte, drojdie, zahar, faina, oua, unt, sare, kaizer afumat si frunze de fetica. Ingrediente: 300 ml lapte 20 g drojdie 1 lingurita zahar 600 g faina 2 oua 60 g unt sare umplutura: 250 g kaizer afumat 300 g frunze de fetica   Mod de preparare: Se incalzeste jumatate din […]

Bucate alese pentru Paşte

Bucate alese pentru Paşte – Paștele este o sărbătoare a reînnoirii și a bucuriei, iar masa de Paște joacă un rol central în celebrarea acestui moment special. Preparatele tradiționale, combinate cu rețete moderne, aduc savoare și eleganță mesei festive, fiind o expresie a culturii, tradiției și creativității culinare. De la drobul aromat și friptura de […]

Pasca cu smantana si blat de biscuiti

Pasca cu smantana si blat de biscuiti din: biscuiti cu unt, unt, smantana, oua, zahar, faina, sare si vanilie. Ingrediente: blat: 500 gr biscuiti cu unt 50 gr unt topit umplutura: 800 ml smantana grasa 4 oua 250 gr zahar 3 linguri faina un praf de sare si vanilie   Mod de preparare: Biscuitii se […]

Pasca pentru Masa de Paşte

Pasca pentru Masa de Paşte din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, unt, coaja de portocala, lapte, branza de vaci, oua, unt, smantana, gris, faina, zahar, stafide si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie uscata 125 ml lapte 2 oua + 1 galbenus 100 g zahar 75 g unt coaja de portocala lapte […]

Pasca Raw Vegana cu fructul pasiunii

Pasca Raw Vegana cu fructul pasiunii din: baton de vanilie, faina caju, faina de floarea soarelui, stafide, smochine, apa, frucul pasiunii, tumeric, caju, indulcitor natural, stafide galbene, unt de cocos si faina caju. Ingrediente: blatul: 1/2 baton de vanilie 120 g faina caju sau migdale 80 g faina de floarea soarelui 100 g stafide 100 […]

Drob moldovenesc din ficat de pasăre

Drob moldovenesc din ficat de pasăre

Drob moldovenesc din ficat de pasăre din: oua, ficat de pasare, marar, patrunjel, praz, usturoi, condimente, sare, piper, concentrat de legume, ulei, praf de copt, faina si otet. Ingrediente: 5 oua 1 kg ficat de pasare 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 bucati de praz 6 catei de usturoi condimente sare piper concentrat de […]

Aperitive pentru masa de Paşti

  Retete pentru masa de Paşte: Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate, salota, margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1 salota 15 margarina 20 g ficat de pasare […]

Iepuraşi din aluat

Iepuraşi din aluat

Iepuraşi din aluat din: oua, faina, zahar, drojdie, smantana, sare, apa, unt si ou. Ingrediente: o oua fierte pentru aluat: 300 g faina 2 linguri cu zahar 7 g drojdie uscata 230 ml smantana 1/2 lingurita cu sare 60 ml apa 2 linguri cu unt 1 ou     Mod de preparare: Pune untul, smântână […]

Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor din: pulpa de miel, pudra de coriandru, pudra de chimen, scortisoara, anason, cardamon, sare de mare, piper alb si ulei de masline.   Ingrediente: 1.5kg pulpa de miel cu os 1/2 lingurita de pudra de coriandru 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita de scortisoara 2 bucati anason stelat, maruntit […]

Pasca fara aluat

Pasca in 3 straturi, fara aluat

Pasca in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris, bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao, nuca de cocos si pesmet.   Ingrediente: pentru stratul I: 1 kg brânză de vaci 3-4 ouă 2 linguri făină 2-3 linguri griş (dacă brânza nu e suficient de bine scursă) 1 linguriţă rasă […]

Pasta de zahar (figurine pentru Paste)

Pasta de zahar (figurine pentru Paste) din: gelatina, apa, miere, zahar pudra si unt. Ingrediente: 10 g gelatina granule sau 6 foite 60 ml apa (pentru hidratat gelatina) 2 linguri miere sau energizant (inlocuitor de miere) 800-850 g de zahar pudra (ambalat), cernut de 2-3 ori putin unt, cam cat o aluna pentru a-i da […]