Scallops Coquille St. Jacques

Scoici St. Jacques învelite în bacon

Scoici St. Jacques învelite în bacon din: scoici, bacon afumat, zeama de lamaie, ulei de masline, piper.   Ingrediente: 500 g scoici St. Jacques mari (scoase din cochilie) 300 g felii de bacon afumat 1 lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat   Mod de preparare: Amestecaţi zeama de lămâie cu uleiul […]

Scoici cu rozmarin, usturoi si frunze de spanac

Scoici cu rozmarin, usturoi si frunze de spanac din: ulei, scoici, rozmarin, usturoi, pesmet, unt, frunze de spanac, rosii cherry. Ingrediente: 2 linguri ulei 9 scoici St. jacques 1 fir rozmarin 2 catei de usturoi 1 lingura pesmet 1 lingura unt 300 g frunze de spanac proaspat 8 rosii cherry   Mod de preparare: Se […]

Spaghete cu scoici, creveti si ansoa

Spaghete cu scoici, creveti si ansoa din: ulei de masline, usturoi, ansoa, rosii, vin alb, spaghete, scoici, sos de rosii, creveti decorticati, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: un sfert de cana de ulei de masline 4 catei de usturoi tocati marunt 6 fileuri de ansoa 2 conserve de rosii cuburi 200 ml vin alb sec […]

Spaghete cu sepii

Spaghete cu scoici

Spaghete cu scoici din: spaghete, scoici, ceapa, vin, ulei de masline, morcov, usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g spaghete 200 g scoici congelate o ceapa tocata un pahar cu vin alb 4 linguri de ulei de masline un morcov mic 4 catei de usturoi o cana de rosii pasate din conserva o legatura […]

Reteta zilei: Scoici in sos de bere

Scoici in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.   Ingrediente: 500g scoici 2 linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de bere 1 ceasca supa de pui 1/2 cana coriandru proaspat, tocat Sucul […]

Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran

Scoici Saint-jacques la cuptor, cu praz calit si sofran din: scoici saint jacques, praz, margarina, smantana, sofran, sare si piper.   Ingrediente: 12-16 inimi de scoici saint jacques, cu corail 2 bucati albe de praz 15 g margarina de floarea soarelui 4 linguri cu smantana lichida 1 praf de sofran sare si piper macinat   […]

Salata cu scoici saint jacques

Salata cu scoici saint jacques din: inimi de scoica saint jacques, concentrat de supa de peste, salata verde, andiva, muguri de salata verde, patrunjel, ulei de floarea soarelui, ulei de nuci, sare, piper. Ingrediente: 12 inimi de scoica saint-jacques 1 pachetele concentrat de supa de peste 1 lamaie 200 g andiva 100 g muguri de […]

Paella cu spirale si fructe de mare

Paella cu spirale si fructe de mare din: ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei gras, porumb, mazare, scoici, creveti, sunca, paste in forma de spirala, sare, piper, vin alb, suc de lamaie si mozzarella.   Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline cate 1 ardei gras rosu si galben cate 1 […]

retete

Scoici Saint-Jacques cu sos dulce de roşii si busuioc

Scoici Saint-Jacques cu sos dulce de roşii si busuioc: Presăraţi pe fundul unei tăvi de copt un strat gros de sare sau de orez şi bătătoriţi-l. Astfel cochiliile vor sta drept şi nu se vor mişca în timpul coacerii. Pentru a prepara sosul, luaţi o mână bună de roşii proaspete, bine coapte, înlăturaţi seminţele şi […]

Scoici Saint-Jacques

Scoici Saint-Jacques

Sunt delicioase, uşor de deschis şi de preparat. Cresc în nisipul din fundul mării şi fie sunt culese cu mâna de către scafandri, fie cu ajutorul unei bărci speciale (dragă), care răscoleşte bancul de nisip. Scoicile recoltate cu draga sunt mai ieftine decât cele recoltate manual, însă deseori sunt deteriorate în urma operaţiunii, la fel […]

Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei

O reteta de Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei din: scoici, dovlecei, rosii uscate, mujdei de usturoi, unt, pesmet, supa de legume, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel si vin. Ingrediente: 4 scoici proaspete 2 dovlecei 2 rosii uscate 4 linguri mujdei de usturoi 3 linguri unt topit 5 linguri pesemt 200 ml supa […]

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

O reteta de Coquilles St Jacques cu sunca de Praga din: scoci, sunca de praga si lamaie. Ingrediente: 18 scoici St jacques 6 felii de sunca de Praga, taiate fasii 1 lamaie, taiata felii subtiri   Mod de preparare: Infasoara 12 scoici intr-o felie de sunca si asaza cate 1 felie de lamaie pe cele […]

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz

O reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din: scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon, cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o delicioasă dulceaţă naturală şi merg de […]

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoici Saint Jacques la foc iute

Scoicile Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc, ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc. Tăiaţi scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi. Asezonaţi […]

Midii in stil italian

Midii in stil italian

O reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa, masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de ansoa 3 linguri de masline, fara samburi, taiate felii 7 catei de usturoi, taiati marunt 2 foi de dafin 6 […]

Midii cu usturoi si vin

Midii cu usturoi si vin

O reteta de midii cu usturoi si vin din: unt, usturoi, vin alb, midi si patrunjel tocat. Ingrediente: 25 grame unt 3 catei de usturoi 300 ml vin alb 1 kg midi patrunjel tocat   Mod de preparare: Incinge untul intr-o tigaie. Adauga usturoiul tocat si lasa la foc mic cateva minute. Adauga apoi vinul […]

Saint - Jacques A La Coque

Saint – Jacques A La Coque

O reteta de Saint – Jacques A La Coque din: scoici, foitaj, praz, morcov, galbenus, unt, piper rosu, ceapa, sare grunjoasa, sare fina si piper. Ingrediente: 4 scoici mari saint-jacques sau 8 mia mici (aveti nevoie de cochiliile intregi) 1 pachet de foitaj 2 fire mici de praz 1 morcov 1 galbenus 30 g unt […]

Midii cu cartofi prajiti

Midii cu cartofi prajiti din: salote, usturoi, unt, midii, patrunjel, boabe de piper negru, vin alb sec si cartofi prajiti. Ingrediente: 2 salote sau cepe mici, tocate marunt 2 catei de usturoi, tocati 50 g unt 2 kg de midii proaspete 1 legatura de patrunjel, tocata cateva boabe de piper negru 250 ml vin alb […]

Stridii cu dressing oriental

Stridii cu dressing oriental

O reteta de stridii cu dessing oriental din: stridii, usturoi, ghimbir, mirin, sos de soia, ceapa verde, ardei iute, ulei de susan si chives. Ingrediente: 12 stridii cu cochilia deschisa pentru sos: 1 catel de usturoi, maruntit 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocata fin 1 linguri de mirin (vin dulce japonez) sau de […]

Stridiile

Stridiile – Totul despre stridii

Stridiile – Totul despre stridii – Unele dintre cele mai apreciate fructe de mare, stridiile sunt cultivate in climate foarte variate, in intreaga lume. In Anglia secolului XIX, sa mananci stridii era un semn sigur de saracie lucie. In Londra descrisa de Charles Dickens, daca ajungeai sa mananci la batranete stridii, insemna ca intr-adevar ai […]

File de salau cu spuma de somon si sos de midii

File de salau cu spuma de somon si sos de midii din: fileuri de salau, somon, midii, smantana, vin alb, albusuri de ou, ceapa, lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de salau 300 g somon proaspat 300 g midii 250 ml smantana dulce 250 ml vin alb sec 2 albusuri de ou batute […]

Scoici umplute

O reteta delicioasa de scoici umplute cu: cimbru, paine, ceapa salota, unt, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 20 scoici proaspete 5 fire de cimbru 10 felii de pâine uscată în cuptor 1 ceapă şalotă 100 g unt 50 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie sare piper Mod de preparare: Scoicile […]

