Coroniţă umplută cu brânză

Coroniţă umplută cu brânză din: drojdie, lapte, zahar, oua, zahar vanilat, drojdie, faina, margarina, galbenusuri, albusuri, branza de vaci, urda, zahar, stafide, smantana, amidon, zahar vanlat, coaja de limeta. Inrgediente: aluat: 50 g drojdie proaspata 450 ml lapte 250 g zahar 6 oua 4 plicuri zahar vanilat 1/2 plic drojdie 1 kg faina 1 1/2 […]

Pasca altfel

Pasca altfel din: faina, unt, drojdie, ou, lapte, zahar, sare, branza grasa de vaci, smantana, gris, zahar, stafide, ou, coaja de lamaie, sare, ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca si coaja de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 50 g unt 20 g drojdie proaspata un ou 4 linguri lapte caldut 50 g zahar un […]

Pască cu branză de vaci si cacao

Pasca cu branza de vaci si migdale

Pasca cu branza de vaci si migdale  din: unt, zahar, branza de vaci, coaja de lamaie, suc de lamaie, faina, praf de copt, migdale, stafide si lapte. Ingrediente: 150 g unt la temperatura camerei 150 g zahar 2 oua 250 g branza de vaci 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 lingura suc de lamaie […]

Pasca umpluta cu kaizer

Pasca umpluta cu carne din: lapte, drojdie, zahar, faina, oua, unt, sare, kaizer afumat si frunze de fetica. Ingrediente: 300 ml lapte 20 g drojdie 1 lingurita zahar 600 g faina 2 oua 60 g unt sare umplutura: 250 g kaizer afumat 300 g frunze de fetica   Mod de preparare: Se incalzeste jumatate din […]

Bucate alese pentru Paşte

Bucate alese pentru Paşte – Paștele este o sărbătoare a reînnoirii și a bucuriei, iar masa de Paște joacă un rol central în celebrarea acestui moment special. Preparatele tradiționale, combinate cu rețete moderne, aduc savoare și eleganță mesei festive, fiind o expresie a culturii, tradiției și creativității culinare. De la drobul aromat și friptura de […]

Pasca cu smantana si blat de biscuiti

Pasca cu smantana si blat de biscuiti din: biscuiti cu unt, unt, smantana, oua, zahar, faina, sare si vanilie. Ingrediente: blat: 500 gr biscuiti cu unt 50 gr unt topit umplutura: 800 ml smantana grasa 4 oua 250 gr zahar 3 linguri faina un praf de sare si vanilie   Mod de preparare: Biscuitii se […]

Pasca pentru Masa de Paşte

Pasca pentru Masa de Paşte din: faina, drojdie, lapte, oua, zahar, unt, coaja de portocala, lapte, branza de vaci, oua, unt, smantana, gris, faina, zahar, stafide si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g faina 25 g drojdie uscata 125 ml lapte 2 oua + 1 galbenus 100 g zahar 75 g unt coaja de portocala lapte […]

Pasca Raw Vegana cu fructul pasiunii

Pasca Raw Vegana cu fructul pasiunii din: baton de vanilie, faina caju, faina de floarea soarelui, stafide, smochine, apa, frucul pasiunii, tumeric, caju, indulcitor natural, stafide galbene, unt de cocos si faina caju. Ingrediente: blatul: 1/2 baton de vanilie 120 g faina caju sau migdale 80 g faina de floarea soarelui 100 g stafide 100 […]

Drob moldovenesc din ficat de pasăre

Drob moldovenesc din ficat de pasăre

Drob moldovenesc din ficat de pasăre din: oua, ficat de pasare, marar, patrunjel, praz, usturoi, condimente, sare, piper, concentrat de legume, ulei, praf de copt, faina si otet. Ingrediente: 5 oua 1 kg ficat de pasare 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 bucati de praz 6 catei de usturoi condimente sare piper concentrat de […]

Rosii si ardei pentru ciorba

Ciorbe pentru masa de Paşte

Ciorbe pentru masa de paste:   Ciorba cu costita de miel Ciorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână  sare, piper 1 ceapă 4 morcovi […]

