Sarmale cu carne de porc si costita afumata
PrinteazaSarmale cu carne de porc si costita afumata din: carne porc, ceapa, praz, orez, varza, cimbru, ulei, foi de dafin, costita afumata, sare, piper.
- 1 kg carne porc
- 3 cepe mari
- 1 fir de praz
- 3 linguri orez
- 1 varză
- 1 linguriţă cimbru
- ulei
- 2-3 foi de dafin
- 200-300 g costiţă afumată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi varza de cotor, desfaci frunzele şi le opăreşti în apă clocotită şi un pic sărată. Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul într-un castron, adaugi orezul, cimbrul şi prazul.
Condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi bine compoziţia. Iei cu lingura şi aşezi pe foile de varză deja porţio- nate, rulezi şi îndeşi varza la capete.
După ce sunt împachetate toate sarmalele, toci varza şi o aşezi pe fundul vasului în care le fierbi.
Pui peste varză costiţă tăiată bucăţi şi rumenită în puţin ulei, foile de dafin şi aşezi sarmalele una lângă alta. După primul strat, pui restul costiţei şi continui cu sarmale.
Torni grăsimea din tigaia în care s-a rumenit costiţa. Acoperi cu apă şi le pui pe foc aproape 30 de minute. Introduci sarmalele in cuptor, la foc mic, circa două ore. Dacă este nevoie, mai adaugi apă.
Sarmale cu carne de porc si costita afumata
Pofta buna!