Cum se prepara Scoici cu sos de unt, usturoi si patrunjel

Cum se prepara Scoici cu sos de unt, usturoi si patrunjel (video)

Cum se prepara Scoici cu sos de unt, usturoi si patrunjel – un deliciu culinar ce combină aromele bogate ale untului topit cu prospețimea pătrunjelului și gustul intens al usturoiului. Această rețetă simplă este ușor de preparat și va impresiona cu siguranță pe orice masă, fiind perfectă pentru iubitorii de fructe de mare. Ingrediente: 500 […]

Scoici Bon Appetit

Scoici Bon Appetit

O reteta delicioasa de scoici bon appetit din: scoici, sparanghel, lamaie, marar, smantana, ciuperci, unt, usturoi, unt, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1/2 pungă scoici 1 conservă sparanghel 1 lămâie mărar 4 linguri smântână 1 cutie ciuperci 50 g unt 2 căţei usturoi 2 linguri coniac sare piper   Mod de preparare: Iei o pungă […]

Cum se prepara mancare din carne de porc si scoici (video)

Cum se prepara mancare din carne de porc si scoici – Combinația de carne de porc și scoici este un preparat inspirat din bucătăria mediteraneană, în special cea spaniolă și portugheză, cunoscut sub numele de “Carne de Porco à Alentejana” în Portugalia. Această rețetă aduce împreună savorile bogate ale cărnii de porc cu prospețimea scoicilor, […]

Scoici Saint-Jacques

Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt

O reteta delicioasa de Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt din: scoici, smantana, unt, iaurt, brandy, faina, ulei de masline, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 16 scoici St. Jacques 2 linguri smântână fermentată 70 g unt sărat 1 linguriţă iaurt 1 lingură brandy 1 lingură faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin […]

Coquilles St Jacques cu sunca de Praga

Scoici Saint-Jacques cu trufe

O reteta delicioasa de Scoici Saint-Jacques cu trufe din: scoici saint jacques, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura, hasme, smantana, unt si vin alb sec. Ingrediente: 24 scoici mari saint-jacques, fără valve 1 trufă (cca 50 g) 40 g unt câteva fire ceapă de tuns sare piper măcinat proaspăt pentru sos: 300 […]

Cum se prepara Scoici la aburi cu taitei si boabe de soia

Cum se prepara Scoici la aburi cu taitei si boabe de soia

Cum se prepara Scoici la aburi cu taitei si boabe de soia din: scoici, taitei, boabe de soia, ulei de susan, sos de soia, usturoi, ghimbir, sare, piper, coriandru. Descoperă cum să prepari scoici la aburi cu tăiței și boabe de soia – o rețetă sănătoasă, plină de arome. Ghid pas cu pas, valori nutriționale […]

Supa de midii si fasole pestrita

Supa de midii si fasole pestritadin: midii, fasole pestrita, rosii, ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de dafin, patrunjel, lamaie, paine, sare si piper. Ingrediente: 1  kg midii 150 g fasole pestriţă uscată 300 g roşii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2  căţei de usturoi 1 foaie de dafin 1 legătură de pătrunjel 1 […]

Stridii in sos tartar

O reteta delicioasa de stridii in sos tartar din: stridii, ou, ceapa, mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou 1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin sare […]

Scoici in vin alb

Scoici in sos de vin

O reteta de scoici in sos de vin din: scoici, unt, ulei de masline, vin alb, ceapa rosie, frunze de dafin, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g de scoici 50 g de unt 30 ml de ulei măsline 250 ml de vin alb 1 ceapă roşie 4-5 căţei de usturoi 1 frunză de […]

Clam Chowder

Clam Chowder

O reteta absolut delicioasa de Clam Chowder din: scoici, supa de peste, lapte gras, smantana, costita, ceapa, cartofi, usturoi, faina, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g scoici (midii sau vongole) 11 supă de peşte 2 dl lapte gras 2 dl smântână proaspătă 200 g costiţă (două felii groase) 1 […]