Aperitive pentru masa de Paşti

  Retete pentru masa de Paşte: Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci Aperitive din ficat de pasare cu ciuperci din: ciuperci negre uscate, salota, margarina, ficat de pasare, branza de vaci, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 20 g ciuperci negre uscate 1 salota 15 margarina 20 g ficat de pasare […]

Iepuraşi din aluat

Iepuraşi din aluat

Iepuraşi din aluat din: oua, faina, zahar, drojdie, smantana, sare, apa, unt si ou. Ingrediente: o oua fierte pentru aluat: 300 g faina 2 linguri cu zahar 7 g drojdie uscata 230 ml smantana 1/2 lingurita cu sare 60 ml apa 2 linguri cu unt 1 ou     Mod de preparare: Pune untul, smântână […]

Reteta zilei: Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor din: pulpa de miel, pudra de coriandru, pudra de chimen, scortisoara, anason, cardamon, sare de mare, piper alb si ulei de masline.   Ingrediente: 1.5kg pulpa de miel cu os 1/2 lingurita de pudra de coriandru 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita de scortisoara 2 bucati anason stelat, maruntit […]

Pasca fara aluat

Pasca in 3 straturi, fara aluat

Pasca in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris, bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao, nuca de cocos si pesmet.   Ingrediente: pentru stratul I: 1 kg brânză de vaci 3-4 ouă 2 linguri făină 2-3 linguri griş (dacă brânza nu e suficient de bine scursă) 1 linguriţă rasă […]

Pasta de zahar (figurine pentru Paste)

Pasta de zahar (figurine pentru Paste) din: gelatina, apa, miere, zahar pudra si unt. Ingrediente: 10 g gelatina granule sau 6 foite 60 ml apa (pentru hidratat gelatina) 2 linguri miere sau energizant (inlocuitor de miere) 800-850 g de zahar pudra (ambalat), cernut de 2-3 ori putin unt, cam cat o aluna pentru a-i da […]

Pasca umpluta cu nuci si ciocolata

Pasca umpluta cu nuci si ciocolata din: lapte, faina, drojdie, oua, zahar, zahar vanilinat, margarina, sare, ou, crema de ciocolata cu arahide, cacao, miez de nuca, ou, esenta de vanilie, smantana, amidon, zahar pudra, albusuri si scortisoara. Ingrediente: pentru blat: 220 ml lapte 500 g faina 1 plic (7g) drojdie uscata 2 oua 125 g […]

Coroniţă de Paşte – usor de preparat

Coroniţă de Paste din: faina, lapte, unt, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, martipan, frisca, migdale, miere, unt, stafide, rom, galbenus, fulgi de migdale si zahar candel.   Ingrediente: aluat: 600 g faina circa 300 ml lapte caldut 100 g unt moale 1/2 lingurita sare 1 plic zahar vanilat 1/2 coaja de lamaie umplutura: 300 […]

Reteta zilei: Friptura de miel aromata

Friptura de miel aromata din: pulpe de miel, scortisoara, curcuma, ghimbir, piper cayenne, coriandru, cardamom si ulei de masline.   Ingrediente 1.5 kg pulpa de miel dezosata 1 lingurița scorțișoara 2 lingurite curcuma ½ lingurita ghimbir ½ lingurita piper cayenne 2 lingurite de coriandru 1 lingura cardamon 1 lingura ulei de masline salata de cușcuș […]

Pască cu cremă de brânză dulce

Pasca cu crema de branza dulce din: oua, unt, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, drojdie, lapte, faina, unt, branza dulce, stafide, oua, esenta de vanilie, ciocolata si nuca de cocos. Ingrediente: pentru aluat: 3 ouă 100 g unt 6 linguri zahăr 25 ml ulei de floarea- soarelui un praf sare coaja […]

Iepuraşi din aluat pufos de cozonac

Iepuraşi din aluat pufos de cozonac

O reteta de iepurasi din aluat pufos de cozonac din: lapte, drojdie, faina, zahar, unt, sare, gabenus, stafide, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 300 g lapte 1/2 cub de drojdie 500 g faina 100 g zahar 75 g unt moale sare 1 galbenus circa 25 g stafide circa 25 g migdale rase eventual zahar pudra […]

