Paste cu sos si scoici

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si scoici

Paste cu sos de rosii si scoici din: paste, scoici, ulei de masline, unt, usturoi, rosie, vin alb, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper.   Ingrediente:  300gr paste 10 scoici 1 lingură de ulei de măsline 1 lingura unt 1 cățel de usturoi 1 rosie, tăiata 1 cană de vin alb 1 rădăcină pătrunjel, tocat […]

Cocktail cu fructe de mare

Salata de fructe de mare cu suc de portocale

Salata de fructe de mare cu suc de portocale din: creveti, scoici, boia, suc de portocale, ulei, busuioc, sare, ananas.   Ingrediente: 2 linguri suc de portocale roşii 1 lingură suc de lămâie verde 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras 1/2 linguriţă boia de ardei 3 linguri ulei 1 lingură ulei de măsline 2 linguri busuioc […]

Reteta zilei: Scoici cu lapte de cocos

Scoici cu lapte de cocos din: supa de pui, pasta de curry, sos de peste, lapte de cocos, coriandru, orez basmati, scoici.   Ingrediente:  1 l supa de pui 1 lingura pasta de curry 2 lingurite sos de pește 1 ceașcă lapte de nucă de cocos ¼ ceașca coriandru proaspăt, tocat orez basmati 1kg scoici […]

Supa de midii cu bacon

Supa de midii cu bacon din: midii, ceapa, usturoi, bacon, morcov, lamaie, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg midii 2 cepe mici 2 căţei usturoi un morcov 100 g cubuleţe bacon sucul de la 1/2 de lămâie 150 ml smântână 200 ml vin alb sec 2 gălbenuşuri o lingură ulei 2 foi dafin un […]

Midii si creveti cu paste

Midii si creveti cu paste din: paste, midii, creveti, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g midii 10 creveţi 400 g paste 100 g unt 50 ml vin alb sare piper 2-3 fire pătrunjel   Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu sare. în unt topit se pun creveţii şi, când […]

Midii cu fulgi de ovaz

Midii cu vin si fulgi de ovaz

Midii cu vin si fulgi de ovaz din: midii, vin, oua, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg midii 300 ml vin alb 2 căţei usturoi 2 ouă 200 g fulgi de ovăz ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Midiile se curăţă şi se spală foarte bine, se aruncă cele care sunt […]

Salata de midii cu vin

Midii in unt

Midii in unt din: midii, unt, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, piper, patrunjel.   Ingrediente: 2 kg midii mari 175 g unt, tăiat în bucăţi mici 65 g pesmet uscat 3 cepe şalote, tocate mărunt 2 căţei de usturoi, tocati mărunt 1 legătură mijlocie de pătrunjel tocat 1 linguriţă piper negru proaspăt măcinat pătrunjel verde pentru […]

Midii in stil italian

Scoici si melci de mare

Scoici si melci de mare. Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterană. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre […]

Suvlaki de scoici

Scoici cu orez

Scoici cu orez din: scoici, orez, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper. Ingrediente: 200 g scoici fără cochilie 2 căni orez 1 cutie roşii decojite 1 ceapă tăiată mărunt 1 pahar ulei 1 foaie dafin sare piper   Mod de preparare: Se prăjesc uşor scoicile într-o cratiţă cu unt. Ceapa se căleşşte în ulei bine […]

Scoici prajite in aluat

Scoici prajite in aluat din: scoici, lapte, faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg scoici 1/2 cană lapte dulce 1 cană făină de grâu 1 ou bătut 1 lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Scoici prajite in aluat:  scot scoicile din cochilie şi se spală bine de mai multe ori cu apă […]

Scoici cu mujdei

Scoici St. Jacques cu bacon

Scoici St. Jacques cu bacon din: scoici, bacon, lamaie, ulei, piper. Ingrediente: 500 g scoici St. Jacques mari (scoase din cochilie) 300 g felii de bacon afumat 1 lămâie (zeama) 2 linguri ulei de măsline piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul şi piperul, turnaţi peste scoici şi lăsaţi-le […]

Panfried Oysters

Midii in supa de curry

Midii in supa de curry din: midii, lamaita, ghimbir, lapte de cocos, sos de peste, ardei, usturoi, curry, coriandru.   Ingrediente: midii 1 fir de lămâiţă 1/2 lingură ghimbir proaspăt, tocat foarte mărunt 4 linguri lapte de cocos 3-4 picături sos de peşte 1 ardei iute, tăiat nu prea mărunt 1 căţel de usturoi tocat […]

