Sarmale cu arahide în sos de arahide
PrinteazaO reteta savuroasa de Sarmale cu arahide în sos de arahide din: varza, sare, ceapa verde, arahide, ou, supa de vita, carne de vita, piper, germeni de porumb, lapte, fulgi de cartofi si unt de arahide.
- 1 varza (circa 700 g)
- sare
- 3 cepe verzi
- 50 g arahide prajite si sarate
- 1 ou
- 2 lingurite supa de vita instant
- 500 g carne de vita tocata
- piper
- 3 linguri ulei de germani de porumb
- 125 ml lapte
- 1 plic fulgi de cartofi (pentru 500 ml)
- 50 g unt de arahide
Mod de preparare:
Se opăresc în apă cu sare 8 frunze de varză, cca 2 min. Ceapa verde se taie rondele; se amestecă împreună cu arahidele tocate, oul şi 1 linguriţă de supă instant; se adaugă carnea tocată şi piperul şi se frământă.
Se modelează din compoziţia de carne 8 cârnăciori, care se înfăşoară în frunzele de varză; se împachetează bine şi se prăjesc în 2 linguri de ulei. Se adaugă 500 ml de apă şi 1 linguriţă de supă instant; se lasă să se înăbuşe cca 20 min.
Se toacă restul de varză şi se căleşte în ulei. Se condimentează şi se înăbuşă 8 min. Se dau în clocot 375 ml apă cu 1/2 linguriţă de sare; se ia vasul de pe foc şi se adaugă laptele, apoi fulgii de cartofi.
Pe urmă se adaugă varza, sare şi piper. Se înglobează şi untul de arahide; se servesc sarmalele cu această garnitură.
Sarmale cu arahide în sos de arahide
Pofta buna!