Pasca umpluta cu nuci si ciocolata

Pasca umpluta cu nuci si ciocolata din: lapte, faina, drojdie, oua, zahar, zahar vanilinat, margarina, sare, ou, crema de ciocolata cu arahide, cacao, miez de nuca, ou, esenta de vanilie, smantana, amidon, zahar pudra, albusuri si scortisoara. Ingrediente: pentru blat: 220 ml lapte 500 g faina 1 plic (7g) drojdie uscata 2 oua 125 g […]

Coroniţă de Paşte – usor de preparat

Coroniţă de Paste din: faina, lapte, unt, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, martipan, frisca, migdale, miere, unt, stafide, rom, galbenus, fulgi de migdale si zahar candel.   Ingrediente: aluat: 600 g faina circa 300 ml lapte caldut 100 g unt moale 1/2 lingurita sare 1 plic zahar vanilat 1/2 coaja de lamaie umplutura: 300 […]

Reteta zilei: Friptura de miel aromata

Friptura de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline.     Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de […]

Carnati

Carnati de casa

Carnati de casa din: carne de porc, grasime de porc, usturoi, apa, sare, piper, boia, cimbru si mate de porc. Carnatii de casa nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun.   Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g grasime de porc 4-5 catei de usturoi 1 cana apa calda sare piper boia […]

Reteta zilei: Fursecuri de sarbatori

Fursecuri de sarbatori din: zahar, unt, oua, extract de vanilie, extract de migdale, faina, praf de copt si sare.   Ingrediente: 2 cesti de zahăr 1 1/2 cesti unt nesarat, la temperatura camerei 4 oua la temperatura camerei 3/4 lingurita extract de migdale 3/4 lingurite extract de vanilie 5 cupe faina 2 lingurite praf de […]

Retete de sarbatori: Muschi de porc la cuptor

Muschi de porc la cuptor din: muschi de porc, sunca, unt, svaiter, coniac, vin, supa de carne, ulei de masline, ceapa, morcovi, cartofi, sare si verdeturi. Ingrediente:  1 muschi de porc de circa 1,5 kg (dezosat) 6 felii mari de sunca fiarta 2 linguri unt 12 felii de svaiter 150 ml coniac 150 ml vin […]

Retete de sarbatori: Carnati de casa

Carnati de casa din: carne de porc, carne de vita, usturoi, cimbru, boia dulce, boia iute, piper, sare grunjoasa si intestine de porc. Ingrediente: 3 kg carne de porc mai grasa 1,5 carne de vita 3 capatani de usturoi potrivite 1 lingura cimbru uscat 2 linguri boia dulce 1 lingura boia iute 1 lingurita piper […]

Carnati proaspeti cu pulpa

Retete de sarbatori: Carnati proaspeti

Carnati proaspeti din: carne grasa, usturoi, sare, piper, ienibahar, cimbru si mate. Ingrediente: 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica) 2 capatani de usturoi sare piper 1 lingura cu ienibahar pisat 1 lingura cu cimbru pisat mate   Mod de preparare: Dă toată carnea prin maşina de tocat (toac-o mai mare, ca să nu se […]

Retete de sarbatori: Sangerete

Sangerete din: mate de caltabos, sange de porc, carne grasa, sorici, orez, sare, piper, cimbru si ienibahar. Ingrediente: 2-3 mate groase de caltabos 1 l sange de porc 1,5 kg carne grasa (piept, fleica) 2-3 fasii de sorici (300 g) 500 g orez sare piper cimbru ienibahar   Mod de preparare: Spală maţele cu multă […]

Toba cu aspic

Retete de sarbatori: Toba

Retete de sarbatori: Toba din: stomac de porc, picioare de porc, limba, ficat, splina, inima, ureche, sorici, sare, usturoi, carne, foi de dafin si piper.   Ingrediente: 1 stomac de porc (curatat) 2 picioare de porc 1 limba 500 g ficat 1 splina 1 inima 1 ureche (partea de sus) 2-3 fasii de sorici (300 g) […]

Prajitura de Craciun

Prajitura de Craciun din: oua, suc de lamaie, apa fierbinte, coaja de lamaie, rom, zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, cacao, fructe confiate si frisca.   Ingrediente: 3 oua cateva picaturi suc de lamaie 3 linguri apa fierbinte 1 priza coaja de lamaie rasa 50 ml rom 100 g zahar pudra 60 g faina […]

