Sarmale cu ciolan afumat
PrinteazaSarmale cu ciolan afumat din: ciolan afumat, vita, pui, curcan, ceapa, orez, bulion, ou, sare, piper, cimbru, marar, foi de zmeura.
Ingrediente:
- 1 kg ciolan afumat
- 1/2 kg carne de vită, pui sau curcan
- 2 cepe
- 150 g orez
- 250 g bulion
- 1 ou
- sare
- piper măcinat
- cimbru
- 1 legătură mărar
- foi de zmeură
Mod de preparare Sarmale cu ciolan afumat:
Toci carnea şi o amesteci cu cepele tocate mărunt, orezul spălat, oul, sare, piper măcinat şi mărar tocat fin.
Formezi apoi sărmăluţele, pe care le aşezi într-o oală de lut, pe fundul căreia pui câteva frunze de zmeură, iar între rândurile de sarmale pui rămurele de cimbru.
Diluezi bulionul cu apă şi-l amesteci cu sare şi câteva boabe de piper.
Torni apoi peste sarmale şi acoperi vasul cu o folie.
Dai oala la cuptorul încins, pentru 45 de minute la foc mediu, după care îndepărtezi folia şi le mai laşi 25-30 de minute.
Pofta buna!