Midii cu sos de vin alb

Midii cu sos de vin alb

Midii cu sos de vin alb din: midii, faina, vin, ceapa, unt, lamaie, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 400 g midii 3 linguri faina 400 ml vin alb 1 ceapa 100 g unt zeama de la 1 lamaie 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se […]

Cochilii cu somon gratinate

Cochilii cu somon gratinate

Cochilii cu somon gratinate din: cochilii de scoici, rosii, somon, svaiter, piper. Ingrediente: 24 cochilii de scoici mari 3-4 roşii 300 g fileuri de somon 200 ml smântână 150 g şvaiţer ras piper alb   Mod de preparare: Se pun cochiliile surate pe o tavă de dimensiuni potrivite. Se fierbe 3 minute peştele în apă […]

Paste cu midii

Paste cu midii din: paste, unt, ceapa, pudra de curry, usturoi, midii, vin alb, apa, smantana, coriandru.   Ingrediente:  140g de spaghete sau bucatini 1 lingură de unt 1 ceapă, tocată fin 2 linguriţe pudră de curry 2 căţei de usturoi, feliaţi subţire 500g de midii proaspete, spălate şi curăţate 100ml vin alb sec amestecat […]

Midii cu ardei iute si pasta de curry verde

Midii cu ardei iute si pasta de curry verde din: midii proaspete, ulei de floarea-soarelui, cepe eşalote, lapte de cocos, pastă de curry verde Thai, ardei iute roşu, limetă, lemongrass.   Ingrediente: 2 kg midii proaspete 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui 2 cepe eşalote, decojite şi tăiate mărunt 400 ml lapte de cocos 2 linguri rase cu pastă de curry verde […]

Supă de sălăţele umplute cu scoici de mare

Supa de scoici cu oregano si vin alb

Supa de scoici cu oregano si vin alb din: ceapă, morcov, ţelină, usturoi, ulei de măsline, sare, piper negru, busuioc, oregano, coajă de lămâie, vin alb, rosii, scoici proaspete (midii). Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1/2 ţelină mică 1 căţel de usturoi tocat ulei de măsline sare piper negru 1/2 l.c. busuioc tocat 1/2 l.c. oregano mărunţit 1 l.c. coajă răzuită de la […]

Midii cu ghimbir, ardei iute si lapte de cocos

Midii cu ghimbir, ardei iute si lapte de cocos din: usturoi, tulpini de iarbă lămâioasă,ardei iuţi proaspeţi, ghimbir, coriandru proaspăt, ulei de seminţe de susan, sare, piper negru, cepe verzi, lămâi verzi, conservă de lapte de nucă de cocos.   Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tăiaţi în felii subţiri 3 tulpini de iarbă lămâioasă, fără frunzele exterioare şi feliate mărunt 2 ardei iuţi proaspeţi, […]

Scoici cu alune si smantana

Scoici cu alune si smantana din: foie gras de raţă, scoici Saint Jacques, alune prăjite, supă de legume, smântână, ulei de arahide, oţet balsamic, zahăr, hasmaţuchi, coriandru, şi nuci de pădure, sare, piper.   Ingrediente: 500 g de foie gras de raţă 500 g de scoici Saint Jacques 100 g de alune prăjite 2 dl […]

Salata de paste cu scoici marinate si masline

Salata de paste cu scoici marinate si masline din: conchiglie sau alte paste mici, midii marina­te din comerţ, măsline umplute cu pastă de anşoa, capere conservate în oţet, usturoi, ulei de măsline, muştar iute, iaurt, zeamă şi coajă de lămâie. Ingrediente: 250 g conchiglie sau alte paste mici 150 g midii marina­te din comerţ 10-15 măsline umplute cu pastă de anşoa 1 lingură capere […]

Sote de stridii cu creveti si langustina

Sote de stridii cu creveti si langustina din: stridii, scoici, cosi de langustina, crevete rosii, vin alb sec, pătrunjel, piper negru, ulei de palmier, ketchup, hering sărat, vin de Porto, malai, ghimbir, suc de lamaie. Ingrediente: 24 stridii mari 24 scoici de crescătorie 12 cozi de langustină 100 g crevete roşii 1 praf vin alb sec 1 legătură […]

Rockefeller Oysters

Scoici la tigaie cu sunca, salvie si linte

Scoici la tigaie cu sunca, salvie si linte din: bacon sau pancetta, ulei de masline, salvie, scoici, sare, piper negru, zeama de lamaie, linte, salata verde. Ingrediente: 12 felii subţiri de bacon sau pancetta 2 linguri de ulei de măsline 8 frunze de salvie proaspătă de persoană 12 scoici sare şi piper negru proaspăt măcinat zeama […]

