Sarmale cu carne de porc si costita afumata

Printeaza

Sarmale cu carne de porc si costita afumata din: carne porc, ceapa, praz, orez, varza, cimbru, ulei, foi de dafin, costita afumata, sare, piper.

Ingrediente:Sarmale_cu_carne_de_porc_si_costita_afumata

  • 1 kg carne porc
  • 3 cepe mari
  • 1 fir de praz
  • 3 linguri orez
  • 1 varză
  • 1 linguriţă cimbru
  • ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 200-300 g costiţă afumată
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi varza de cotor, desfaci frun­zele şi le opăreşti în apă clocotită şi un pic sărată. Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul într-un castron, adaugi orezul, cim­brul şi prazul.

Con­dimentezi cu sare şi piper şi omoge­nizezi bine compo­ziţia. Iei cu lingura şi aşezi pe foile de varză deja porţio- nate, rulezi şi îndeşi varza la capete.

După ce sunt împachetate toate sarmalele, toci var­za şi o aşezi pe fun­dul vasului în care le fierbi.

Pui peste varză costiţă tăiată bucăţi şi rumenită în puţin ulei, foi­le de dafin şi aşezi sarmalele una lân­gă alta. După pri­mul strat, pui restul costiţei şi continui cu sarmale.

Torni grăsimea din tigaia în care s-a rumenit costiţa. Acoperi cu apă şi le pui pe foc aproape 30 de minu­te. Introduci sarma­lele in cuptor, la foc mic, circa două ore. Dacă este nevoie, mai adaugi apă.

Sarmale cu carne de porc si costita afumata

Sarmale_cu_carne_de_porc_si_costita_afumata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.