Pasca fara aluat

Pasca in 3 straturi, fara aluat

Pasca in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris, bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao, nuca de cocos si pesmet.   Ingrediente: pentru stratul I: 1 kg brânză de vaci 3-4 ouă 2 linguri făină 2-3 linguri griş (dacă brânza nu e suficient de bine scursă) 1 linguriţă rasă […]

Pasta de zahar (figurine pentru Paste)

Pasta de zahar (figurine pentru Paste) din: gelatina, apa, miere, zahar pudra si unt. Ingrediente: 10 g gelatina granule sau 6 foite 60 ml apa (pentru hidratat gelatina) 2 linguri miere sau energizant (inlocuitor de miere) 800-850 g de zahar pudra (ambalat), cernut de 2-3 ori putin unt, cam cat o aluna pentru a-i da […]

Pasca umpluta cu nuci si ciocolata

Pasca umpluta cu nuci si ciocolata din: lapte, faina, drojdie, oua, zahar, zahar vanilinat, margarina, sare, ou, crema de ciocolata cu arahide, cacao, miez de nuca, ou, esenta de vanilie, smantana, amidon, zahar pudra, albusuri si scortisoara. Ingrediente: pentru blat: 220 ml lapte 500 g faina 1 plic (7g) drojdie uscata 2 oua 125 g […]

Coroniţă de Paşte – usor de preparat

Coroniţă de Paste din: faina, lapte, unt, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, martipan, frisca, migdale, miere, unt, stafide, rom, galbenus, fulgi de migdale si zahar candel.   Ingrediente: aluat: 600 g faina circa 300 ml lapte caldut 100 g unt moale 1/2 lingurita sare 1 plic zahar vanilat 1/2 coaja de lamaie umplutura: 300 […]

Reteta zilei: Friptura de miel aromata

Friptura de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline.   Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș […]

Carnati

Carnati de casa

Carnati de casa din: carne de porc, grasime de porc, usturoi, apa, sare, piper, boia, cimbru si mate de porc. Carnatii de casa nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun.   Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g grasime de porc 4-5 catei de usturoi 1 cana apa calda sare piper boia […]

Reteta zilei: Fursecuri de sarbatori

Fursecuri de sarbatori din: zahar, unt, oua, extract de vanilie, extract de migdale, faina, praf de copt si sare.   Ingrediente: 2 cesti de zahăr 1 1/2 cesti unt nesarat, la temperatura camerei 4 oua la temperatura camerei 3/4 lingurita extract de migdale 3/4 lingurite extract de vanilie 5 cupe faina 2 lingurite praf de […]

Retete de sarbatori: Muschi de porc la cuptor

Muschi de porc la cuptor din: muschi de porc, sunca, unt, svaiter, coniac, vin, supa de carne, ulei de masline, ceapa, morcovi, cartofi, sare si verdeturi. Ingrediente:  1 muschi de porc de circa 1,5 kg (dezosat) 6 felii mari de sunca fiarta 2 linguri unt 12 felii de svaiter 150 ml coniac 150 ml vin […]

Retete de sarbatori: Carnati de casa

Carnati de casa din: carne de porc, carne de vita, usturoi, cimbru, boia dulce, boia iute, piper, sare grunjoasa si intestine de porc. Ingrediente: 3 kg carne de porc mai grasa 1,5 carne de vita 3 capatani de usturoi potrivite 1 lingura cimbru uscat 2 linguri boia dulce 1 lingura boia iute 1 lingurita piper […]

Carnati proaspeti cu pulpa

Retete de sarbatori: Carnati proaspeti

Carnati proaspeti din: carne grasa, usturoi, sare, piper, ienibahar, cimbru si mate. Ingrediente: 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica) 2 capatani de usturoi sare piper 1 lingura cu ienibahar pisat 1 lingura cu cimbru pisat mate   Mod de preparare: Dă toată carnea prin maşina de tocat (toac-o mai mare, ca să nu se […]