Quiche Lorraine cu scoici

Quiche Lorraine cu scoici din: faina, unt, sare, oua, apa, ulei, boabe de fasole, scoici, lapte, smantana, nucsoara, branza Gruyere, ulei de masline si piper.   Ingrediente: Blat: 250 g de făină 125 g de unt sare de mare proaspăt râşnită 1 gălbenuş 50 ml de apă ulei 1 kg de boabe de fasole Umplutură: […]

Stridii cu sos tartar

Stridii cu sos de rodie

Stridii cu sos de rodie din: stridii, rodie, otet balsamic alb, sare, piper alb. Ingrediente: 36 stridii 1 rodie otet balsamic alb sare piper alb Mod de preparare: Spală stridiile in mai multe ape. Deschide-le cu un cuţitaş special. Apa din interiorul scoicii să fie transparentă şi să aibă miros caracteristic, marin. Dacă se deschid […]

retete

Scoici cu ciuperci si crevete

Scoici cu ciuperci si crevete din: scoici Saint-Jacques, făină, ulei, suc de lamaie, pătrunjel, moule,  crevete, pesmet pisat, ciuperci, ceapă, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 4 scoici Saint-Jacques 1 lingură de făină 3 linguri de ulei sucul de la 1 lămâie 1 legătură mică de pătrunjel 8 moule 8 crevete 1 lingură de pesmet pisat 250 g ciuperci mici 1/2 ceapă unt cât […]

Pasta de branza cu verdeturi

Reteta zilei: Pasta de branza cu scoici

Pasta de branza cu scoici din: usturoi, crema de branza, suc de lamaie, sos worcestershire, sare, piper, scoici, supa de scoici, marar. Poate te intereseaza si: Pasta de branza si ton Tartine cu pasta de branza Pastă de brânză cu chimen Pastă de brânză cu ouă Pasta de branza cu cimbru     Ingrediente: 1 […]

Scoici cu taitei si ciuperci

Scoici cu taitei si ciuperci din: tăiţei cu ou (wantan), arpagic, ciuperci aurii, scoici uscate, ghimbir, usturoi, vin, sos de scoici, sos de soia, piper, sare, zahăr, granule de carne de pui. Ingrediente: 3 pachete de tăiţei cu ou (wantan) 75 g arpagic, tăiat bucăţi lungi de 4-5 cm 1 conservă mică de ciuperci aurii […]

Paste cu scoici, vin alb, ardei iute rosu si patrunjel

Paste cu scoici, vin alb, ardei iute rosu si patrunjel din: scoici, ulei de masline, usturoi, ardei iuti rosii, vin alb, paste, patrunjel cu frunza lată, unt, sare, piper negru. Ingrediente: 12 scoici 1 lingură de ulei de măsline 1 căţel de usturoi curăţat şi tocat mărunt 2 ardei iuţi roşii proaspeţi medii/mari, curăţaţi de seminţe şi […]

retete

Midii cu usturoi si ghimbir

Midii cu usturoi si ghimbir din: midii în valvă, ceapă, usturoi, ghimbir, vin alb. Ingrediente: 10-15 midii în valvă, 3/4 ceapă 2-3 căţei de usturoi ghimbir tocat mărunt vin alb     Mod de preparare: Se spală bine midiile şi se aşază pe o folie de aluminiu. Se acfaugă deasupra restul de ingrediente şi se înfăşoară […]

Reteta zilei: Supa de scoici cu smantana

Supa de scoici cu smantana din: unt, ceapa, sare, piper, cartofi, scoici, smantana, absinthe, cimbru, arpagic. Poate te intereseaza si Cum se prepara Supa de scoici cu fasole (video)   Ingrediente: 4 linguri unt nesărat 1 ceapa, tocata sare si piper negru proaspat macinat 2 cartofi albi, cuburi 1 1/2 kg scoici, taiate bucati 1 […]

Reteta zilei: Scoici la tigaie cu sos de capere

Scoici la tigaie cu sos de capere din: capere, stafide, ulei, unt, conopida, sare, piper, nucsoara, otet sherry, scoici, patrunjel.   Poate te intereseaza si Scoici la aburi cu aroma de busuioc   Ingrediente: 1/3 ceașcă capere + 1 lingura de lichid 1/3 ceașcă stafide ulei 4 linguri unt nesărat 1 conopidă, rupta în buchețelele […]

Reteta zilei: Linguine cu scoici

Linguine cu scoici din: ulei de masline, usturoi, fulgi de chili, scoici, vin alb, linguine, unt, patrunjel. Poate te intereseaza si Paste cu dovlecel si porumb Ingrediente: 1/4 ceasca ulei de măsline 4-5 catei de usturoi tăiat în felii subțiri 1 vârf de cuțit de fulgi chili 1 kg scoici 1/2 cana vin alb sec […]