Filet mignon cu coniac

Retete de sarbatori: Filet mignon

Filet mignon din: muschi de vita sau de vitel, ulei, cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g muschi de vita sau vitel 30 ml ulei 30 ml cognac 1 ceapa 50 g unt 3 fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Incepeti prin a curata carnea de tendoane si pielite, apoi […]

retete

Retete de sarbatori: Pastrav umplut

Pastrav umplut din: pastrav, masline, usturoi, apa, rosie, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: doua bucati de pastrav 100 grame de masline verzi si negre doi catei de usturoi o ceapa de apa o rosie ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curatati pestele de solzi, indepartati branhiile de la nivelul […]

Tort delicios pentru Revelion

Tort delicios pentru Revelion din: faina, praf de copt, unt, zahar, esenta de vanilie, lapte, albusuri, sare, zahar, bicarbonat, zahar brun, esenta de vanilie, ciocolata neagra, miere, smantana si martipan.   Ingrediente:  blat alb: 120 g faina 1 praf de copt 70 g unt 150 g zahar 1 lingurita esenta de vanilie 100 ml lapte 2 […]

Clopotel de Craciun

Clopotel de Craciun din: nuci, oua, zahar pudra, biscuiti, rom, visinata, stafide, fructe confiate, cacao, unt si ciocolata. Ingrediente: 250 g nuci macinate 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml visinata 100 g stafide 150 g fructe confiate 50 g cacao 200 g unt 100 g ciocolata   […]

Pască cu cremă de brânză dulce

Pasca cu crema de branza dulce din: oua, unt, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, drojdie, lapte, faina, unt, branza dulce, stafide, oua, esenta de vanilie, ciocolata si nuca de cocos. Ingrediente: pentru aluat: 3 ouă 100 g unt 6 linguri zahăr 25 ml ulei de floarea- soarelui un praf sare coaja […]

Iepuraşi din aluat pufos de cozonac

Iepuraşi din aluat pufos de cozonac

O reteta de iepurasi din aluat pufos de cozonac din: lapte, drojdie, faina, zahar, unt, sare, gabenus, stafide, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 300 g lapte 1/2 cub de drojdie 500 g faina 100 g zahar 75 g unt moale sare 1 galbenus circa 25 g stafide circa 25 g migdale rase eventual zahar pudra […]

Gustari pentru dimineata de Paşte

Gustari pentru dimineata de Paşte din: castraveti, mozzarella, ridichi de luna, smantana, hrean, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti proaspeti, de sera 12 bucati mozzarella sau cas dulce 2 ridichi de luna 200 ml smantana 1 lingura hrean ras 1 ceapa sare piper   Mod de preparare: Spalati castravetii, stergeti-i si taiati-i in felii […]

Platou de Paşti cu ouă umplute

Platou de Paşti cu oua umplute din: oua, maioneza, mustar, sare, piper, caviar, rosie cherry, ridichi, carne de crab, marar, patrunjel si arpagic. Ingrediente: 5 oua fierte tari 4 linguri maioneza light 1 lingura mustar sare piper macinat 2 linguri caviar 1 rosie cherry 2 ridichi 2 linguri carne de crab marar patrunjel arpagic   […]

Pasca delicioasa cu ciocolata

Pasca delicioasa cu ciocolata din: aluat de cozonac, cacao, zahar, lapte, esenta de rom, lamaie, galbenusuri, ou, smantana, margarina si pesmet. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 150 g de cacao 12 linguri de zahăr 3 linguri de lap­te 1 fiolă esenţă de rom 1 lămâie 11 gălbenuşuri 1 ou întreg 2-3 linguri de smântână […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

O reteta de pasca fara aluat din: branza de vaci, zahar praf, unt, galbenusuri, smantana, migdale, stafide, curmale, smochine, caise, coaja de citrice, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 800 g branza de vaci bine stoarsa 400 g zahar praf 100 g unt 3 galbenusuri 2 linguri smantana grasa 100 g nuci sau migdale pisate fructe […]