Sangerete ardelenesc

Retete de sarbatori: Sangerete

Sangerete din: mate de caltabos, sange de porc, carne grasa, sorici, orez, sare, piper, cimbru si ienibahar. Ingrediente: 2-3 mate groase de caltabos 1 l sange de porc 1,5 kg carne grasa (piept, fleica) 2-3 fasii de sorici (300 g) 500 g orez sare piper cimbru ienibahar   Mod de preparare: Spală maţele cu multă […]

Toba cu aspic

Retete de sarbatori: Toba

Retete de sarbatori: Toba din: stomac de porc, picioare de porc, limba, ficat, splina, inima, ureche, sorici, sare, usturoi, carne, foi de dafin si piper.   Ingrediente: 1 stomac de porc (curatat) 2 picioare de porc 1 limba 500 g ficat 1 splina 1 inima 1 ureche (partea de sus) 2-3 fasii de sorici (300 g) […]

Filet mignon cu coniac

Retete de sarbatori: Filet mignon

Filet mignon din: muschi de vita sau de vitel, ulei, cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g muschi de vita sau vitel 30 ml ulei 30 ml cognac 1 ceapa 50 g unt 3 fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Incepeti prin a curata carnea de tendoane si pielite, apoi […]

retete

Retete de sarbatori: Pastrav umplut

Pastrav umplut din: pastrav, masline, usturoi, apa, rosie, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: doua bucati de pastrav 100 grame de masline verzi si negre doi catei de usturoi o ceapa de apa o rosie ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Curatati pestele de solzi, indepartati branhiile de la nivelul […]

Tort delicios pentru Revelion

Tort delicios pentru Revelion din: faina, praf de copt, unt, zahar, esenta de vanilie, lapte, albusuri, sare, zahar, bicarbonat, zahar brun, esenta de vanilie, ciocolata neagra, miere, smantana si martipan.   Ingrediente:  blat alb: 120 g faina 1 praf de copt 70 g unt 150 g zahar 1 lingurita esenta de vanilie 100 ml lapte 2 […]

Clopotel de Craciun

Clopotel de Craciun din: nuci, oua, zahar pudra, biscuiti, rom, visinata, stafide, fructe confiate, cacao, unt si ciocolata. Ingrediente: 250 g nuci macinate 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml visinata 100 g stafide 150 g fructe confiate 50 g cacao 200 g unt 100 g ciocolata   […]

Pască cu cremă de brânză dulce

Pasca cu crema de branza dulce din: oua, unt, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, drojdie, lapte, faina, unt, branza dulce, stafide, oua, esenta de vanilie, ciocolata si nuca de cocos. Ingrediente: pentru aluat: 3 ouă 100 g unt 6 linguri zahăr 25 ml ulei de floarea- soarelui un praf sare coaja […]

Iepuraşi din aluat pufos de cozonac

Iepuraşi din aluat pufos de cozonac

O reteta de iepurasi din aluat pufos de cozonac din: lapte, drojdie, faina, zahar, unt, sare, gabenus, stafide, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 300 g lapte 1/2 cub de drojdie 500 g faina 100 g zahar 75 g unt moale sare 1 galbenus circa 25 g stafide circa 25 g migdale rase eventual zahar pudra […]

Pasca delicioasa cu ciocolata

Pasca delicioasa cu ciocolata din: aluat de cozonac, cacao, zahar, lapte, esenta de rom, lamaie, galbenusuri, ou, smantana, margarina si pesmet. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 150 g de cacao 12 linguri de zahăr 3 linguri de lap­te 1 fiolă esenţă de rom 1 lămâie 11 gălbenuşuri 1 ou întreg 2-3 linguri de smântână […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

O reteta de pasca fara aluat din: branza de vaci, zahar praf, unt, galbenusuri, smantana, migdale, stafide, curmale, smochine, caise, coaja de citrice, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 800 g branza de vaci bine stoarsa 400 g zahar praf 100 g unt 3 galbenusuri 2 linguri smantana grasa 100 g nuci sau migdale pisate fructe […]

Drob de miel pentru masa de Paşte

Drob de miel pentru masa de Paşte

O reteta gustoasa de drob cu: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g măruntaie miel 3 ouă 2 legături ceapă verde 1 legătură pătrun­jel sare piper       Mod de preparare: Cureţi mărun­taiele, le speli şi le pui la fiert. După ce au fiert şi s-au răcit, treci măruntaiele […]

