Sarmale cu arahide în sos de arahide

Printeaza

O reteta savuroasa de Sarmale cu arahide în sos de arahide din: varza, sare, ceapa verde, arahide, ou, supa de vita, carne de vita, piper, germeni de porumb, lapte, fulgi de cartofi si unt de arahide.

Ingrediente:Sarmale_cu_arahide_în_sos_de_arahide

  • 1 varza (circa 700 g)
  • sare
  • 3 cepe verzi
  • 50 g arahide prajite si sarate
  • 1 ou
  • 2 lingurite supa de vita instant
  • 500 g carne de vita tocata
  • piper
  • 3 linguri ulei de germani de porumb
  • 125 ml lapte
  • 1 plic fulgi de cartofi (pentru 500 ml)
  • 50 g unt de arahide

 

Mod de preparare:

Se opăresc în apă cu sare 8 frunze de varză, cca 2 min. Ceapa verde se taie rondele; se amestecă împreună cu arahidele tocate, oul şi 1 linguriţă de supă instant; se adaugă carnea tocată şi piperul şi se frământă.

Se modelează din compoziţia de carne 8 cârnăciori, care se înfăşoară în frunzele de varză; se împachetează bine şi se prăjesc în 2 linguri de ulei. Se adaugă 500 ml de apă şi 1 linguriţă de supă instant; se lasă să se înăbuşe cca 20 min.

Se toacă restul de varză şi se căleşte în ulei. Se condimentează şi se înăbuşă 8 min. Se dau în clocot 375 ml apă cu 1/2  linguriţă de sare; se ia vasul de pe foc şi se adaugă laptele, apoi fulgii de cartofi.

Pe urmă se adaugă varza, sare şi piper. Se înglobează şi untul de arahide; se servesc sarmalele cu această garnitură.

Sarmale cu arahide în sos de arahide

Sarmale_cu_arahide_în_sos_de_arahide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.