Scoici cu mujdei

Scoici cu crema de usturoi si sofran

Scoici cu crema de usturoi si sofran din: midii, vin, usturoi, oregano, sofran, smantana, sare, piper, paine. Ingrediente: 700 gr midii proaspete 300 ml vin alb sec 2 căţei de usturoi o ceapă mică o lingură oregano proaspăt, tocat fin 1/4 linguriţă praf de şofran 150 ml smântână nu prea grasă sare piper negru măcinat […]

Melci cu sos de rosii

Reteta zilei: Midii cu sos de rosii si bacon

Midii cu sos de rosii si bacon din: ulei de masline, bacon, ceapa, usturoi, dafin, ierburi de provence, rosii uscate, rosii, masline, vin alb, midii, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente:  2 linguri ulei de masline 200gr bacon, maruntiti 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi tocat 1 frunza de dafin 1 lingura ierburi de provence […]

Drob de scoici de Dunare

Drob de scoici de Dunare

Drob de scoici de Dunare din: carne de scoici de Dunare, ceapa, orez, patrunjel, marar, bulion, oua, piper, boia de ardei, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de scoici de Dunăre 3 cepe mari 250 g orez 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 2 linguri de bulion 3 ouă piper boabe piper pisat sare […]

Midii cu parmezan

Pui cu midii

Pui cu midii din: pui, midii, coniac, sos, boia, ceapa, orez, ciuperci, unt, sunca, piper. Ingrediente: 1 pui mare sare 20 midii 1 păhărel cu coniac 1 lingură cu sos Worcester  boia de ardei 2 linguri bune cu sos alb 1 ceapă mare 250 g orez 1/2 l supă 250 g ciuperci 200 g unt […]

Midii marinate

Midii marinate cu vin

Midii marinate cu vin din: morcov, apio, ceapa, vin, otet, sare, piper, midii, unt, patrunjel. Ingrediente: 1/2 de morcov mic 1 tijă de apio de cca 15 cm 1 felie de ceapă mică 75 ml vin câte 1/2 de linguriţă de oţet de vin şi de cimbru 1 mugur de cuişoare sare piper 250 g […]

Suvlaki de scoici

Scoici cu ardei iute

Scoici cu ardei iute din: ceapa, sunca, ardei, ulei, sherry, vongole. Ingrediente: 5 cepe 60 g şuncă 1 ardei iute roşu mic 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de sherry demisec 60 de vongole mici   Mod de preparare: Cepele se curăţă şi se taie inele subţiri. Şunca se taie cubulete. Ardeiul iute […]

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

Scoici Saint-Jacques cu ardei iute

Scoici Saint-Jacques cu ardei iute din: ardei, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, scoici, patrunjel.   Ingrediente: 1 ardei iute roşu 1 căţel de usturoi 100 ml ulei de măsline 1 lingură de zeamă de lămâie sare 4 scoici Saint-Jacques 4 cochilii de scoici Saint-Jacques pătrunjel tocat mărunt   Mod de preparare: Ardeiul iute se […]

Drob de scoici cu orez

Drob de scoici

Drob de scoici din: carne de scoici, ceapa, orez, patrunjel, marar, bulion, oua, piper, sare, ulei. Ingrediente: un kg carne de scoici 3 cepe mari 250 g orez o legătură pătrunjel o legătură mărar 2 linguri bulion 3 ouă piper boabe şi pisat sare 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se fierb 30 de […]

Paella cu pui si chorizo

Paella cu pui si scoici

Paella cu pui si scoici din: orez, pulpe de pui, scoici, bacon, supa de pui, ceapa, sofran, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 4 pulpe inferioare de pui 250 g scoici fără cochilii 100 g bacon 500 ml supă de pui o ceapă un vârf de ac de şofran 4 linguri ulei sare piper […]

Panfried Oysters

Midii cu busuioc

Midii cu busuioc din: midii, ulei, ceapa, usturoi, iarba de lamaie, chili, vin alb, sos de peste, busuioc. Ingrediente: 1 kg midii mici 1 lingură ulei 1 ceapă 4 căţei de usturoi 2 fire iarbă de lămâie 1-2 linguriţe chili roşii 250 ml vin alb 1 lingură sos de peşte 16 frunze busuioc thailandez   […]