Chec insiropat

Chec insiropat

Chec insiropat din: oua, zahar, ciocolata, crema de ciocolata, faina, praf, unt si esenta de rom.   Ingrediente: 6 oua 400 g zahar 300 g ciocolata 150 g crema de ciocolata 400 g faina 2 plicuri cu praf unt esenta de rom   Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până se omogenizează şi obţii […]

salate

Salate pentru Revelion

Pentru ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de Salate pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Salate pentru Revelion. Salată de ardei cu caşcaval afumat   Salată de ardei cu caşcaval afumat […]

Dulciuri tradiţionale de Crăciun cu ciocolata

Dulciuri traditionale de craciun cu ciocolata din: faina, oua lichior de anason, zahar, unt, ulei de floarea soarelui, naut, ciocolata menaj. fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 3 ouă 1 păhărel lichior de anason 1 lingură de zahăr 15 g unt sare 1 l ulei de floarea-soarelui umplutură: 300 g năut […]

Cozonac cu mac pentru Craciun

Cozonac cu mac pentru Craciun

O retete delicioasa de cozonac cu mac pentru Craciun din: faina, lapate, ulei, oua, zahar, zahar vanilat, lamaie, rom, drojdie, mac, rom, unt si ou. Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte 200 ml ulei 4 oua 6 linguri zahar 1 lingurite zahar vanilat 1 lamaie 2 lingurite rom 50 g drojdie proaspata umplutura: 250 […]

Pâine de Crăciun

Pâine de Crăciun: Fă plămădeală cu apă caldă din 400 g de drojdii ori cu jumătate de kg drojdii de casă şi un kg de faină şi o lasă să dospească. După ce va fi dospit, frământă cu ea aluat din două kg de făină, punând un kg de apă caldă, un pahar de vin […]

Dulciuri de Crăciun

Dulciuri de Craciun din: faina, unt, zahar, zeama de portocale, apa, ulei de floarea soarelui, sare si zahar tos. Ingrediente: 600 g faină albă 100 g unt 1 lingură zahăr 5 linguri zeamă de portocale 3 linguri apă ulei de floarea-soarelui pentru prăjit 1 linguriţă sare pentru decor: zahăr tos   Mod de preparare: Amestecă […]

Rata cu portocale

Retete de sarbatoare: Raţă cu portocale

O reteta delicioasa de rata cu portocale din: rata, portocale, supa de pui, lichior de portocale, vin alb, zahar, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1  raţă de 2-3 kg 4 portocale 500 ml supă de pui 3 linguri lichior de portocale 2 lin­guri vin alb 2 linguri zahăr 2  linguri oţet balsamic 100 […]

Cozonacei la borcan pentru Craciun

Cozonacei la borcan pentru Craciun

O retetea delicioasa de cozonacei la borcan pentru Craciun din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, zahar vanilat, scortisoara, cardamom, coaja de citrice glasata, migdale, fisca, rom si unt. O idee delicioasa de cadou de sarbatori. Ingrediente: 300 g unt 250 g zahăr 1 praf sare 6 ouă 375 g făină 2 linguriţe […]

Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti: Inrosirea oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole. Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie. De aceea se spune […]

Oua de Pasti vopsite natural

Oua de Pasti vopsite natural

Ştiai că ouăle de Paşti se pot vopsi şi cu ajutorul florilor şi legumelor? Pe lângă faptul că sunt mai sănătoase decât cele vopsite cu coloranţii din magazine, le poţi face şi diverse modele cu ajutorul frunzelor de trifoi, florilor sau pur şi simplu cu ceară. Înainte să te apuci, ţine seama de un amănunt […]

Drob cu carne de vita si verdeata

RETETA DE PASTE: Trei moduri simple in care poti sa prepari DROBUL DE MIEL acasa

Drobul se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână. Amestecul se pune apoi la cuptor. Din punct de vedere nutriţional, drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. La prepararea drobului se […]