Sarmale din piept de pui si boia
PrinteazaSarmale din piept de pui si boia din: frunze de varză, carne de pui tocată, orez, ceapa, morcov, rosii, oua, piper, boia, sare, marar, cimbru, ulei.
- frunze de varză
- 500 g carne de pui tocată
- o cană de orez
- 2 cepe tocate mărunt
- un morcov tăiat mărunt
- o roşie tăiată mărunt
- 2 ouă
- piper
- boia
- sare
- mărar
- cimbru
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, morcovul şi roşia şi se spală bine. Se taie mărunt, după care se călesc în puţin ulei.
Se adaugă orezul spălat şi carnea tocată. Se lasă să fiarbă la foc mic, până când este gata orezul.
La final, se adaugă condimentele şi se amestecă bine.
Se spală în apă rece fiecare frunză de varză. Se umple după aceea câte o frunză cu compoziţia de carne şi orez.
Se aşază într-o oală pe fundul căruia s-au pus câteva frunze tăiate mărunt.
Se adaugă peste ele apa amestecată cu suc de roşii şi puţină sare şi piper.
Pofta buna!