retete

Clopotel de Craciun

Clopotel de Craciun din: nuci, oua, zahar, biscuiti, rom, visinata, cacao, unt, stafide, ulei. Ingrediente: 200 g nuci 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml vişinată vişine din vişinată 50 g cacao 200 g unt 100 g stafide 1 lingura cu ulei   Mod de preparare: Pune ouăle […]

Ciorbă de burtă de miel

Ciorbă de burtă de miel

Ciorbă de burtă de miel din: burta si intestine de miel, picioare de miel, carne de miel, pastarnac, patrunjel, telina, morcov, ceapa, galbenusuri, smantana, sare, otet si mujdei de usturoi.   Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 […]

Reteta mucenici muntenesti

Reteta mucenici muntenesti Ingrediente: 500 g făină 1 cană apa sare 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 3-4 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocală zahăr scorţişoară nucă măcinată 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Din făină, apă şi sare după gust, frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l […]

Drob cu ficat de pasare

Drob din pipote si ficat de pasare

Drob din pipote si ficat de pasare din: pipote de pui, ficat de pasare, orez, oua, sare, piper, marar, patrunjel, ceapa, ulei. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Drob de miel (VIDEO) Drob cu ciuperci pleurotus Drob cu fistic   Ingrediente: 1 kg pipote de pui 500 g ficat de pasăre sau pateu de […]

Ciorba de ied

Ciorba de cap de miel

Ciorba de cap de miel din: cap de miel, oase de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, leustean, orez, ou, smantana, sare si otet.   Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 […]

Stufat traditional de miel

Stufat dobrogean din carne de vită

Stufat dobrogean din carne de vită din: carne de vita, ceapa, morcovi, ardei grasi, usturoi, rosii, cartofi, marar, ulei de masline, bulion de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500g carne de vită tăiată cuburi 2 cepe mari, tocate 2 morcovi, tăiați rondele 2 ardei grași, tăiați în fâșii 2 căței de usturoi, mărunțiți 400g roșii tocate […]

Pasca umpluta cu branza de vaci

Pasca umpluta cu branza de vaci

Pasca umpluta cu branza de vaci din: faina, unt, ou, galbenus, sare, branza, unt, zahar, smantana, praf de copt, vanilie, stafide. Ingrediente aluat: 250 g făină 150 g zahăr 80 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1 vârf cuţit de sare   Mod de preparare: Pasca umpluta cu branza de vaci: Amesteci toate ingredientele până […]

Frigarui de miel cu cartofi

Frigarui de miel cu tzatziki

O reteta delicioasa de frigarui de miel cu tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper macinat, ceapa, lamaie, ulei de masline, castravere, usturoi, iaurt si branza de vaci. Ingrediente: 2 catei de usturoi 500 g tocatura de miel 1 lingura de ulei de masline 1, 1/2 lingurita […]

Cozonac ardelenesc

Cozonac ardelenesc

Cozonac ardelenesc Ingrediente: 1 kg făina 500 ml lapte 300 g zahăr 60 g drojdie 250 g unt 4 ouă un ou pentru uns esenţă de rom un praf de sare zahăr vanilat sau baton de vanilie coajă rasă de lămâie 200 g stafide Pentru cremă 300 g nucă coaptă şi măcinată 150 g zahăr […]