Reteta zilei: Curry de scoici

Curry de scoici din: scoici, sare, piper, curry, ceapa, ulei, usturoi, ardei iute, apa fierbinte, praz, rosie. Poate te intereseaza si Cum se prepara Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre   Ingrediente: 1kg scoici, curatate si taiate bucati 1/4 linguriță sare 1/4 linguriță piper negru 1 1/2 lingura praf de curry 1/2 ceapa 2 […]

Cateva Retete cu SCOICI

Reteta zilei: Scoici la aburi cu aroma de busuioc

Scoici la aburi cu aroma de busuioc din: ceapa rosie, ulei de masline, sare, usturoi, ardei iute, vin alb, porumb, scoici, apa rece, amidon, busuioc.   Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata ulei de masline sare 3 catei de usturoi 1 ardei iute uscat 1 cana vin alb 1 cana porumb 10 scoici mari apa rece […]

Midii cu parmezan

Midii cu sos si foi de dafin

Midii cu sos si foi de dafin din: ceapă, sare, piper, ulei, roşii decojite, foaie de dafin, vin alb sec, midii. Ingrediente: 1 ceapă sare, piper 1 căţel usturoi 3 linguri ulei 450 g roşii decojite din conservă 1 foaie de dafin 125 ml vin alb sec 1 kg midii curăţate   Mod de preparare: Se curăţă şi se toacă […]

Cum se prepara Paste cu scoici si sos (video)

Cum se prepara Paste cu scoici si sos – Este o rețetă rapidă, ideală pentru o masă specială sau o cină de vară, fiind ușor de realizat și plină de savoare. Ingrediente Paste (spaghete, linguine sau fettuccine) – 250 g Scoici – 500 g (poți folosi scoici de mare, vongole sau scoici deschise) Ulei de […]

Reteta zilei: Risotto cu scoici

Risotto cu scoici din: mazare, spanac, patrunjel, menta, supa de pui, ulei de masline, unt, ceapa, telina, orez arborio, vin alb, parmezan, suc de lamaie, scoici, boia, usturoi, ardei iute, sos worcestershire, sare, piper. Poate te intereseaza si Risotto cu legume si sos de rosii   Ingrediente risotto: ½ ceasca mazăre 2 cesti de spanac, […]

Reteta zilei: Supa de scoici cu bacon

Supa de scoici cu bacon din: bacon, telina, ceapa, usturoi, cartofi, apa, sos de scoici, concentrat de supa de pui, piper, cimbru, amidon, smantana lichida, scoici.   Ingrediente: 4 felii de bacon, maruntit 3 tulpini de telina, tocata 1 ceapa, tocata 1 cățel de usturoi, tocat 4 cartofi, curatati si tocati 1 cană cu apă […]

supe

Cum se prepara Supa de scoici cu fasole (video)

Supa de scoici cu fasole: Cum se prepara Supa de scoici cu fasole:   Pofta buna!             poate iti place si: Salata de scoici cu porumb   Salata de scoici cu porumb din: scoici, porumb, ciuperci, vin, lamaie, unt, ceapa, usturoi, menta, sare, piper. Ingrediente: 500 g scoici 150 g […]

Cum se prepara Midii în sos alb (video)

Cum se prepara Midii în sos alb – un preparat rafinat și aromat, care combină savoarea fructelor de mare cu un sos cremos și delicat. Acest fel de mâncare este popular în bucătăriile din întreaga lume, fiind adesea servit cu pâine proaspătă sau paste. Sosul alb, de obicei pe bază de vin alb și smântână, […]

Cum se prepara Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre

Cum se prepara Scoici Saint Jacques cu piure de mazăre – Scoicile Saint Jacques cu piure de mazăre este un fel de mâncare rafinat, combinând fructele de mare cu dulceața mazărei. Iată cum se prepară: Ingrediente: Scoici Saint Jacques (scoici de tip petoncle) Mazăre congelată sau proaspătă Unt Ulei de măsline Sare și piper Opțional: […]

retete

Scoici la tigaie cu bacon si verdeata

Scoici la tigaie cu bacon si verdeata din: bacon, ulei de masline, salvie, scoici, sare, piper, zeama de lamaie, linte fiarta, salata verde. Ingrediente: 12 felii subţiri de bacon 2 linguri de ulei de măsline 8 frunze de salvie 12 scoici sare şi piper negru proaspăt măcinat zeama de la o lămâie 8 linguri cu […]

Midii cu sos de vin alb

Midii in vin alb sec

Midii in vin alb sec din: ceapa, sare, piper, usturoi, ulei, rosii decojite, foaie de dafin, vin alb sec, midii.   Ingrediente: 1 ceapa sare piper 1 catel de usturoi 3 linguri ulei 450 g rosii decojite din conserva 1 foaie de dafin 125 ml vin alb sec 1 kg midii curatate   Mod de […]