Sarbusca (varianta)
PrinteazaSarbusca din: zer, cas, smantana, ceapa, morcov, cartofi noi, verdeata.
- 3-4 l zer de la caşul proaspăt
- o mână bună de caş dulce
- 1 cană smântână
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 kg cartofi noi
- verdeaţă multă (lobodă, pătrunjel, mărar, leuştean)
Mod de preparare:
Morcovul şi ceapa le toci mărunt, le pui la călit în ulei încins, după care le fierbi împreună cu verdeaţa. Adaugi zer, doar atât cât să le cuprindă. Când legumele s-au înmuiat bine, adaugi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi potrivit de mari.
Când zarzavatul şi cartofii sunt gata fierte, torni deasupra zerul rămas şi adaugi bucăţi de caş dulce. Potriveşti de
sare. După 1 -2 clocote, adaugi puţină verdeaţă tocată şi tragi oala de pe foc.
Când mămăliga este gata, adaugi smântână cât cuprinde, este tot ce mai are nevoie sărbuşca. Este bună atât rece cât şi caldă.
Pofta buna!