Platou de Paşti cu ouă umplute

Platou de Paşti cu oua umplute din: oua, maioneza, mustar, sare, piper, caviar, rosie cherry, ridichi, carne de crab, marar, patrunjel si arpagic. Ingrediente: 5 oua fierte tari 4 linguri maioneza light 1 lingura mustar sare piper macinat 2 linguri caviar 1 rosie cherry 2 ridichi 2 linguri carne de crab marar patrunjel arpagic   […]

Pasca delicioasa cu ciocolata

Pasca delicioasa cu ciocolata din: aluat de cozonac, cacao, zahar, lapte, esenta de rom, lamaie, galbenusuri, ou, smantana, margarina si pesmet. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 150 g de cacao 12 linguri de zahăr 3 linguri de lap­te 1 fiolă esenţă de rom 1 lămâie 11 gălbenuşuri 1 ou întreg 2-3 linguri de smântână […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

O reteta de pasca fara aluat din: branza de vaci, zahar praf, unt, galbenusuri, smantana, migdale, stafide, curmale, smochine, caise, coaja de citrice, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 800 g branza de vaci bine stoarsa 400 g zahar praf 100 g unt 3 galbenusuri 2 linguri smantana grasa 100 g nuci sau migdale pisate fructe […]

Bucate alese pentru masa de Paşti

Bucate alese pentru masa de Paşti: Tradiție, rafinament și savoare. Masa de Paști este un moment special în calendarul creștin, o sărbătoare a renașterii, în care familia și prietenii se adună pentru a celebra cu bucate alese și tradiționale. Fiecare regiune are propriile rețete, dar toate împărtășesc un element comun: bucuria și simbolismul. De la […]

Drob de miel pentru masa de Paşte

Drob de miel pentru masa de Paşte

O reteta gustoasa de drob cu: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g măruntaie miel 3 ouă 2 legături ceapă verde 1 legătură pătrun­jel sare piper       Mod de preparare: Cureţi mărun­taiele, le speli şi le pui la fiert. După ce au fiert şi s-au răcit, treci măruntaiele […]

Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti

Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti: Inrosirea oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole. Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie. De aceea se spune […]

Drob cu carne de vita si verdeata

RETETA DE PASTE: Trei moduri simple in care poti sa prepari DROBUL DE MIEL acasa

Drobul se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână. Amestecul se pune apoi la cuptor. Din punct de vedere nutriţional, drobul de miel are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. La prepararea drobului se […]

Ciorbă de burtă de miel

Ciorbă de burtă de miel

Ciorbă de burtă de miel din: burta si intestine de miel, picioare de miel, carne de miel, pastarnac, patrunjel, telina, morcov, ceapa, galbenusuri, smantana, sare, otet si mujdei de usturoi.   Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 […]

Reteta mucenici muntenesti

Reteta mucenici muntenesti Ingrediente: 500 g făină 1 cană apa sare 1 esenţă de vanilie 1 esenţă de rom 3-4 linguriţe coajă rasă de lămâie şi de portocală zahăr scorţişoară nucă măcinată 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Din făină, apă şi sare după gust, frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l […]

Drob cu ficat de pasare

Drob din pipote si ficat de pasare

Drob din pipote si ficat de pasare din: pipote de pui, ficat de pasare, orez, oua, sare, piper, marar, patrunjel, ceapa, ulei. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Drob de miel (VIDEO) Drob cu ciuperci pleurotus Drob cu fistic   Ingrediente: 1 kg pipote de pui 500 g ficat de pasăre sau pateu de […]

Ciorba de ied

Ciorba de cap de miel

Ciorba de cap de miel din: cap de miel, oase de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, leustean, orez, ou, smantana, sare si otet.   Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 […]

Stufat traditional de miel

Stufat dobrogean din carne de vită

Stufat dobrogean din carne de vită din: carne de vita, ceapa, morcovi, ardei grasi, usturoi, rosii, cartofi, marar, ulei de masline, bulion de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500g carne de vită tăiată cuburi 2 cepe mari, tocate 2 morcovi, tăiați rondele 2 ardei grași, tăiați în fâșii 2 căței de usturoi, mărunțiți 400g roșii tocate […]