Saint - Jacques A La Coque

Frigarui de scoici Saint-Jacques

Frigarui de scoici Saint-Jacques din: tarhon, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare, piper, scoici Saint Jacques, file de peste, arpagic. Ingrediente: 2-3 crenguţe de tarhon 1/2 legătură de pătrunjel (cu frunză netedă) 2 căţei de usturoi 3 cepe mici (şalote) 3 linguri de ulei de măsline sare piper proaspăt măcinat 20 scoici Saint Jacques […]

Scoici

Scoici

Scoici din:  midii, ceapa, morcovi, telina, praz, patrunjel, ienupar, piper, dafin, sare, vin. Ingrediente: 2 kg midii 2-3 cepe 1-2 morcovi 1/2 ţelină 1/2 praz 1/2 legătură de pătrunjel 4 boabe de ienupăr 8 boabe de piper negru 2 frunze de dafin sare 0,5 l vin alb sec   Mod de preparare: Se curăţă bine […]

Salată de midii cu fenicul

Reteta zilei: Midii cu coriandru

Midii cu coriandru din: midii, unt, ulei, usturoi, ceapa, vin alb, supa, sare, piper, smantana, coriandru, lamaie.   Ingrediente:  450g midii 2 linguri unt 1 lingura ulei 3 catei de usturoi tocat 1 ceapă tocată 140 ml vin alb 60 ml supa ½ linguriță de sare piper negru 45 ml smantana coriandru tocat lamaie feliata […]

Vongole cu ardei iute

Vongole cu ardei iute

Vongole cu ardei iute din: vongole, morcovi, praz, rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline, vin, limeta, sare.   Ingrediente: 2 kg vongole curăţate 5 morcovi 1 praz 200 g roşii cherry 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 6 linguri de ulei de măsline 250 ml vin alb sec 2 linguri de zeamă de […]

Midii cu bere

Midii cu bere

Midii cu bere din: midii, telina apio, morcovi, praz, ceapa, unt, bere, sare, piper. Ingrediente: 1 kg midii 4 tije de ţelină verde (apio) 3 morcovi 1 praz 1 ceapă unt pentru prăjit 330 ml bere belgiană sare piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Midiile se perie sub jet de apă, se curăţă şi […]

Scoici cu sos de hasmatuchi

Vongole cu legume

Vongole cu legume din: vongole, morcovi, praz, rosii, usturoi, ardei, ulei de masline, vin, limeta, sare. Ingrediente: 2 kg vongole curăţate 5 morcovi 1 praz 200 g roşii cherry 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 6 linguri de ulei de măsline 250 ml vin alb sec 2 linguri de zeamă de limetă sare   […]

Scoici cu sos de hasmatuchi

Scoici in sos de hasmatuchi

Scoici in sos de hasmatuchi din: salote, sunca Serrano, ulei de masline, faina, vin, mustar, hasmatuchi, sare, piper, scoici. Ingrediente: 3 şalote 100 g şuncă Serrano 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de făină 150 ml vin alb sec linguriţă de muştar linguri de hasmaţuchi tocat mare sare piper 1 kg scoici curăţate […]

Midii cu sos de rosii

Reteta zilei: Midii cu sos de rosii

Midii cu sos de rosii din: ulei de masline, carnati, midii, ceapa, usturoi, rosii, fulgi de ardei iute, vin alb, busuioc, patrunjel, paine.   Ingrediente:  2 linguri de ulei de masline 1/2 kg carne de carnati 1 kg midii, curățate 2 cepe, felii subțiri 2 catei de usturoi, felii subțiri 3/4 cană rosii zdrobit 1/4 […]

Smoked oyster eggs

Paste cu scoici si oua de prepelita

Paste cu scoici si oua de prepelita din: paste orzo, scoici, morcovi baby, mazare, oua de prepelita, ardei iute, rosii, pasta de ardei dulce, ulei de masline, vin alb, sare, piper, cimbru, lamai, castraveti, ghimbir. Ingrediente: 200 g paste orzo 500 g scoici 200 g morcovi baby 200 g rnazăre 8 ouă de prepeliţă 5 […]

Reteta zilei: Ceviche

Ceviche din: scoici, rosii, ardei iute, ceapa rosie, ardei gras, suc de portocale, suc de lamaie, suc de lime, sare, avocado, coriandru, chips-uri tortilla. Ceviche este un fel de mancare traditional din America de Sud, originar din Peru. Aceasta reteta autentica de ceviche este un omagiu adus bogatei traditii culinare peruviane. Inca din epoca Inca, […]