Bucate alese pentru masa de Paşti

Bucate alese pentru masa de Paşti: Tradiție, rafinament și savoare. Masa de Paști este un moment special în calendarul creștin, o sărbătoare a renașterii, în care familia și prietenii se adună pentru a celebra cu bucate alese și tradiționale. Fiecare regiune are propriile rețete, dar toate împărtășesc un element comun: bucuria și simbolismul. De la […]

Drob de miel pentru masa de Paşte

Drob de miel pentru masa de Paşte

O reteta gustoasa de drob cu: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g măruntaie miel 3 ouă 2 legături ceapă verde 1 legătură pătrun­jel sare piper       Mod de preparare: Cureţi mărun­taiele, le speli şi le pui la fiert. După ce au fiert şi s-au răcit, treci măruntaiele […]

Chec insiropat

Chec insiropat

Chec insiropat din: oua, zahar, ciocolata, crema de ciocolata, faina, praf, unt si esenta de rom.   Ingrediente: 6 oua 400 g zahar 300 g ciocolata 150 g crema de ciocolata 400 g faina 2 plicuri cu praf unt esenta de rom   Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până se omogenizează şi obţii […]

salate

Salate pentru Revelion

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Salate pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Salate pentru Revelion. Salată de ardei cu caşcaval afumat   Salată de ardei cu caşcaval afumat […]

Dulciuri tradiţionale de Crăciun cu ciocolata

Dulciuri traditionale de craciun cu ciocolata din: faina, oua lichior de anason, zahar, unt, ulei de floarea soarelui, naut, ciocolata menaj. fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 3 ouă 1 păhărel lichior de anason 1 lingură de zahăr 15 g unt sare 1 l ulei de floarea-soarelui umplutură: 300 g năut […]

Cozonac cu mac pentru Craciun

Cozonac cu mac pentru Craciun

O retete delicioasa de cozonac cu mac pentru Craciun din: faina, lapate, ulei, oua, zahar, zahar vanilat, lamaie, rom, drojdie, mac, rom, unt si ou. Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte 200 ml ulei 4 oua 6 linguri zahar 1 lingurite zahar vanilat 1 lamaie 2 lingurite rom 50 g drojdie proaspata umplutura: 250 […]

Caltabos pentru Craciun

Caltabos pentru Craciun din: splina, inima, plaman, slanina, sorici, orez, ceapa, sare, piper, ienibahar si mat gros. Ingrediente:  1 splina 1/2 inima 1.2 plaman 500 slanina de la gat 100 g sorici 150 g orez 3 cepe sare piper cuisoare ienibahar mat gros   Mod de preparare: Ca la orice caltabos, fierbe organele si da-le […]

Pâine de Crăciun

Pâine de Crăciun: Fă plămădeală cu apă caldă din 400 g de drojdii ori cu jumătate de kg drojdii de casă şi un kg de faină şi o lasă să dospească. După ce va fi dospit, frământă cu ea aluat din două kg de făină, punând un kg de apă caldă, un pahar de vin […]

Ruladă de Crăciun

Rulada de craciun din: carne tocata, oua, morcovi, pasta de tomate, cimbru, patrunjel, ulei, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne tocata (amestec porc/vita) 3 oua fierte 1 ou 2 morcovi 1 pasta de toamate 200 g jambon crud (felii subtiri) 1 lingurita cimbru uscat 2 legaturi patrunjel 2 linguri ulei 2 linguri pesmet […]

Dulciuri de Crăciun

Dulciuri de Craciun din: faina, unt, zahar, zeama de portocale, apa, ulei de floarea soarelui, sare si zahar tos. Ingrediente: 600 g faină albă 100 g unt 1 lingură zahăr 5 linguri zeamă de portocale 3 linguri apă ulei de floarea-soarelui pentru prăjit 1 linguriţă sare pentru decor: zahăr tos   Mod de preparare: Amestecă […]

Tort White Christmas

Tort White Christmas

Tort White Christmas din: oua, zahar, unt, faina, amidon, praf de copt, ness, cafea, zahar, lichior de cafea, ciocolata alba, smantana dulce, mascarpone, unt, dulceata de visine, visine congelate. Ingrediente blat: 6 ouă 180 g zahăr 60 g unt topit şi răcit 50 g făină 2 linguri cu vârf de amidon o linguriţă de praf […]