Sarmale cu carne de vanat (mistret)

Printeaza

Sarmale cu carne de vanat (mistret) din: carne de mistret, orez, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper, suc de rosii, vin, varza.

Ingrediente:

  • 2 kg carne de mistreţ
  • 1 ceaşcă mare cu orez
  • 2 cepe
  • I ceaşcă mare cu ulei
  • 2 linguri cu cimbru
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 cană cu suc de roşii
  • 1 cană cu vin alb
  • 1 varză murată

 

Mod de preparare:

Sarmale cu carne de vanat (mistret): Taiati carnea felii sau romburi. Tocaţi cu securea ascuţită sau cu satârul după ce aţi pus-o pe un fund de lemn. Pe măsură ce o tocaţi, adunaţi carnea în castron adânc.

Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa; alegeţi orezul bob cu bob şi spălaţi în 2-3 ape. Amestecaţi carnea cu ceapa, orezul şi sucul de roşii, condimentaţi cu sare, piper măcinat si cimbru.

Adăugaţi 2 linguri cu ulei – carnea de vânat nu este grasă – şi puţină apă, frământaţi amestecul cu mâna 5-6 minute. Lăsaţi deoparte. Desfaceţi varza foaie cu foaie, ţineţi varza în apă călduţă 1/2 oră.

La fel procedaţi cu frunzele murate de viţă-de-vie. Scurgeţi în sită. Luaţi din tocătură bucăţi mici, înveliţi sarmalele şi aşezaţi-le în oală înaltă pe fundul căreia aţi pus un rând de varză tocată.

Acoperiţi sarmalele cu apă caldă, fierbeţi pe flacără mică 1/2 oră.

Adăugaţi uleiul rămas, un rând de varză tocată, 1 cană cu vin alb şi puneţi oala în cuptor pentru 1 oră. Incercaţi dacă sarmalele au fiert şi mai lăsaţi încă 1/2 oră la foc potrivit.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/sarmale-carne-vanat-mistret html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.